6. Холодний борщ на кефірі
Актуально таке блюдо в будь-який час року, адже інгредієнти доступні завжди. Але особливо гарний такий борщ у спеку. Освіжає і додає енергії. Він дуже корисний і рекомендований тим, хто стежить за фігурою.
Інгредієнти:
- Літр кефіру;
- Столова ложка солі;
- 2 варені буряків середнього розміру;
- Їдальня ложка цукрового піску;
- 250 мілілітрів води;
- 4 столові ложки оцту 9%;
- Кріп і зелена цибуля на смак;
- 2 відварних яйця;
- Середній огірочок.
Приготування:
1.Відварну буряк почистити і подрібнити на крупній стороні терки.
2.Розігріти в каструлі воду, розчинити там цукровий пісок і сіль (їх кількість можна регулювати на смак). Додати оцет. Перекласти сюди буряк, розмішати і дати закипіти.
3.Після того, як закипить, відразу зняти з плити. Накрити кришкою і залишити на пару годин. Але краще залишити на всю ніч.
4.Невеликими шматочками нарізати зелень, огірок і яйця. Надіслати до буряка.
5.Залити холодним кефіром. Ви можете брати будь-яку жирність продукту. Старанно розмішати до однорідного кольору.
Супчик готовий! Його можна розкладати по тарілочках і подавати до столу! Приємного апетиту!