Холодні супи — рецепти смачних овочевих супів на кефірі

6. Холодний борщ на кефірі

Актуально таке блюдо в будь-який час року, адже інгредієнти доступні завжди. Але особливо гарний такий борщ у спеку. Освіжає і додає енергії. Він дуже корисний і рекомендований тим, хто стежить за фігурою.

Інгредієнти:

  • Літр кефіру;
  • Столова ложка солі;
  • 2 варені буряків середнього розміру;
  • Їдальня ложка цукрового піску;
  • 250 мілілітрів води;
  • 4 столові ложки оцту 9%;
  • Кріп і зелена цибуля на смак;
  • 2 відварних яйця;
  • Середній огірочок.

Приготування:

1.Відварну буряк почистити і подрібнити на крупній стороні терки.

2.Розігріти в каструлі воду, розчинити там цукровий пісок і сіль (їх кількість можна регулювати на смак). Додати оцет. Перекласти сюди буряк, розмішати і дати закипіти.

3.Після того, як закипить, відразу зняти з плити. Накрити кришкою і залишити на пару годин. Але краще залишити на всю ніч.

4.Невеликими шматочками нарізати зелень, огірок і яйця. Надіслати до буряка.

5.Залити холодним кефіром. Ви можете брати будь-яку жирність продукту. Старанно розмішати до однорідного кольору.

Супчик готовий! Його можна розкладати по тарілочках і подавати до столу! Приємного апетиту!