Сирний суп — рецепти приготування простого смачного супу

Сирний суп — відмінний спосіб урізноманітнити щоденне меню. Якщо ви любите супчики, то обов’язково спробуйте приготувати за нашими сьогоднішніми рецептами. Адже додавання сиру дозволяє досягти неймовірної ніжності і неповторного сирного смаку.

Основним принципом такої страви є додавання сиру в кінці варіння супу. Його можна додати в багато звичні вам супи або приготувати ніжний суп-пюре. Сьогодні я підготувала для вас найсмачніші та цікаві способи приготування цієї страви, з різними поєднаннями і способами готування.

Все геніальне просто. І, не знаючи цих рецептів у справі, ви б ні за що не повірили, що такий суп приготувати настільки просто. Вам знадобляться тільки інгредієнти зі списку, плита, каструлька і трохи терпіння. Ваші старання, неодмінно оцінять близькі та гості столу. Адже не полюбити сирний супчик просто неможливо!

1. Сирний суп з плавленим сиром і куркою

Рецепт приготування дуже простий. Ви можете купити м’який плавлений сир або сирок в брикетах. Останній потрібно попередньо заморозити і натерти на тертці, після чого додати в суп. Виходить дуже ніжний і ароматний супчик. Без добавки не обійдеться!

Інгредієнти:

  • півкіло курки (приблизно 5 гомілок);
  • півкіло картоплі;
  • 2,5 літра води;
  • одна середня морква;
  • пара середніх цибулин;
  • 200 г плавленого сиру;
  • 2 столові ложки масла вершкового;
  • трохи зелені;
  • сіль, мелений перчик, суміш італійських трав на смак;
  • пара лаврушек.

Приготування:

1.Курку покласти в каструлю і залити холодною водою. Поставити на максимальний вогонь і дочекатися скипання. При цьому потрібно знімати пінку, щоб бульйон був смачним і прозорим. Ні в якому разі не перемішуйте бульйон з пінкою, інакше він осяде пластівцями вниз.

2. Після скипання і зняття піни, додати в каструлю очищений і надрізаний навхрест ріпчасту цибулю. Покласти лаврушку і варити на невеликому вогні 25 хвилин, до готовності м’яса.

3. Другу цибулину нарізати дрібно. Середніми кубиками нарізати очищену картоплю. Моркву натерти на тертці крупно.

4. Розтопити на сковороді вершкове масло і обсмажити на ньому цибулю з морквою, до рум’яності. Це займає в середньому 7-8 хвилин.

5. З каструлі витягти цибуля, його можна викинути. Лаврушки теж краще прибрати. Додати картоплю, підсолити, приправити і приперчити на смак. Після повторного закипання, проварити ще 5 хвилин. Потім додати обсмажені овочі.

6. Коли бульйон, після додавання овочів, знову закипить, додати плавлений сир. Перемішувати його потрібно до повного розчинення. На цьому етапі потрібно спробувати на смак, можливо вам захочеться додати приправ або солі.

7. Прикрити кришкою і на повільному вогні доварити суп ще 10 хвилин. Додати дрібно нарубану зелень, перемішати і, під кришкою, дати настоятися супчику хвилин 10 до подачі.

2. Копчена курка в супі сирному

Любителям супчиків з копченостями рекомендую доповнити його сиром. Поєднання аромату копченого м’яса і ніжності сиру дає неперевершений результат. Для цього ви можете взяти будь-копчене м’ясо, яке у вас є. Наприклад, свинячі реберця або курячу грудку. Ми розглянемо цей рецепт на прикладі копченої курячої грудинки.

Інгредієнти:

  • одна копчена грудка;
  • 4 середніх картоплини;
  • 200 г плавленого сиру;
  • 1 цибулина;
  • 1-2 морквини;
  • щіпка куркуми;
  • сіль і мелений перчик на смак.

Приготування:

1. Так як м’ясо не вимагає варіння і вже готове до використання, ми почнемо приготування з відварювання картоплі. Для цього її, звичайно ж, потрібно почистити і нарізати середніми кубиками. Промити від зайвого крохмалю і перекласти в каструлю. Залити водою, після скипання посолити і варити 5 хвилин.

2. Поки вона вариться, приготуємо засмажку. Для цього моркву потрібно почистити і натерти на тертці. Цибулька теж очистити і дрібно порубати. На сковороді розжарити трохи олії. Обсмажити їх разом до рум’янцю і м’якості.

3. Кубиками нарізати куряче м’ясо.

4. Через 5 хвилин варіння картоплі, відправити до нього підсмажені овочі і курку. На цьому етапі можна трохи приперчити для аромату, а для апетитного кольору додати щіпку куркуми. Розмішати і залишити на повільному вогні хвилин 5. За цей час копчена курочка поділиться з бульйоном своїм ароматом.

5. Тепер додаємо м’який плавлений сир. Якщо ви використовуєте сирки в брикетах, то їх потрібно помістити на деякий час в морозилку, а потім натерти на тертці. Після додавання сиру потрібно довго і старанно перемішайте суп, щоб він повністю розчинився. Після цього, дати супчику потомитися на плиті ще 5 хвилин.

6. Після приготування дати йому «відпочити» під кришкою хвилин 10. Подавати можна з зеленню.

Приємного апетиту!

3. Рецепт сирного супу з плавленим сиром і креветками

Урізноманітнити повсякденне меню можна цим простим і смачним блюдом. Сирний бульйон додає пікантності, а креветки вносять додаткової вишуканості і смаку. Приготуйте такий супчик за нашим рецептом. Сім’я, неодмінно, буде просити добавки. А саму господиню не може не порадувати той факт, що приготувати обід дуже просто.

Інгредієнти:

  • 400 грам плавлених сирків;
  • трохи зелені на смак;
  • 1 цибулина;
  • 200 грам очищених креветок;
  • 1-2 морквини;
  • 200 грам картоплі;
  • трохи олії;
  • сіль і спеції на смак.

Приготування:

1.У сковороді розжарити трохи олії (приблизно 40 грам). Дрібно нарізати часник. Додати в сковороду. Він трохи ароматизує масло. Поки часник обсмажується, дрібно нарубати цибулю і протерти на тертці моркву.

2. Першим до часнику відправляється цибулька. Підсмажити його до м’якості, потім додати моркву. Пасерувати до рум’янцю.

3. На плиту поставити воду для бульйону. Як тільки вона закипить, потрібно додати туди сирок. Для цього його потрібно натерти на тертці. Щоб було зручніше це зробити, попередньо відправте сирки в морозилку на годину. Розмішати його у воді до повного розчинення.

4. Середніми кубиками нарізати очищену картоплю і відправити в суп. На середньому вогні варити 5 хвилин, потім підсолити і приправити на смак. Додати зажарку і проварити ще 5 хвилин.

5. Дрібно нарубати зелень і додати в суп. Спробуйте на смак і, якщо потрібно, урегулируйте кількість солі і спецій. Варимо ще 3-5 хвилин.

6. Тепер черга креветок. Їх потрібно очистити. Відправити в суп. Якщо ви використовуєте вже варені креветки, то після додавання плиту відразу можна вимкнути. Сирі креветки варимо 1-2 хвилину, тільки потім знімаємо з вогню. Тепер потрібно накрити каструлю кришкою і залишити на 5 хвилин.

Страва готова! Можна подавати до столу!

4. Сирний суп з беконом

Точного складу цієї страви немає. Незмінним залишається її сирна основа. Решту можна додавати за смаком. Це може бути бекон, грінки, варене чи копчене м’ясо, креветки і так далі. Зараз ми розглянемо рецепт на прикладі бекону. Це дуже просто. Виходить дуже ніжний суп. Звільнитися однією порцією складно, так що готуйте побільше!

Інгредієнти:

  • 2 склянки молока;
  • 200-300 грам твердого сиру;
  • столова ложка вершкового масла (топленого);
  • столова ложка борошна;
  • щіпка куркуми;
  • бекон (грам 300-400);
  • сіль і перець за бажанням.

Приготування:

1.Розігріти в каструлі вершкове масло. Додати туди борошно і ретельно все перемішати, щоб не залишилося грудочок. Консистенція повинна бути рівною, сметанообразной. Тепер потрібно додати куркуму, для апетитного кольору.

2. Як тільки суміш почне кипіти і пузиритися, час додати молоко. Гарненько перемішати віночком. Дочекатися скипання.

3. Як тільки молочна маса скипить, ви зможете зауважити, що вона загусла.

4. Поки ви чекаєте закипання молока, натріть на тертці сир.

6. Як тільки маса завирує, можна відразу зняти з вогню. Додати сир. Ретельно перемішувати міксером, поки маса не перетвориться в однорідний і рівна соус. Цим соусом-супом ми і будемо поливати бекон або будь-який інший вміст.

7. Бекон нарізати невеликими шматочками. За бажанням, їх можна трохи обсмажити, для аромату і смаку. Викласти в супницю і залити нашої сирно-молочної масою. Перемішати і дати настоятися хвилин 5.

8. Сюди, на ваш розсуд, можна додати свіжої зелені або домашніх грінок. Смачно в будь-якому разі!

Приємного апетиту!

5. Суп-пюре сирний з куркою

Все геніальне просто. Так і вишуканий, дуже ніжний і смачний суп-пюре можна приготувати зі звичайних інгредієнтів дуже просто. Легкість приготування та неперевершений результат вас приємно порадує. Спробуйте!

Інгредієнти:

  • одна велика куряча грудка;
  • твердий сир — 70 грам;
  • 2 картоплини;
  • 300 мл жирних вершків;
  • 250 грам сиру Рікотта;
  • 1-2 середніх цибулини;
  • 50 грам вершкового масла;
  • пару часточок часнику;
  • сіль, спеції на смак;
  • зелень за бажанням;
  • грінки на ваш смак.

Приготування:

1. Вершкове масло розтопити на сковорідці. Дрібно нарізати цибулю і обсмажити до легкого рум’янцю.

2. Куряче філе нарізати маленькими кубиками. Додати до румяному цибулі і обсмажити до готовності. Підсолити, приперчити на смак і зняти з вогню. За бажанням, можна додати суміш спецій для курки.

3. Перекласти курку з цибулею в каструлю. Картоплю нарізати кубиками і також відправити в каструльку. Залити водою так, щоб вона покривала картоплю. Підсолити на смак. Поставити на плиту на сильний вогонь.

4. Тим часом, натерти твердий сир.

5. Після закипання зменшити вогонь і варити до готовності картоплі. Дрібно посікти часник і додати в каструлю. Гарячу масу подрібнити блендером до однорідності.

6. Додати м’який сир, натертий на тертці. Влити теплі вершки. Можна також додати чайну ложку сушеного базиліка. Він посилить аромат.

7. Ретельно перемішати масу і встановити каструлю на плиту. Постійно помішуючи, дочекатися нагрівання супу і розчинення сиру. Супчик смачно подавати з нарубаної зеленню і сухариками.

6. Відео — рецепт сирного супу в хлібі

Оригінальний рецепт і не менш оригінальна подача уб’є наповал будь-якого любителя смачно поїсти. Встояти, дійсно, неможливо. Будь суп чудово поєднується з хлібом. Так чому б нам не подати їх разом, а точніше суп ми представимо гостям не в звичайних тарілках, а в хлібних. Заінтриговані? Тоді приємного перегляду!

Супи — невід’ємна частина нашого щоденного меню. Додавання в нього сиру різноманітить ваш улюблений супчик. Це відмінна ідея, щоб привчити дітей їсти суп, який вони зазвичай не люблять. Смачно, швидко і корисно!

Готуйте з любов’ю! До нових і чудових зустрічей!