Печиво — 7 простих рецептів випічки на швидку руку

Приготувати печиво на швидку руку завжди просто. Коли захотілося смачно попити чай, а вприкуску нічого немає, на допомогу прийдуть прості, нехитрі, різні рецепти. Наприклад, імбирне печиво.

Процес приготування печива нескладний. Якщо зібрати за цією справою всю родину, включаючи діточок, він стане навіть захоплюючим. Спеціально для вас я зібрала найоригінальніші і швидкі способи побалувати себе смачним печивом.

Вони завжди виручать вас, коли на приготування десерту немає багато часу. Адже домашня випічка, приготовлена з душею, з перевірених продуктів, завжди смачніше і корисніше!

1. Печиво на швидку руку з борошна, яєць і цукру

Пропоную вам рецепт дуже просто печива. Особливість його в тому, що готується він всього з 3 інгредієнтів, які, напевно, вже є на вашій кухні!

Інгредієнти:

  • 3 сирих яйця
  • 140 грам борошна
  • 150 грам цукрового піску

Приготування:

1. Перемішуємо до однорідності яйця. Підсипаємо сюди цукровий пісок.

2. Збиваємо міксером приблизно 5 хвилин. Маса повинна побіліти.

3. Тепер у 3-4 підходу, порційно, підмішуємо сюди борошно. Маса, коли в ній виявиться вся мука, повинна бути досить м’якою, рідкуватий, як згущене молоко.

4. Деко вистилаємо пергаментом. Наливаємо ложкою порційні кружечки. Обов’язково на відстані один від одного.

5. Духовку накаляем до 180 градусів. Відправляємо сюди деко на 10 хвилин.

Готові печива можна одразу викладати на тарілку і дати охолонути. Але, поки вони гарячі, можна надати їм форму квітки кали, зліпивши два краї.

2. Рецепт печива швидкого приготування на маргарині

З самого простого і доступного списку продуктів можна приготувати дуже смачне печиво. Буквально півгодини і ви зможете насолодитися десертом власного приготування.

Інгредієнти:

  • 150 грам борошна
  • Щіпка солі
  • 50 грам цукрового піску
  • Ванілін на смак
  • 25 грам крохмалю
  • Сире яйце
  • 75 грам маргарину
  • Чайна ложка розпушувача

Приготування:

1. Теплий маргарин, ванілін, сіль та цукровий пісок поміщаємо в одну миску.

2. Перетираємо все в єдину масу. Додаємо одне яйце.

3. Знову розмішуємо. Тепер додаємо крохмаль, розпушувач, розмішуємо. Всипаємо в 2-3 підходу попередньо просіяне борошно. Все вимішуємо до отримання м’якого, нелипкого грудочки.

4. Тепер тісто ділимо на шматочки, приблизно по 30 грам. Розкачуємо ці шматки ковбаскою, довжиною близько 20 сантиметрів. Звертаємо її «равликом» з двох сторін.

5. Деко вистилаємо пергаментом. Розкладаємо тут наші вироби, на невеликій відстані один від одного.

6. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Відправляємо печиво в піч хвилин на 15. Воно трохи підросте в розмірах, що стане пишним і ніжним.

Перед подачею можна посипати цукровою пудрою. Але, це необов’язково. Печиво і так буде дуже смачним!

3. Як приготувати смачне печиво без вершкового масла і яєць

Відмінний варіант для Поста. У складі тільки продукти рослинного походження. Відмінний варіант також для вегетаріанців. Та й просто так, на швидку руку, приготувати таке ласощі буде відмінною ідеєю!

Інгредієнти:

  • 2 склянки борошна
  • 120 мілілітрів води
  • Стакан цукрового піску
  • Щіпка солі
  • Чайна ложка розпушувача
  • 8 столових ложок олії

Приготування:

1. У глибокий посуд просіваємо борошно. Можна навіть кілька разів, буде навіть краще.

2. Додаємо сюди ж цукровий пісок і вливаємо олію.

3. Додаємо ванілін і вливаємо воду. Лопаткою або ложкою починаємо вимішувати масу. Виходить вона досить липкою.

4. Стіл присипаємо борошном. Викладаємо сюди все тісто і починаємо розтягувати його подушечками пальців і долонею.

5. Тепер вирізуємо печиво. Можна скористатися спеціальними формами або фігурним ножем. Якщо ж немає ні того, ні іншого пристосування, можна просто нарізати їх чаркою або звичайним ножем.

6. Деко змащуємо маслом або застеляємо пергаментним папером. Не близько один до одного розкладаємо наші вироби. Випікаємо в духовці, попередньо нагрітій до 150 градусів, 15-20 хвилин.

Готове печиво охолоджуємо і подаємо до чаю або просто так. Дуже смачно! Спробуйте!

4. Простий рецепт печива на сметані, на сковороді

Для приготування швидкого і смачного печива не обов’язково потрібна духовка. Пропоную вам рецепт на сковороді. Особливо виручає цей рецепт, коли печиво потрібно приготувати швидше.

Спробуйте і оцініть!

Інгредієнти:

  • 3 столові ложки сметани будь-якої жирності
  • 2 склянки борошна
  • 100 грам цукрового піску
  • 3 столові ложки олії
  • Ванілін на смак
  • Сире яйце
  • Третина чайної ложки соди

Приготування:

1. Сметану перекладаємо в миску. Всипаємо до неї соду і добре розмішуємо.

2. Розбиваємо сюди ж яйце, вливаємо олію і додаємо цукровий пісок. Ванілін і сіль також додаємо сюди. Розмішуємо все, щоб маса вийшла максимально однорідною, не залишалося яєчних згустків.

3. Тепер потроху подсеиваем сюди борошно, розмішуючи після кожної порції. Маса виходить еластична, дуже м’яка, практично не прилипає до рук.

4. Підкочуємо тісто в ковбаску і поділяємо на рівні шматочки, приблизно на 20-23 штуки. Скачуємо кожну кульку.

5. Кожен з них придавим молотком для відбивання м’яса або іншим інструментом, щоб надати гарний рельєфний вид.

6. Також нам знадобиться толстодонная, антипригарна сковорода. Раскаливаем її, викладаємо сюди першу порцію печива. Накриваємо кришкою і на середній потужності смажимо до рум’яності з двох сторін, приблизно по 4 хвилини з кожного.

Зверху вони виходять рум’яними, всередині повністю пропеченными і ніжними. Настійно рекомендую вам спробувати цей простий рецепт!

5. Смачне печиво швидкого приготування в духовці

Раджу вам спробувати це печиво з медом і корицею. Смак просто невимовний. Готується дуже просто і швидко, в духовці. Просто запасіться продуктами зі списку, на швидку руку замісіть тісто і відправляйте сформовані печенюшки у піч!

Інгредієнти:

  • 2 сирих яйця
  • Півтори склянки борошна
  • 130 грам цукрового піску
  • Столова ложка кориці
  • 2 столові ложки меду
  • Половина чайної ложки соди

Приготування:

1. Мед розтоплюємо і даємо трохи охолонути. Він повинен бути рідким. До нього додаємо цукровий пісок, соду і розбиваємо яйця.

2. Все старанно вимішуємо, щоб маса стала максимально однорідною.

3. Приправляємо корицею, розмішуємо. Тепер, за кілька ложок, всипаємо борошно. Добре розмішуючи після кожного додавання. Вимішувати зручно спочатку лопаткою, потім руками. Тісто виходить пластичним, практично не липким.

4. З цієї маси формуємо рівні кульки, розміром приблизно з волоський горішок. Форму для випічки або лист вистилаємо пергаментом. Кладемо кульки так, щоб відстань між ними помістився б ще один такий куля. Адже в процесі запікання, вони будуть розтікатися. Якщо покласти їх близько, вони просто-напросто зіллються в одну корж.

5. Духовку нагріваємо до 180 градусів. Випікаємо приблизно чверть години в попередньо нагрітої печі.

Перед подачею трохи остудимо. Потім можна нести до столу!

6. Як приготувати печиво без яєць, на розсолі, швидко

Чи пробували ви коли-небудь печиво на розсолі? Напевно, пробували. Але, швидше за все, не підозрювали, що в складі є розсіл. Здавалося б, як такий інгредієнт може стати основою солодкої випічки?! Насправді, виходить надзвичайно смачно! Ви тільки спробуйте!

Інгредієнти:

  • 180 мл огіркового розсолу
  • Чайна ложка оцту
  • 600 грам борошна
  • Чайна ложка соди
  • 160 мілілітрів масла пісного
  • 180 грам цукрового піску

Приготування:

1. Розсіл проціджуємо від всяких добавок (кріп, спеції і так далі). Вливаємо його в миску і додаємо цукровий пісок.

2. Трохи розмішуємо, додаємо масло і оцет. Окремо просіваємо борошно разом з содою. Краще 2 рази.

3. Потроху додаємо борошно в розсільну суміш. Після кожного додавання старанно розмішуємо, щоб не залишилося грудок. Тісто, в результаті повинно вийти, як м’який пластилін, при цьому зовсім не прилипати до долонь.

4. Отриману масу ділимо на 2 частини. Поки працюємо з однією, другу прибираємо під пакет. Розгортаємо в пласт, товщиною близько півтора сантиметрів. Вирізаємо печиво спеціальними формочками. Якщо їх немає, можна просто скористатися склянкою або ножем. Одним словом, підключіть свою фантазію.

5. Деко застеляємо пергаментом. Розкладаємо тут, не близько один до одного, наші вироби. Зверху присипаємо їх цукром. У процесі випікання, він розчиниться. Тим самим, печиво буде більш соковитим і апетитним на вигляд.

6. Духовку розігріваємо при 180 градусів, 5-10 хвилин. Потім відправляємо деко в піч. Випікаються вони приблизно 15 або 20 хвилин. Сильно припікати їх не потрібно, інакше вони вийдуть жорсткими. Досить підрум’янити їх.

Усередині такі печива виходять пропечені, розсипчасті і дуже ніжні. А зверху злегка рум’яні. В магазині таких не знайдеш! Спробуйте приготувати самі!

7. Відео — Печиво на майонезі до чаю, швидко і смачно

Можливо, для вас це буде відкриттям, але смачне печиво швидкого приготування можна приготувати на майонезі. Воно виходить надзвичайно ніжним. Може здатися, що майонез і солодка випічка – несумісні речі. Але, спробувавши цей рецепт у справі, ви зрозумієте, що це зовсім не так.

Пропоную вам відео до перегляду. Автор ролика докладно розповість і покаже вам рецепт приготування печива на швидку руку на майонезі.

Приємного перегляду!

Інгредієнти:

1 яйце, цукор 1 ст. (200 гр.), майонез 250 гр., борошно 3 ст. (400-450 гр.), сода 0,5 ч. л., ванілін/кориця.

На полицях відділів з солодкою випічкою ми зустрічаємо величезний вибір різноманітних солодощів. Очі просто розбігаються – настільки він великий. Бери і купуй! Але куди смачніше і корисніше буде напекти домашнього печива.

Рецептів дуже багато. В основному, всі прості. Але є і більш замудрували. Сьогодні, у цій статті, я підготувала для вас самі нескладні. Їм впевнено можна присвоїти звання «на швидку руку». Навіть після важкого трудового дня можна приготувати собі ласощі до чаю, з мінімальними витратами часу і сил.

Зберіть усю родину за одним столом – спочатку за виготовленням печива, а потім за дегустацією. Адже такі вечори зближують всю сім’ю, зігрівають теплом і ніжністю.

Забирайте статтю собі в соціальні мережі, щоб не втратити. Користуйтеся на здоров’я і діліться з близькими!