Повітряний ароматний пиріг з червоною смородиною, збитими вершками і ванільним пудингом на коржі з пісочного тіста.
Інгредієнти
Для тіста:
-
2 склянки
— борошно (для кексів)
-
1/2 склянки
— цукрова пудра
-
1 ч. л.
— розпушувач (10 гр.)
-
1 ч. л.
— ванільний цукор
-
125 гр.
— вершкове масло (розм’якшене)
-
1 шт.
— куряче яйце
Для начинки:
-
400 мл.
— вершки (30-33%)
-
400 гр.
— смородина (червона)
-
8 ст. л.
— цукор (150 гр.)
-
3 ч. л.
— ванільний цукор
-
2 шт.
— пудинг (ванільний)
-
4 шт.
— куряче яйце
Рецепт приготування
У мисці змішуємо борошно з цукровою пудрою, розпушувачем і ванільним цукром, додаємо розм’якшене вершкове масло, яйце і замішуємо руками однорідне тісто. Готове тісто розкачуємо, викладаємо у змащену форму, формуємо бортики і протикаємо у багатьох місцях виделкою.
Червону смородину відокремлюємо від гілочок по одній ягоді, промиваємо і відкидаємо чисту смородину на друшляк. У мисці збиваємо вершки, додаємо яйця, цукор, ванільний цукор, пудинг і збиваємо до пишного стану. Викладаємо в вершкову суміш підготовлену червону смородину, перемішуємо і виливаємо ароматну заготовку у форму на тісто.
Відправляємо ароматний пиріг в розігріту духовку при 180 градусах на 50 хвилин.
Готовий вершково-ванільний пиріг з червоною смородиною остуджуємо, виймаємо з форми, нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!