Вершковий пиріг з червоною смородиною


Повітряний ароматний пиріг з червоною смородиною, збитими вершками і ванільним пудингом на коржі з пісочного тіста.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 2 склянки

    — борошно (для кексів)

  • 1/2 склянки

    — цукрова пудра

  • 1 ч. л.

    — розпушувач (10 гр.)

  • 1 ч. л.

    — ванільний цукор

  • 125 гр.

    — вершкове масло (розм’якшене)

  • 1 шт.

    — куряче яйце

Для начинки:

  • 400 мл.

    — вершки (30-33%)

  • 400 гр.

    — смородина (червона)

  • 8 ст. л.

    — цукор (150 гр.)

  • 3 ч. л.

    — ванільний цукор

  • 2 шт.

    — пудинг (ванільний)

  • 4 шт.

    — куряче яйце

Рецепт приготування

    У мисці змішуємо борошно з цукровою пудрою, розпушувачем і ванільним цукром, додаємо розм’якшене вершкове масло, яйце і замішуємо руками однорідне тісто. Готове тісто розкачуємо, викладаємо у змащену форму, формуємо бортики і протикаємо у багатьох місцях виделкою.


    Червону смородину відокремлюємо від гілочок по одній ягоді, промиваємо і відкидаємо чисту смородину на друшляк. У мисці збиваємо вершки, додаємо яйця, цукор, ванільний цукор, пудинг і збиваємо до пишного стану. Викладаємо в вершкову суміш підготовлену червону смородину, перемішуємо і виливаємо ароматну заготовку у форму на тісто.


    Відправляємо ароматний пиріг в розігріту духовку при 180 градусах на 50 хвилин.


    Готовий вершково-ванільний пиріг з червоною смородиною остуджуємо, виймаємо з форми, нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!