Маринад для курки — 13 кращих рецептів приготування

Маринад для курки. Давним-давно минули ті часи, коли птицю просто насаджували на вертел і засмажували над вогнем без солі і будь-яких ароматних трав. Зараз будь-яка господиня прагне приготувати курку так, щоб від одного тільки аромату потекли слинки, а м’ясо стало ніжним і дуже смачним. І кращим способом домогтися такого ефекту є маринування.

Оскільки куряча м’якоть сама по собі не дуже жорстка, то та інгредієнти для її насичення намагаються вибрати не занадто «агресивні», які підкреслять її легкість і не перетворять м’ясні волокна в «не прожевываемую гуму».

Найкращими супутниками домашньої птиці є «м’які» і ароматні мелені перці. Тонку смакову нотку привносять розмарин з чебрецем, а також каррі. Остринки додає імбир і чілі. Кмин ж з базиліком та орегано навіває чарівність пікантності.

Пропонуємо до вашої уваги перевірені прості, одночасно неймовірно ніжні і обурливо смачні маринади, розраховані на 1-1,5 кг свежеохлажденной курячої продукції. Причому комбінації цих спецій і трав дозволяють вдало замаринувати курку цілком, так і окремі її частини.

У всіх описаних нижче рецептах бажано витримати тушку в обмазці або приготованому соусі від 4-х до 8-ми годин. Потім можна готувати у духовці, так і в грилі, і навіть на мангалі.