Гомілка індички без кісток в духовці


Ароматне запечене блюдо з гомілки індички. М’ясо звільняємо від кісток, маринуємо 1 годину в суміші з цедри лимона, часнику, розмарину, рослинного масла і запікаємо.

Інгредієнти

  • 3 шт.

    — індичка (гомілка)

  • 10 зубчиків

    — часник

  • 4 гілочки

    — розмарин

  • 2 шт.

    — лимон (цедра)

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Гомілка індички вся пронизана окостеневшими сухожиллями, тому для приготування спочатку очищаємо м’ясо від кісток і сухожиль.
    Розрізаємо гомілку посередині і зрізаємо м’ясо індички з великою кістки.


    Потім за допомогою невеликого гострого ножа вирізаємо всі сухожилля.


    Готове філе індички розрізаємо на менші шматки (6-7 шт.) і посипаємо сіллю.


    Натираємо цедру 2-х лимонів.


    Гілочки розмарину нарізаємо.


    Розтираємо В ступці часточки часнику і додаємо підготовлені цедру лимона і розмарин.


    Вливаємо олію.


    І добре розтираємо в ступці.


    Готової ароматною сумішшю добре натираємо підготовлені шматки гомілки.


    Ароматні шматки гомілки викладаємо в миску, накриваємо і ставимо в холодильник на 30-60 хвилин, але не більше ніж на 3 години.


    Мариновані частини індички розкладаємо в 2 форми, щоб частині не накривали один одного. І відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів на 2 години.


    Готову ароматну гомілку індички подаємо гарячою з улюбленим гарніром. Приємного апетиту!