Ароматне запечене блюдо з гомілки індички. М’ясо звільняємо від кісток, маринуємо 1 годину в суміші з цедри лимона, часнику, розмарину, рослинного масла і запікаємо.
Інгредієнти
-
3 шт.
— індичка (гомілка)
-
10 зубчиків
— часник
-
4 гілочки
— розмарин
-
2 шт.
— лимон (цедра)
-
4 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Гомілка індички вся пронизана окостеневшими сухожиллями, тому для приготування спочатку очищаємо м’ясо від кісток і сухожиль.
Розрізаємо гомілку посередині і зрізаємо м’ясо індички з великою кістки.
Потім за допомогою невеликого гострого ножа вирізаємо всі сухожилля.
Готове філе індички розрізаємо на менші шматки (6-7 шт.) і посипаємо сіллю.
Натираємо цедру 2-х лимонів.
Гілочки розмарину нарізаємо.
Розтираємо В ступці часточки часнику і додаємо підготовлені цедру лимона і розмарин.
Вливаємо олію.
І добре розтираємо в ступці.
Готової ароматною сумішшю добре натираємо підготовлені шматки гомілки.
Ароматні шматки гомілки викладаємо в миску, накриваємо і ставимо в холодильник на 30-60 хвилин, але не більше ніж на 3 години.
Мариновані частини індички розкладаємо в 2 форми, щоб частині не накривали один одного. І відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів на 2 години.
Готову ароматну гомілку індички подаємо гарячою з улюбленим гарніром. Приємного апетиту!