Простий рецепт дуже смачної тушкованої курки з помідорами, баклажанами і ароматними спеціями.
Інгредієнти
-
800 гр.
— курка (на шматочки кістки)
-
700 гр.
— баклажан
-
400 гр.
— помідори
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
3 зубчики
— часник
-
1 щіпка
— цукор
-
5 ст. л.
— рослинна олія
-
1 ч. л.
— паприка
-
1/2 ч. л.
— коріандр (мелений)
-
1/4 ч. л.
— куркума
-
1/4 ч. л.
— кмин (мелений)
-
1/2 ч. л.
— перець (чорний)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Курячі шматочки (можна взяти 2 гомілки, 2 стегна і 2 крильця) промиваємо і обсмажуємо в маслі (3 ст. л.) на сильному вогні з 2-х сторін до золотистого кольору. Виймаємо на тарілку.
В масло після курячих шматочків викладаємо нарізану цибулю, обсмажуємо на середньому вогні 5 хвилин, додаємо товчений часник і всі спеції. Обсмажуємо цибулю зі спеціями 30 секунд і викладаємо в ароматну суміш очищені і порізані помідори. Тушкуємо подрібнені помідори 5 хвилин додаємо дрібку цукру.
В тушковані овочі викладаємо підготовлені шматочки курки, вливаємо 1 склянку води, додаємо сіль і тушкуємо ароматну курку на повільному вогні під кришкою 30 хвилин (через 15 хвилин шматки в соусі перевертаємо). Якщо соус не загус, тушкуємо курку ще 15 хвилин.
Поки гаситься курка, духовку розігріваємо до 200 градусів, чисті баклажани нарізаємо кубиками 2 см, викладаємо на деко, скроплюємо маслом (2 ст. л.), посипаємо сіллю і відправляємо в духовку на 20 хвилин.
Готові шматочки баклажанів викладаємо в тушковану курку, акуратно перемішуємо соус з баклажанами і тушкуємо ще 10 хвилин під кришкою.
Ароматні шматочки курки викладаємо на тарілки з улюбленим гарніром, соусом поливаємо все з помідорами, баклажанами і подаємо. Приємного апетиту!