Рулет з лаваша — 7 смачних рецептів з грибами

Рулет з лаваша з грибами. Ми продовжуємо з вами розглядати рецепти рулетів з лаваша. Сьогодні вони будуть містити три основних інгредієнта: сир, гриби і свіжу зелень. Апетитно, чи не правда?

Найголовніше, при підготовці і приготуванні такого частування дотримуватися кілька важливих моментів:

  • Звертайте увагу на термін придатності та умови зберігання продуктів, які ви купуєте для страви. Особливо, якщо робити це заздалегідь. Адже від цього повністю залежить ваше здоров’я!
  • Особливу увагу зверніть на лаваш. Він не повинен кришитися і ламатися. Він повинен бути приємним на дотик, пластичною.
  • Приготоване частування не зберігайте довго. Така закуска зберігається не більше доби.
  • Щоб не розчаруватися при приготуванні рулету, відстежте важливий фактор. Коржі лаваша повинні бути цілими. Інакше, при згортанні рулету вони просто розриваються. А це не дуже – то приємно.

Безумовно те, що кожна страва готується на любителя. Однак, не варто обмежувати себе, а краще всього не боятися і скуштувати щось новеньке, цікаве. Адже дане частування можна сміливо назвати універсальним. Воно може бути як основним блюдом, так і перекусом або закускою. Приготувати його можна теж по — різному: просто згорнути рулетом або запекти. Який би із способів ви не вибрали – без уваги не залишиться. Та й виглядає він апетитно, прикрашаючи ваш стіл.

1. Рулет з плавленим сиром, грибами і зеленню

Скориставшись цим рецептом, ви значно полегшите собі задачу, що ж поставити смачненьке на стіл. Адже скоро прийдуть гості. Або, коли необхідно дуже швидко зметикувати на стіл для своїх близьких. Адже дане блюдо можна приготувати заздалегідь, а потім просто, оригінально подати на стіл. Ви здивуєте своїх домочадців, порадуєте успіхом себе!

Придбати:

  • Лаваш тонкий – 1 шт.
  • Гриби – 250 г
  • Цибуля – 1 цибулина
  • Сир плавлений – 100 г
  • Сіль, майонез – до смаку
  • Рослинна олія – 3 ст. л
  • Зелень будь – яка

Етапи роботи:

При необхідності, якщо гриби великі, нарізати їх кубиками або соломкою.

1.Цибулю нарізати кубиками середнього розміру.

2. Обсмажити разом з грибами. Посолити і перемішати.

3. Лаваш покрити тонким шаром майонезу. Якщо у вас дві перепічки, то змащуючи їх, скласти один на одного.

Якщо ви не є любителем майонезу, то його можна з легкістю замінити на будь-який, улюблений вами, соус.

4. Рівномірно розкласти обсмажену начинку на корж. При цьому, необхідно відступити пару сантиметрів від краю. Плавлений сир, по можливості, натерти на крупній тертці.

5. Сформувати рулет. Загорнувши в харчову плівку, покласти на кілька годин в холод. По готовності, на порційну тарілку покласти улюблену вами зелень. Розкласти частування поверх зелені на велику плоску тарілку або рознос.

За час, який рулет лежить в холодильнику, лаваш трохи розмокне. Начинка стане трохи щільніше. Це значно полегшить його нарізку. Смак стане більш виразним і насиченим.

Приємного апетиту і гарній компанії!

2. Лаваш з грибами і сиром

Ця закуска може містити в собі абсолютно будь сир. Однак, смакові відмінності є! Тому в даній рецептурі, ми будемо використовувати звичайний сир. Покуштуємо!

Складові:

  • Лаваш — 3 штуки
  • Сир — 200 грам
  • Гриби — 400 грам
  • Цибуля — 2 штуки
  • Майонез — 3 ст. ложки
  • Зелень кропу, петрушки — 30 грам
  • Сіль — 2 — 3 щіпки
  • Перець чорний мелений — 1 щіпка
  • Рослинне масло — 3 ст. ложки

Етапи роботи:

1.Гриби ретельно промити. Цибулю подрібнити. Обсмажити до отримання красивого золотистого відтінку.

2. Лаваш розкласти, покрити майонезній сіткою.

3. Свіжу, пахучу зелень сполоснути водою. Струсити від надлишків вологи. Подрібнити, розподілити по лавашу з майонезній сіткою. Зверху накрити другим листом лаваша.

4. Обжарку викласти на друшляк. Це необхідно для того, щоб стекли надлишки масла.

5. Другий лист покрити майонезом. Накрити їм попередній. Зверху розкласти грибну начинку.

6. Сир натерти на крупній тертці. Покласти третій лист лавашу на попередні. Зробити майонезну сітку. Розсипати тертий сир.

7. Загорнути в щільний рулет, упакувавши в харчову плівку. Таким чином, ви уникнете засихання лаваша. Покласти в холод на кілька годин. По готовності, нарізати на круглі шматки. Подати красиво на стіл.

Успіхів вам!

3. Запечений рулет з лаваша, з грибами, сиром, зеленню

Цей рецепт назвати універсальним. Так як приготоване з нього страву можна подати у додаток до чого – небудь чи ні. З даними поєднанням продуктів його можна сміливо запекти в духовці. Вийде не просто смачно, а шалено ароматно. Одним запахом можна вбити відразу на повал. Тому охочих пригоститися буде достатньо!

Купити:

  • Вірменський тонкий лаваш – 1 шт.
  • Печериці – 200 г
  • Ріпчаста цибуля – 1 цибулина
  • Сир твердий – 100 г
  • Сир плавлений – 100 г
  • Зелень – 1 пучок
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Рослинне масло – для обсмажування
  • Сіль, перець – за смаком

Послідовність роботи:

1.Гриби промити. Нарізати пластиками. Обсмажити до готовності. Додати дрібно нарізану цибулю. Перемішуючи, у кінці обсмажування посолити, поперчити.

2. Окремо натерти два види сиру. Перемішати їх між собою.

3. Будь-яку підготовлену вами свіжу зелень промити в проточній холодній воді під краном, подрібнити.

4. Розгорнути лаваш. На один лист покласти гарячу обсмажену грибну начинку.

5. Зверху покласти зелень і сир.

Укладати начинку слід не за всі площі, а широкою смужкою, відступивши від краю п’ять – десять сантиметрів.

6. Згорнути всередину спочатку краї лаваша. Потім підігнувши основний край, згорнути гарний щільний рулет. Таким чином розплавлений сир не витече.

7. Деко застелити пергаментним папером. Укласти по центру підготовлений рулет.

8. У мисці збити курячої яйце. Змастити ним поверхню рулету, скориставшись, для зручності, силіконової пензликом.

9. Духовку нагріти до ста вісімдесяти градусів. Запекти в неї рулет протягом п’ятнадцяти хвилин.

Прекрасне, ситна страва готова! Шалено смачно!

Гарного настрою!

4. Рулет з сирно-сирною начинкою, грибами і зеленню

Прекрасний варіант обіду, вечері. Зручно для швидкого ситного перекусу навіть в метушні справ. Значно економить час на приготування вишуканих страв. Просто, цікаво і поживно.

Складові:

  • Сир – 220 грам
  • Сир – 150 грам
  • Шампіньйони – 3 штуки
  • Яйце куряче – 2 штуки
  • Свіжий кріп, спеції – за смаком

Послідовність дій:

1.Висипати В чашку сир. Додати нарізані соломкою гриби, подрібнену зелень, натертий на крупній тертці сир. Одне яйце відварити, нарізати кубиками. Весь отриманий склад перемішати. Додати спеції.

2. Підготовлену начинку рівномірним шаром розподілити по лавашу. Загорнувши краю до центру, згорнути рулет. Викласти його на деко для запікання.

3. У мисці збити яйце, що залишилося віночком. За допомогою силіконової пензлика змастити збитим яйцем рулет.

Якщо ви любите зерна кунжуту, то ними можна посипати зверху змащений рулет.

4. Розігріти духовку до ста вісімдесяти градусів. Поставити в неї деко з рулетом. Запікати до утворення красивою золотистої скоринки протягом півгодини.

Приємного апетиту!

5. Рецепт рулету з грибами і сиром

Виявляється, все той же основний склад із трьох інгредієнтів можна урізноманітнити різними продуктами і вийде зовсім інший смак. Так і в цьому рецепт, в склад входить томатна паста. З нею ви отримаєте не менш смачне та вишукане блюдо, яке можна видати і за святковий!

Підготувати:

  • Тонкий лаваш – 2 штуки
  • Лисички – 0,5 кілограма
  • Сир – 350 грам
  • Яйця курячі – 5 штук
  • Майонез – 5 ст. ложок
  • Томатна паста – 3 ст. ложка
  • Сіль – за смаком
  • Зелена цибуля, кріп – по пучку
  • Рослинне масло – 1 ст. ложка

Етапи роботи:

1.Гриби сполоснути у воді з-під крана. Нарізати соломкою, обсмажити на гарячій сковороді з маслом. До грибів додати нарізану соломкою ріпчасту цибулю. Всю масу обсмажити. Прибрати з вогню, залишити остигати.

2. Тепер найцікавіше. Необхідно приготувати омлет перемішаний. Яйця розбити в миску. Збити виделкою або вінчиком. Вилити на гарячу сковороду і злегка підсмажити, при цьому часто перемішуючи омлет виделкою, щоб яйця вийшли пухкими і м’якими.

3. Сир натерти на крупній тертці. Окремо приготувати соус. Перемішати в мисці майонез і томатну пасту.

4. Один лаваш змастити половиною підготовленого томатно – майонезного соусу. Розсипати половину натертого сиру. Зверху розкласти запашні яйця у вигляді омлету.

Якщо у вашій родині не вітається такий продукт, як майонез, то сміливо можна його замінити сметаною або термостатним йогуртом!

5. Накрити розкладену начинку другим коржем лаваша. Зверху змастити її соусом, що залишився. Розкласти остиглу грибну начинку. Присипати подрібненою свіжою зеленню, які залишилися сиром.

6. Постаратися якомога щільніше згорнути лаваш з начинкою в рулет. Деко застелити будь папером для випічки. Швом до низу, покласти рулет на деко. Змастити його збитим сирим яйцем.

7. Духовку включити на двісті градусів. Добре прогріти її. Поставити деко для запікання з рулетом на двадцять п’ять хвилин.

Удачі та успіхів!

6. Готуємо рулет з лаваша з куркою, грибами, сиром і зеленню

А чому б нам не додати трохи курячого м’яса в нашу страву? Не думаю, що стане гірше на смак! Адже м’ясом не зіпсувати блюдо. Давайте спробуємо.

Необхідно підготувати:

  • Тонкий лаваш – 1 лист
  • Куряча грудка – 2 штуки
  • Яйце – 2 штуки
  • Мариновані шампіньйони – 400 грам
  • Сир – 150 грам
  • Сметана – для змащування лаваша
  • Зелень будь – яка
  • Рослинне масло – для обсмажування
  • Зерна кунжуту – для посипання зверху

Послідовність дій:

1.Курку нарізати кубиками. Гриби — соломкою. На сковорідку налити пару столових ложок олії. Обсмажити до напівготовності нарізку. Додати зелень. Сир натерти на крупній тертці.

2. На лаваш покласти стільки сметани, скільки вам буде потрібно для змащування всій поверхні коржа. Розкласти обсмажену курку з грибами. Посипати шаром сиру.

3. Загорнути краї коржі, згорнути рулет. Змастити збитими яйцями. Посипати кунжутом.

4. Духовку прогріти до двохсот градусів. Поставити в неї запікати рулет на тридцять хвилин.

Прекрасного сонячного дня!

7. Відео — Рулети з лаваша з грибами, ковбасою і твердим сиром

Подивіться відео, як приготувати цікаву закуску з додаванням ковбаси. Адже замінивши трохи один з інгредієнтів, виходить не менш смачно. При цьому, зверніть увагу, від якості ковбаси смак значно може змінюватися! Але не менш смачно, поживно і корисно!

Інгредієнти:

Лаваш — 1 (30 х 40 см), гриби шампіньйони — 300 г, ковбаса — 150 г, твердий сир — 100 р, ріпчаста цибулю — 1, рослинна олія для смаження, зелений лук, майонез, кетчуп, сіль і перець за смаком.

Мабуть, на цьому зупинимося. Адже рецептів по приготуванню такого частування нескінченна безліч. Кожен з них цікавий і несе свою родзинку. Але головне те, що виходить неймовірно смачно, поживно і настільки апетитно, що відмовитися спробувати хоча б шматочок просто нереально!

Прийшов час прощатися! Бажаю вам успіхів і легких підкорень вершин у нашому цікавому і привабливу справі! Адже нагодувати смачно і оригінально наших гостей і близьких – головне завдання кожної господині! Впевнена, у вас все вийде!

Приємного апетиту!