Шоколадна глазур з шоколаду

Шоколадна глазур з шоколаду для покриття тортів, тістечок, зефіру, морозива. Тут докладний рецепт. Заходьте, готовьте1

Привіт всім, хто зайшов на мій блог! У цій статті я підготувала для вас рецепт дуже смачної, стійкої шоколадної глазурі для покриття тортів, зефіру, булочок і будь-яких інших десертів. Також з неї виходять красиві, шикарні патьоки на тортах. Шоколадна глазур з шоколаду після застигання набуває матового відтінку, тобто не блищить і вона зовсім не тендітна — не кришиться при натисканні.

Я декорувала цієї глазур’ю торт Колібрі, а після застигання посипала золотим кандурином — вийшло шикарно! Фото торта я розміщу в кінці цього рецепту, подивіться, а краще переходьте за посиланням у назві, потрапляйте відразу на сторінку з рецептом і готуйте з задоволенням.

Буквально днями я готувала Домашній зефір і половину партії занурила у шоколадну глазур, вийшов зефір в шоколаді. Фото теж буде в кінці статті і також можна перейти на рецепт, для цього просто натисніть на назву.

Перед покриттям торта шоколадною глазур’ю не забудьте його добре вирівняти і потім потримати кілька годин у холодильнику. Тоді глазур ляже рівно і красиво, швидко застигне і не розтечеться. Деякі десерти, такі як муссовые торти перед покриттям глазур’ю потрібно заморозити.

Для приготування шоколадної глазурі можна використовувати білий, молочний або темний шоколад, але обов’язково хорошої якості, без добавок і наповнювачів. Для глазурі з молочного і темного шоколаду пропорції однакові, для білого відрізняються, про що я напишу в списку інгредієнтів.

Отже, як зробити шоколадну глазур з шоколаду своїми руками — докладний рецепт покроково з фото.

Продукти для глазурі :

  1. шоколад молочний або темний — 100 гр. (білий 150 грам)
  2. масло 82,5% — 50 г
  3. жирні вершки 30% — 50 гр

Примітка:

  • Вершки і вершкове олія мають бути кімнатної температури, для цього дістаньте їх з холодильника за пару годин до початку приготування.
  • Солодкість готової глазурі залежить від шоколаду, тому чим темніше шоколад, тим менш солодка глазур.
  • Для приготування глазурі можна використовувати пористий шоколад.

Готуємо шоколадну глазур з шоколаду

В каструльку з товстим дном, додайте подрібнений шоколад і м’яке вершкове масло. Поставте на водяну баню, простежте, щоб дно каструльки не стосувалося води.

Поступово шоколад і масло нагріються і почнуть танути. З цього моменту починайте перемішувати і продовжуйте до тих пір, поки весь шоколад не розтане.

Як тільки шоколадно-масляна маса стала однорідною, зніміть каструльку з водяної бані, залийте вершки (не забувайте, що вони повинні бути кімнатної температури).

Ретельно перемішати вершки з іншою масою. Шоколадна глазур з шоколаду готова. У рідкому стані вона має глянсовий блиск, після застигання на десерт відтінок стане матовим.

Після приготування доведіть глазур до робочої температури (40-45 градусів).

Щоб зробити шоколадні глазурі патьоки на торті, перекладіть її в кондитерський мішок. Потім відріжте у мішка кінчик носика, так, щоб вийшло отвір діаметром не більше 5-7 мм, і нанести глазур на краю торта.

Для покриття торта глазур’ю повністю — вилийте її на холодний торт розрівняти шпателем. Після приберіть торт в холодильник хвилин на тридцять для того, щоб глазур повністю застигла.

На фото нижче обіцяний торт Колібрі, подивіться — він чудовий!

А це домашній зефір, покритий шоколадною глазур’ю з білого шоколаду.

Зберігання шоколадній глазурі з шоколаду

Приготовлена заздалегідь шоколадна глазур зберігається в холодильнику в ємності з герметичною кришкою для того, щоб вона не ввібрала сторонні запахи. Термін зберігання близько тижня.

Якщо шоколадна глазур застигла, розігрійте її до робочої температури. Вона знову стане придатною для декорування кондитерських виробів.

Приємного апетиту і вдалих вам експериментів!