Шоколадне тістечко Брауні


Класичний рецепт повітряного тістечка Брауні. Американський шоколадний десерт характерного коричневого кольору.

Інгредієнти

  • 200 гр.

    — шоколад (темний)

  • 200 гр.

    — цукор

  • 150 гр.

    — вершкове масло

  • 100 гр.

    — мука

  • 3 шт.

    — куряче яйце

  • 3 ст. л.

    — какао (порошок)

  • 1/2 ч. л.

    — ванілін

  • 1/2 ч. л.

    — розпушувач

  • 1/4 ч. л.

    — сіль

  • за смаком

    — цукрова пудра

Рецепт приготування

    Для приготування Брауні ставимо за духовку на 180 градусів. Форму для запікання 20 х 20 змащуємо маслом і посипаємо борошном.


    У каструлю викладаємо шматки вершкового масла, шоколаду і ставимо на дуже слабкий вогонь.


    Помішуємо і розтоплюємо масло з шоколадом до гладкої маси, але не доводимо до кипіння.
    Заготовку для тістечок знімаємо з вогню. Додаємо цукор, какао-порошок і добре перемішуємо вінчиком.


    Розбиваємо в шоколадну суміш яйця по одному і добре перемішуємо.


    Додаємо розпушувач, борошно, сіль, ванілін і перемішуємо до однорідного тесту.


    Виливаємо тісто для Брауні в підготовлену форму і відправляємо в духовку на 25-30 хвилин, на готовність перевіряємо зубочисткою (протикаємо посередині і вона повинна залишитися сухою).

    Шоколадний пиріг повністю остуджуємо, нарізаємо на шматочки (16 шт.), викладаємо тістечка Брауні на тарілки, посипаємо цукровою пудрою і подаємо з улюбленими гарячими напоями. Приємного апетиту!