Класичний рецепт повітряного тістечка Брауні. Американський шоколадний десерт характерного коричневого кольору.
Інгредієнти
-
200 гр.
— шоколад (темний)
-
200 гр.
— цукор
-
150 гр.
— вершкове масло
-
100 гр.
— мука
-
3 шт.
— куряче яйце
-
3 ст. л.
— какао (порошок)
-
1/2 ч. л.
— ванілін
-
1/2 ч. л.
— розпушувач
-
1/4 ч. л.
— сіль
-
за смаком
— цукрова пудра
Рецепт приготування
Для приготування Брауні ставимо за духовку на 180 градусів. Форму для запікання 20 х 20 змащуємо маслом і посипаємо борошном.
У каструлю викладаємо шматки вершкового масла, шоколаду і ставимо на дуже слабкий вогонь.
Помішуємо і розтоплюємо масло з шоколадом до гладкої маси, але не доводимо до кипіння.
Заготовку для тістечок знімаємо з вогню. Додаємо цукор, какао-порошок і добре перемішуємо вінчиком.
Розбиваємо в шоколадну суміш яйця по одному і добре перемішуємо.
Додаємо розпушувач, борошно, сіль, ванілін і перемішуємо до однорідного тесту.
Виливаємо тісто для Брауні в підготовлену форму і відправляємо в духовку на 25-30 хвилин, на готовність перевіряємо зубочисткою (протикаємо посередині і вона повинна залишитися сухою).
Шоколадний пиріг повністю остуджуємо, нарізаємо на шматочки (16 шт.), викладаємо тістечка Брауні на тарілки, посипаємо цукровою пудрою і подаємо з улюбленими гарячими напоями. Приємного апетиту!