Новорічний торт з ялинками


Відмінний рецепт святкового торта з шоколадним бісквітом, варенням, повітряним кремом і прикрасою у вигляді ялинок з темного шоколаду.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 170 гр.

    — борошно (вищий сорт)

  • 160 гр.

    — цукор

  • 120 мл

    — йогурт (натуральний)

  • 100 мл.

    — кава (готовий рідкий)

  • 60 гр.

    — вершкове масло

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 20 гр.

    — какао (порошок)

  • 1 ч. л.

    — сода (харчова)

  • 1/2 ч. л.

    — розпушувач

  • 1 щіпка

    — сіль

Для крему:

  • 400 гр.

    — цукрова пудра

  • 200 гр.

    — вершкове масло

  • 2 ст. л.

    — вершки (30%)

Для начинки і прикраси:

  • 200 гр.

    — варення (за смаком)

  • 1 плитка

    — шоколад (темний)

Рецепт приготування

    Для тесту в каструлі розтоплюємо масло (60 гр.) і остуджуємо. Потім додаємо йогурт, кава, яйце і добре перемішуємо вінчиком. В іншій мисці змішуємо борошно з цукром, розпушувачем, содою, сіллю і какао.


    Вливаємо в миску з борошном підготовлену суміш з масла, йогурту і добре збиваємо міксером рідке бісквітне тісто. Виливаємо готове тісто в змащену маслом форму із знімними бортами (діаметр 18 див.) і відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів на 45 хвилин, на готовність перевіряємо зубочисткою (протикаємо бісквіт посередині і, якщо зубочистка суха, бісквіт готовий).


    Поки випікаємо шоколадний бісквіт, збиваємо цукрову пудру з вершками і розм’якшеним вершковим маслом в густу масу.


    Темний шоколад поділяємо на шматки, розтоплюємо на водяній бані, виливаємо в кондитерський шприц, формуємо на папері прикраси у вигляді ялинок довжиною 12 см і відправляємо ялинки застигати в холодильник.


    Готовий ароматний бісквіт охолодити, звільняємо від форми і розрізаємо навпіл. Змащуємо нижню частину підготовленого бісквіта варенням і накриваємо верхньою частиною.


    Ароматний бісквіт з варенням густо змащуємо підготовленим повітряним кремом, прикрашаємо застиглими ялинками і відправляємо в холодильник мінімум на 1 годину.

    Готовий новорічний тортик подаємо і насолоджуємося. Приємного апетиту!