Відмінний рецепт святкового торта з шоколадним бісквітом, варенням, повітряним кремом і прикрасою у вигляді ялинок з темного шоколаду.
Інгредієнти
Для тіста:
-
170 гр.
— борошно (вищий сорт)
-
160 гр.
— цукор
-
120 мл
— йогурт (натуральний)
-
100 мл.
— кава (готовий рідкий)
-
60 гр.
— вершкове масло
-
1 шт.
— куряче яйце
-
20 гр.
— какао (порошок)
-
1 ч. л.
— сода (харчова)
-
1/2 ч. л.
— розпушувач
-
1 щіпка
— сіль
Для крему:
-
400 гр.
— цукрова пудра
-
200 гр.
— вершкове масло
-
2 ст. л.
— вершки (30%)
Для начинки і прикраси:
-
200 гр.
— варення (за смаком)
-
1 плитка
— шоколад (темний)
Рецепт приготування
Для тесту в каструлі розтоплюємо масло (60 гр.) і остуджуємо. Потім додаємо йогурт, кава, яйце і добре перемішуємо вінчиком. В іншій мисці змішуємо борошно з цукром, розпушувачем, содою, сіллю і какао.
Вливаємо в миску з борошном підготовлену суміш з масла, йогурту і добре збиваємо міксером рідке бісквітне тісто. Виливаємо готове тісто в змащену маслом форму із знімними бортами (діаметр 18 див.) і відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів на 45 хвилин, на готовність перевіряємо зубочисткою (протикаємо бісквіт посередині і, якщо зубочистка суха, бісквіт готовий).
Поки випікаємо шоколадний бісквіт, збиваємо цукрову пудру з вершками і розм’якшеним вершковим маслом в густу масу.
Темний шоколад поділяємо на шматки, розтоплюємо на водяній бані, виливаємо в кондитерський шприц, формуємо на папері прикраси у вигляді ялинок довжиною 12 см і відправляємо ялинки застигати в холодильник.
Готовий ароматний бісквіт охолодити, звільняємо від форми і розрізаємо навпіл. Змащуємо нижню частину підготовленого бісквіта варенням і накриваємо верхньою частиною.
Ароматний бісквіт з варенням густо змащуємо підготовленим повітряним кремом, прикрашаємо застиглими ялинками і відправляємо в холодильник мінімум на 1 годину.
Готовий новорічний тортик подаємо і насолоджуємося. Приємного апетиту!