Шоколадний бісквіт на окропі

Самий соковитий і ніжний шоколадний бісквіт на окропі. Тут знайдете покроковий рецепт з фото. Заходьте і готуйте в своє задоволення!

Вітаю усіх відвідувачів мого сайту! Сьогодні я пишу для вас чергову статтю з рецептом. І на цей раз про шоколадний бісквіт на окропі. Думаю, багатьом з вас він вже знайомий — це досить відомий бісквіт, який можна застосувати в якості основи дуже багатьох шоколадних тортів.

У мене на блозі є рецепт торта Снікерс. Для нього цей шоколадний бісквіт підходить ідеально. У поєднанні з кремом з вареного згущеного молока, вареної карамелі і смаженого арахісу він набуває феєрично незабутній смак!

Не менш неймовірний, досить відомий Шварцвальдский торт Чорний ліс з кремом зі збитих вершків і вишневою начинкою — ммм дуже смачно!

Або більш спокійний за смаковими поєднаннями Темний Ларрі — теж рекомендую, дуже простий і смачний торт. Особливо підійде для тих з вас, у кого мало досвіду в кондитерській справі.

Нижче в статті я розмістила фотографії трьох тортів в розрізі, подивіться, або переходьте за посиланнями в назвах і відразу потрапите на сторінки з рецептами. Там приготування описано дуже детально з усіма покроковими фотографіями.

Шоколадний бісквіт на окропі після випічки виходить досить вологим, соковитим. Завдяки чому він набуває ніжний оксамитовий смак. І також повітряну, м’яку і дуже пористу структуру. Тому я вважаю, що йому зовсім не потрібна просочення.

Щоб приготувати такий бісквіт вам буде потрібно мінімум засобів — пара глибоких мисок, ручної віночок, форма для випічки, кулінарні ваги і духовка, ну і ваші умілі руки). Більше нічого не потрібно. А зараз я детально опишу всі етапи. Ви повторіть за мною і все обов’язково вийде.

Отже, як приготувати смачний шоколадний бісквіт на окропі в домашніх умовах — простий рецепт покроково з фото.

Склад:

  1. борошно тонкого помелу — 190 гр.
  2. какао хорошої якості — 45 гр.
  3. рослинне масло — 75 гр.
  4. окріп — 275 гр. (або 200 гр окропу + 75 гр молока)
  5. яйце куряче добірне — 1 шт.
  6. розчинна кава — 2 ст. л. з гіркою
  7. цукор — пісок- 200 гр.
  8. розпушувач тіста — 15 гр

Примітка:

  • Кількість інгредієнтів розрахована на форму діаметром 18-20 див. Я готувала в формі 20.
  • Всі продукти для приготування повинні бути однакової кімнатної температури. Тому дістаньте їх з холодильника приблизно за 2 години до початку.
  • У цьому рецепті я опишу два варіанти приготування бісквіта — з молоком і без нього. Ви вибирайте якийсь один.
  • Насиченість кольору шоколадних коржів безпосередньо залежить від сорту та якості какао, який ви використовуєте.
  • Я рекомендую для цього бісквіта застосовувати алкалізованний какао порошок.

Тісто

Для початку увімкніть духовку на 180 градусів для того, щоб, поки ви готуєте тісто, духовка добре прогрілася.

У першій чашці змішайте борошно, какао, розпушувач. Все перемішайте і просійте через сито і час відставте в бік.

У другій чашці змішайте яйце, цукор, рослинна олія. Розітріть ручним віночком і трохи збийте.

Після цього додайте половину сухих інгредієнтів з першої чашки. Змішайте їх з рідкими інгредієнтами до повного об’єднання за допомогою ручного віночка.

Далі варіант приготування без молока:

Для цього закип’ятіть воду в чайнику, відлийте 275 грам окропу в кухоль. Тепер додайте розчинну каву і перемішайте.

Далі залийте каву в тісто і акуратно, але ретельно перемішайте до повного об’єднання.

Якщо ви вирішили готувати бісквіт з молоком:

Тоді спочатку 75 грам молока залийте в тісто, перемішайте. Після чого закип’ятіть воду, відміряйте 200 грам окропу, розчиніть у ньому кави, вилийте гарячий кавовий напій в тісто. І знову добре перемішайте ручним віночком.

Тепер додайте в тісто решту суху суміш з першої чашки.

Ще раз ґрунтовно попрацюйте ручним віночком. Маса повинна вийти однорідною і без сухих грудочок. Але довго вимішувати тісто не треба, тому що може виробитися зайва клейковина. Це згодом негативно позначиться на підйомі бісквіта під час випічки.

Тісто готове, тепер перелийте його в заздалегідь підготовлену форму. Я випікаю бісквіти в кільці без дна. Знизу його я оборачиваю щільною фольгою і встановлюю на деко або піддон і тільки після цього заливаю всередину тісто.

Такий спосіб виключає підтікання тесту знизу за межі кільця. Тим більше, що наше з вами тісто для шоколадного бісквіта на окропі виходить досить рідким.

Випічка

Отже, тісто в кільці, духовка до цього часу добре розігріта, значить пора випікати.

На випічку бісквіта піде 40-45 хвилин при температурі 180 градусів. Ви орієнтуйтеся на потужність своєї духовки. Якщо вона у вас сильно гріє, то краще випікайте при 170 градусах.

Готовність бісквіта перевіряйте не раніше ніж через 40 хвилин від початку випікання за допомогою дерев’яної шпажки. Проткніть його в центрі, якщо виходить сухою, значить бісквіт готовий. Якщо сира, випікайте ще хвилин 10.

Після приготування залиште бісквіт остигати в кільці приблизно 1 годину, потім дістаньте, покладіть на решітку і так нехай охолоне повністю.

Тепер оберніть його харчовою плівкою або покладіть в пакет і покладіть в холодильник на 8 і більше годин. Я зазвичай спекти бісквіт з вечора і він у мене дозріває в холодильнику всю ніч до ранку.

Вага готового бісквіта виходить 758 грам (фото нижче). Його цілком вистачить на торт з трьох коржів.

Розрізати бісквіт на коржі можна тільки після того, як він дозрів в холодильнику. Завдяки чому бісквіт буде набагато менше кришитися при розрізуванні.

Нижче на фото обіцяний торт Снікерс в розрізі — смачний, красивий, насичений, незабутній)

А це Чорний ліс — теж шоколадний, але дуже легкий, завдяки збитим вершкам і з ледь помітною кислинкою від соковитої вишні .

І, звичайно, обіцяний Темний ларрі — просто з шоколадними коржами і кремом з вареного згущеного молока і вершкового масла.

Обирайте будь і готуйте в своє задоволення!

Вдалої вам випічки і приємного апетиту!