Крем-брюле з бананом


Відмінний рецепт ароматної десерту крем-брюле з вершків, курячих жовтків і цукру з додаванням м’якоті банана.

Інгредієнти

  • 400 мл.

    — вершки (30-33%)

  • 3 шт.

    — куряче яйце (жовтки)

  • 1 шт.

    — банан

  • 4 шт.

    — цукор

Рецепт приготування

    У миску викладаємо курячі жовтки, цукор (2 ст. л.) і злегка збиваємо (без піни).


    Вершки ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь до мінімуму.


    У блендері подрібнюємо ароматний банан в пюре і додаємо в киплячі вершки.


    Добре перемішуємо бананове пюре з вершками, доводимо до кипіння і проціджують через сито.


    У миску з яєчною сумішшю додаємо цівкою, помішуючи, невелику кількість вершків з бананом.


    Вливаємо підготовлену вершкову суміш жовтків в каструлю з вершками, дуже швидко перемішуємо. Головне, щоб яєчна суміш у вершках не згорнулася.


    Розливаємо готову суміш для крем-брюле в невеликі порційні форми, ставимо їх у високий деко і вливаємо воду (повинна доходити до половини форм). Відправляємо в розігріту духовку при 160 градусах і випікаємо ароматний десерт крем-брюле 25-30 хвилин.


    Отриманий крем повинен бути твердим, але трохи тремтіти у формах, коли їх рухаємо.


    Відправляємо крем-брюле охолоджуватися в холодильник на 1 годину (краще на 4 години).


    Охолоджене крем-брюле посипаємо залишками цукру.


    Для створення гарної скоринки, обпалюємо крем-брюле спеціальним факелом.


    Якщо немає факела, то ставимо за духовку в режим гриль і відправляємо форми на верхню полицю на 5 хвилин, поки цукор на крем-брюле не перетвориться на карамель.

    Дуже смачне крем-брюле прикрашаємо і відразу подаємо. Приємного апетиту!