Відмінний рецепт ароматної десерту крем-брюле з вершків, курячих жовтків і цукру з додаванням м’якоті банана.
Інгредієнти
-
400 мл.
— вершки (30-33%)
-
3 шт.
— куряче яйце (жовтки)
-
1 шт.
— банан
-
4 шт.
— цукор
Рецепт приготування
У миску викладаємо курячі жовтки, цукор (2 ст. л.) і злегка збиваємо (без піни).
Вершки ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь до мінімуму.
У блендері подрібнюємо ароматний банан в пюре і додаємо в киплячі вершки.
Добре перемішуємо бананове пюре з вершками, доводимо до кипіння і проціджують через сито.
У миску з яєчною сумішшю додаємо цівкою, помішуючи, невелику кількість вершків з бананом.
Вливаємо підготовлену вершкову суміш жовтків в каструлю з вершками, дуже швидко перемішуємо. Головне, щоб яєчна суміш у вершках не згорнулася.
Розливаємо готову суміш для крем-брюле в невеликі порційні форми, ставимо їх у високий деко і вливаємо воду (повинна доходити до половини форм). Відправляємо в розігріту духовку при 160 градусах і випікаємо ароматний десерт крем-брюле 25-30 хвилин.
Отриманий крем повинен бути твердим, але трохи тремтіти у формах, коли їх рухаємо.
Відправляємо крем-брюле охолоджуватися в холодильник на 1 годину (краще на 4 години).
Охолоджене крем-брюле посипаємо залишками цукру.
Для створення гарної скоринки, обпалюємо крем-брюле спеціальним факелом.
Якщо немає факела, то ставимо за духовку в режим гриль і відправляємо форми на верхню полицю на 5 хвилин, поки цукор на крем-брюле не перетвориться на карамель.
Дуже смачне крем-брюле прикрашаємо і відразу подаємо. Приємного апетиту!