Десерт з полуницею та сиром маскарпоне


Дуже смачний десерт з пісочного печива, вершкового сиру Маскарпоне, білого шоколаду і ароматною свіжої полуниці. Десерт можна назвати а-ля Чізкейк без випічки.

Інгредієнти

  • 500 гр.

    — сир (вершковий Сир)

  • 300 гр.

    — полуниця (свіжа)

  • 100 гр.

    — печиво (пісочне)

  • 100 гр.

    — шоколад (білий)

  • 4 ст. л.

    — цукрова пудра

  • 3 ст. л.

    — вершкове масло

  • 1/2 ч. л.

    — ванільний екстракт

Рецепт приготування

    Пісочне печиво подрібнюємо в ступці або в кухонному комбайні.


    У каструлі розігріваємо масло, висипаємо підготовлене печиво і добре перемішуємо.


    Суміш з печива розкладаємо в 6 скляних форм, щільно притискаємо печиво і відправляємо в холодильник на 10 хвилин.


    Чистий полуницю розрізаємо на 4 частини, білий шоколад подрібнюємо ножем, змішуємо з Маскарпоне, цукровою пудрою і ванільним екстрактом.


    Суміш з вершкового сиру і шоколаду ділимо на 6 частин, викладаємо кожну частину на печиво і рівномірно розподіляємо.


    На сирну суміш викладаємо підготовлені скибочки полуниці (по 1/6 частині) і охолоджуємо ще 5 хвилин.

    Ароматний полуничний десерт подаємо охолодженим. Приємного апетиту!