Імбирні пряники

Смачні, ароматні, корисні Імбирні пряники ручної роботи. Тут детальний рецепт з покроковими фото. Заходьте, готуйте!

Привіт всім, хто мене знає і хто не знає, теж привіт! Сьогодні пишу для вас новий рецепт. На цей раз це будуть всім відомі і дуже смачні Імбирні пряники. Ми з вами приготуємо їх з натуральних продуктів — меду, вершкового масла, яєць. І для надання неповторного оригінального смаку додамо мелений імбир і корицю.

останнім часом Імбирні пряники отримали особливу популярність. Їх випікають, надаючи різну форму (сніговики, сніжинки, ялинки, великодні яйця іт.д.). Потім розмальовують спеціальної різнобарвною глазур’ю — Айсингом, упаковують в коробочки і дарують рідним і близьким. Виходить смачно, красиво, і дуже душевненько! Рецепт цукрової глазурі є посилання з назвою. Там же інструкція з розпису пряників найпростіша для початківців.

Продукти для Імбирних пряників вибирайте якісні — вершкове масло 82,5 %, мед тільки натуральний. І бажано свіжий, не загустілий. Ще, при бажанні можна додати мелену гвоздику і мускатний горіх. Борошно для тіста купуйте вищої якості тонкого помелу. Якщо є можливість купити борошно з вмістом білка 13% і більше — тоді просто здорово.

Ще, кількість борошна, прописане в списку інгредієнтів орієнтовний і не точне. Тому що тут все залежить від вологоємності борошна, густоти меду і ваги яєць. Тому орієнтуйтеся на 500 гр. І по ходу замісу тіста вам стане зрозуміло ту кількість, яка необхідна у вашому випадку.

Отже, як приготувати найсмачніші Імбирні пряники в домашніх умовах — простий рецепт покроково з фото.

Продукти для тіста:

  1. яйця С1 — 3 шт.
  2. цукор — 130 г
  3. мед натуральний рідкий — 250 г
  4. какао — порошок- 1 ст. л
  5. борошно — 500 г
  6. масло 82,5% — 200 гр
  7. сода харчова — 1 ч. л
  8. кориця мелена — 2 ч. л
  9. імбир мелений — 2 ч. л

Примітка:

  • Всі продукти для замісу тіста повинні бути однакової кімнатної температури.
  • Для формування пряників вам знадобляться спеціальні вирубки.
  • Випікати пряники краще всього на перфорованому килимку
  • Ще вам знадобиться кухонний термометр. Можна з металевим щупом, можна пірометр — різниці немає.
  • Тісто для Імбирних пряників я рекомендую готувати ввечері, тому що йому потрібно для дозрівання не менше 5 годин, а краще 8.

Готуємо тісто для імбирних пряників

В невелику каструльку (місткість 3 літри і більше) з товстим дном скласти цукор, мед і м’яке вершкове масло.

Поставити на плиту на середній вогонь і, постійно помішуючи силіконової лопаткою, нагрівати до розчинення цукру. Потім зніміть з вогню. Температура повинна вийти приблизно 55-58 градусів, не більше. Виміряйте за допомогою термометра.

Потім, в окрему миску вбийте яйця і розмішайте за допомогою ручного віночка.

Тепер, постійно помішуючи нагріту суміш, тонкою цівкою влийте в неї яйця. Добре перемішайте, щоб яєчна суміш повністю розійшлася в загальній масі.

Далі додайте корицю, какао, імбир, соду.

Все добре перемішайте ручним віночком. У цей час маса почне активно пінитися. Так і повинно бути, це відбувається гасіння соди в меді.

Як тільки все добре перемішали, починайте порціями додавати борошно.

Після додавання порції добре вимішуйте, потім додайте наступну.

Таким чином у вас має піти приблизно ¾ частини підготовленої борошна. В цей час тісто стане густим, але не достатньо.

Тепер висипте на стіл решту борошно. Трохи розрівняйте і зверху викладіть тісто. Воно зараз буде нагадувати дуже м’який пластилін. Вам потрібно продовжувати вимішувати тісто руками, при цьому зібрати в нього все борошно зі столу.

Поступово тісто загусне. У підсумку воно має стати щільним, але не твердим і перестати липнути до рук.

При натисканні на тесті повинні залишатися вм’ятини, так, які на фото нижче.

Тісто для Імбирних пряників готово. І тепер перекладіть його в пакет або оберніть харчовою плівкою. Потім приберіть в холодильник для дозрівання на 8 годин.

Робимо заготовки для випічки

Потрібний час минув, тісто дозріло. Тепер дістаньте його з холодильника, звільніть від пакету і розрізати на 2-3 частини. Так зручніше буде його розгортати.

Зверніть увагу на фото нижче — тісто зараз дуже щільне, застигле. Не лякайтеся, при кімнатній температурі воно швидко відійде і ви легко його раскатаете.

Отже, тісто розділили, одну частину перекладіть на силіконовий або антипригарний килимок. Інше приберіть тісто в пакет, щоб не заветривалось і відкладіть в сторону. В холодильник більше не поміщайте.

Зараз вам потрібно розкачати тісто до товщини 5-7 мм Найкраще розкочувати його між двома листами. Я поклала тісто на антипригарний килимок. Потім зверху накрила іншим і розкрутила за допомогою качалки. Тісто раскаталось плавно, без розривів.

Зараз вже можна включити духовку на 200 градусів для прогріву.

Далі з розкатаного тіста вам потрібно сформувати фігурки. Це ви будете робити з допомогою спеціальних вирубок, які підготували заздалегідь.

Робиться це просто — поставте форму зверху і притисніть. Намагайтеся розподіляти вирубки на тесті так, щоб залишалося якомога менше простору між ними.

Тепер акуратно видаліть зайве тісто і розкатати його в кульку.

Випікаємо Імбирні пряники

Антипригарний або перфорований килимок розстеліть на перевернутому деку. За допомогою металевої лопатки або ножа з широким лезом перекладіть на нього заготовки з тіста.

Між заготівками залишайте відстань 2-3 сантиметри.

Тепер відправляємо деко в добре розігріту духовку на середній рівень і випікайте при 200 градусах 8-10 хвилин. Режим верх-низ, без конвекції.

По готовності дістаньте пряники з духовки і перекладіть на рівну поверхню.

Відразу після випічки пряники дуже м’які, можуть легко зламатися, тому будьте обережні, використовуйте металеву лопатку.

Після того, як пряники охолонуть, їх можна перекласти на рознос або на плоску тарілку.

Поки пряники остигають, переходите за посиланням, готуйте глазур для розпису і потім повертайтеся сюди для продовження.

На фото нижче є корнетики з різнобарвним Айсингом. У вас вийде приблизно такі ж.

Тепер густим білим Айсингом намалюйте контур на пряниках приблизно так, як на фото нижче.

Дочекайтеся, коли він підсохне і потім різнобарвним айсингом для заливки прикрасьте ваші Імбирні пряники.

Ось така краса у мене вийшла!

А всередині, от, подивіться, Імбирні пряники виходять пористі, пухкі. Відразу після випічки вони м’які, а після підсихають і стають крихкі.

Зберігання

Термін зберігання у Імбирних пряників дуже великий — кілька місяців, при правильному зберіганні (герметична суха паперова упаковка і температура +18, +23 градуси). У холодильнику імбирні пряники зберігати не потрібно, тому що там вони відволожаться.

Сподіваюся, вам рецепт згодився.

Приємного апетиту і вдалою випічки!