Торт Молочна дівчинка

Торт Молочна дівчинка — це один з найпопулярніших десертів. За моїм рецептом, ви легко приготуєте торт своїми руками! Клікайте!

Привіт, мої дорогі читачі! Зараз напишу для вас рецепт дуже популярного десерту. Називається він торт Молочна дівчинка. Іноді його ще називають Молочна ніжність. Родом він з Німеччини, але в Росії цей тортик давно знають та люблять за неймовірно соковитий, насичений молочними нотками смак, який доводиться до душі і дорослим і дітям!

Щоб приготувати цей кулінарний шедевр не потрібно закуповувати величезна кількість продуктів. Яйця, борошно, згущене молоко, вершки або сметана, сирний сир — загалом це основний набір інгредієнтів з яких ви створите своїми руками чудовий торт, який чудово підійде як до святкового столу, так і для затишного домашнього чаювання в колі сім’ї.

Якщо є бажання зробити тортик цікавіше, тоді додайте в прошарок між коржами свіжі ягоди або шматочки фруктів. Полуниця з вершками — як вам такий варіант? По моєму дуже смачно, просто ідеально!

Торт Молочна дівчинка, приготований за цим рецептом виходить багатошаровий, тому що в ньому коржів багато і вони випікаються окремо. Але нехай вас це не лякає, так як на приготування кожного потрібно всього близько 5-7 хвилин. До того ж тісто замішується швидко і дуже просто — без застосування міксера або інший кухонної техніки.

В якості прошарку між коржами я рекомендую крем зі збитих вершків, і для вашої зручності в цій статті напишу кількість інгредієнтів для нього, але ще можу вам порекомендувати крем зі сметани і цукру — він теж чудово підійде для нашого тортика!

Докладний опис приготування кожного з кремів ви знайдете перейшовши за посиланнями в назвах. Там все дуже зрозуміло і доступно написано — вивчайте, готуйте і обов’язково застосовуйте їх у своїх десертах.

Для вирівнювання ми будемо використовувати сирний крем. Як його приготувати я детально опишу в цій статті нижче за рецептом.

Черговість приготування торта Молочна дівчинка

Спочатку ми замісимо тісто і спечемо кілька бісквітних коржів. Потім зіб’ємо крем, по черзі промаж їм коржі, поставимо торт в холодильник для просочення. Далі готуємо сирний крем для вирівнювання і в останню чергу обмажем торт з усіх боків і прикрасимо по вашому розсуду.

Отже, як приготувати найсмачніший торт Молочна дівчинка в домашніх умовах — простий рецепт покроково з фото.

Крем з вершкового або сирного сиру:

  1. вершковий сир — 400 гр.
  2. цукрова пудра — 180 гр.
  3. екстракт ванілі — 1 ч. л.

Крем зі збитих вершків і цукру:

  1. вершки 30-35% — 400 гр.
  2. цукрова пудра або дрібний цукор— 100 гр.

Для коржів:

  1. згущене молоко хорошої якості — 380 гр.
  2. борошно — 160 гр.
  3. яйця — 2 шт.
  4. розпушувач тіста — 15 гр.

Примітка:

  • З цієї норми продуктів у вас вийде приблизно 5 коржів. Я для свого торта взяла подвійну норму інгредієнтів, тому у мене вийшло 9 коржів.
  • Цукрову пудру я приготувала самостійно за допомогою кавомолки (перемолола цукровий пісок за 5 секунд). Ще для цих цілей можна застосувати звичайний блендер (в цьому випадку перемалывайте цукор секунд 30).
  • Для тіста і сирного крему всі продукти мають бути кімнатної температури. Тому дістаньте їх з холодильника за пару годин до початку використання.
  • Для крему зі збитих вершків — добре охолодженими.

Починаємо готувати:

В першу чергу потрібно замісити тісто. Для цього складіть всі інгредієнти в одну ємність.

Акуратно перемішайте все до об’єднання за допомогою віночка. Збивати не потрібно — просто перемішайте.

Коли тісто стане однорідним — перестаньте перемішувати.

Тісто готове і далі нам потрібно прогріти духовку, для цього встановіть режим нагріву на 190 градусів.

Форми для випікання у мене різні — металева і силіконова, кожна з них діаметром 20 см. Я скористалася ними.

Але також коржі можна випікати на аркуші пергаменту. Для цього накресліть на ньому коло потрібного діаметру і змастіть вершковим маслом. Після чого покладіть всередину кола 2-3 столові ложки тіста і акуратно розрівняйте.

Якщо ви випікаєте в формах — теж обов’язково дно змастіть вершковим маслом.

Тут також тіста для кожного з коржів знадобиться 2-3 столові ложки. Перекладіть його на дно форми і розподіліть рівномірно ложкою, кописткою або силіконової пензликом.

Так як тесту в кожну форму ми кладемо трохи і після розподілу виходить дуже тонкий шар — тому коржі дуже швидко випікаються. Готовність визначається за утворення золотистої скоринки через 5-7 хвилин від початку приготування.

Якщо після приготування корж не знімається з пергаментного паперу — змочіть її трохи водою із зворотного боку і корж легко відійде.

Таким же чином випікайте всі коржі і складайте їх в стопку.

Після того, як чарочка з коржів зросте, а тісто закінчиться — залиште їх остигати. Самі тим часом приготуйте крем для прошарку ось за цим рецептом. Список інгредієнтів для крему я написала вище в даній статті. Переходьте за посиланням, готуйте, дотримуючись технологію і мої рекомендації.

Збірка торта Молочна дівчинка

Я раджу наш тортик збирати в кільці. Так він вийде рівним і красивим.

Для складання потрібно взяти кільце без дна, в мене діаметр 20 див. Поставити його на рівну поверхню — я для цих цілей взяла спеціальну підкладку. Якщо у вас такої немає, тоді можете скористатися плоскою тарілкою або розносом. В кінцевому підсумку торт залишиться стояти на ньому.

Тепер всередину кільця встановіть і закріпіть ацетатную стрічку. Якщо її у вас немає — можна замінити щільним файлом.

Як вся конструкція в результаті повинна виглядати подивіться на фото нижче.

Далі на дно конструкції покладіть перший корж. Раджу укладати коржі в перевернутому вигляді. В такому випадку вони згодом краще просочаться кремом.

Тепер зверху на корж нанести порцію крему, розрівняти. Можна також як і я попередньо перекласти крем у кондитерський мішок з насадкою або без неї. І видавлювати крем на корж з мішка. Або скористатися звичайною ложкою, що теж прийнятно.

Після крем покласти наступний корж теж в перевернутому вигляді, потім знову шар крему. І так продовжувати до останнього коржа.

На останній корж крем наносити не треба.

Тепер трохи, зовсім трохи притисніть торт зверху, щоб крем щільніше заповнив всі можливі порожнечі. Далі відправляємо всю цю конструкцію в холодильник на 4 години для просочення.

Після цього через пару годин потрібно приготувати сирний крем для вирівнювання нашого тортика. Нагадую, що продукти для нього потрібні кімнатної температури, тому заздалегідь дістаньте їх з холодильника.

Готуємо сирний крем

Отже, складіть всі інгредієнти в одну чашу і збийте міксером на високій швидкості 2-3 хвилини. Після цього поставте крем в холодильник приблизно на 1,5 години для стабілізації.

До того часу, як закінчиться термін просочення коржів — крем для вирівнювання теж придбає потрібну стабільну структуру.

Відведений час минув і тепер доробимо розпочату справу до кінця. Дістаньте торт і крем з холодильника. З торта зніміть кільце і плівку.

Сирний крем перекладіть в кондитерський мішок без насадки, зріжте у мішка кінчик щоб вийшло отвір діаметром 1,5-2 див.

За допомогою мішка рівномірно нанесіть крем на боки тортика.

Тепер розрівняйте за допомогою шпателя нанесіть крем на верх торта і знову розрівняйте. Далі поставте торт в холодильник ще на 1 годину для стабілізації. Після чого прикрасьте ягодами, кондитерськими посипками, цукерками — як вам більше подобається.

Я виклала верх торта ягодами фізалісу і лохини і зробила кілька троянд із залишків сирного крему — на мою вийшло апетитно).

В результаті моя «Молочна дівчинка» з подвійної норми продуктів вийшла вагою більше 2-х кг, а діаметр в підсумку став 24 див. Але коржі, як ви пам’ятаєте, я випікала 20 див., весь інший обсяг додав шар крему.

Ну, що ж — ви на славу попрацювали і тепер пора кликати всіх до столу! Тортик вже досить просочився, став соковитим, ніжним, що тане в роті!

Наостанок хочу дати ще одну рекомендацію, яка вам допоможе — якщо ви любите дуже соковиті тортики, тоді для прошарку краще використовувати крем зі сметани й цукру.

Або перед нанесенням крему зі збитих вершків трохи просочити коржі лимонної просоченням.

Ось її рецепт: на 150 грам окропу 3 ст. л цукру, перемішати, остудити, додати сік одного лимона, знову перемішати і просочити коржі за допомогою силіконової пензлика .

Торт Молочна дівчинка, як я вже писала раніше, можна приготувати зі свіжими ягодами. Для цього викладіть їх поверх кожного шару з крему, і вони додадуть вашому тортику ще більшу соковитість! Я пропоную вам завжди експериментувати і не боятися створювати щось нове!

Смачних вам тортиків і приємного апетиту!