Мармелад з яблук


Відмінний рецепт приготування мармеладу з яблук.

Інгредієнти

  • 1,4 кг

    — яблуко

  • 1 чашка

    — вода

  • 1,5 склянки

    — цукор

  • 1 шт.

    — лимон

Рецепт приготування


    Яблука розрізаємо на 4 частини, видаляємо серцевину, шкірку залишаємо. Викладаємо підготовлені яблука в каструлю, додаємо воду і варимо 20 хвилин на середньому вогні.


    М’які яблука пропускаємо через сито, викладаємо назад в каструлю, додаємо цукор, сік одного лимона. Перемішуємо і варимо, часто помішуючи, близько 1 години на слабкому вогні, поки яблучне пюре не загусне і не почне пузиритися. Дуже важливо, щоб пюре не пригоріло. Остуджуємо.

    Щоб бути впевненими, що пюре готове для мармеладу, можна одну чайну ложку заморозити 2-3 хвилини в морозильнику і переконатися, що пюре приймає консистенцію холодцю.

    Форму приблизно 20 на 20 див. змащуємо рослинним маслом без запаху, вистилаємо пергаментним папером, щоб вона просочилася. Рівномірно розподіляємо підготовлену суміш з яблук у форму і відправляємо в холодильник на 3-4 години.


    Пергаментний аркуш з охолодженої яблучної сумішшю виймаємо з форми і перевертаємо на чистий аркуш пергаменту, знімаємо верхній лист і залишаємо сохнути на 8-9 годин. Мармелад повинен затвердіти і добре розрізати ножем.

    Якщо з якоїсь причини мармелад не застиг до потрібного стану, тоді відправляємо мармелад в розігріту духовку до 65 градусів на 1 годину. Остуджуємо.

  • Готовий мармелад нарізаємо на шматочки і посипаємо цукром з усіх боків. Зберігаємо мармелад при кімнатній температурі або в холодильнику до року. Приємного апетиту!