Французький відкритий пиріг тарт зі свіжою полуницею і ароматним заварним кремом на коржі з пісочного тіста.
Інгредієнти
Для тіста:
-
250 гр.
— мука
-
250 гр.
— вершкове масло
-
15 гр.
— мед
-
1/2 шт.
— куряче яйце
-
1 щіпка
— сіль
Для крему:
-
250 мл.
— молоко
-
50 гр.
— цукор
-
3 шт.
— куряче яйце (жовтки)
-
1/2 шт.
— ваніль (стручок)
-
17 гр.
— крохмаль (кукурудзяний)
-
1/4 шт.
— лайм
Для глазурі:
-
60 гр.
— вода
-
60 гр.
— цукор
-
3 гр.
— желатин
Для прикраси:
-
400 гр.
— полуниця (свіжа)
-
1/4 шт.
— лайм
Рецепт приготування
У миску насипати борошно і викладаємо шматочки холодного вершкового масла.
Поступово перемішуємо руками і протираємо борошно з маслом між пальців, поки не отримаємо великі крихти.
Додаємо мед, половину збитого курячого яйця, сіль і перемішуємо.
Замішуємо, поки тісто не стане однорідним.
Загортаємо у плівку і кладемо в холодильник мінімум на 2 години (краще на ніч).
Охолоджене тісто розкачуємо товщиною 3 мм і вирізаємо коло по діаметру більше, ніж форма для випічки.
Викладаємо коло в змащену форму, щільно розподіляємо по бортику і качалкою видаляємо надлишки тіста. Робимо проколи по всій поверхні і відправляємо в холодильник ще на 1 годину.
У форму з охолодженим тестом викладаємо лист пекарської папери і насипати квасоля, щоб при випіканні тісто не деформувалося і корж вийшов рівним. Відправляємо в духовку при 170 градусах на 15 хвилин, потім акуратно прибираємо квасоля з папером і запікаємо ще 5-7 хвилин. Пісочний корж для торта готовий, остуджуємо.
Паралельно з тестом готуємо глазур і крем. Для глазурі миску з цукром і водою нагріваємо, кип’ятити 1 хвилину і остуджуємо.
Желатин заливаємо невеликою кількістю холодної води, залишаємо на 5 хвилин і вливаємо в охолоджений сироп до 50 градусів, перемішуємо і відправляємо в холодильник.
Для крему миску з молоком, половиною цукру, цедрою лайма (1/4 шт.) і ваніллю ставимо на вогонь.
В іншій мисці збиваємо жовтки з крохмалем і залишками цукру.
Як молоко закипить, знімаємо з вогню і вливаємо в збиту яєчну суміш через сито порціями в 3 рази, безперервно помішуючи, щоб не згорнулися жовтки.
Ставимо суміш на вогонь і варимо, постійно збиваючи, поки ароматний крем не загусне.
Викладаємо ароматний крем в миску, накриваємо і охолодити в холодильнику. Потім злегка збиваємо.
На пісочний корж викладаємо ароматний крем і рівномірно розподіляємо.
Полуницю промиваємо та нарізаємо дольками на 3 частини, якщо велика. Розкладаємо підготовлені скибочки полуниці по колу на крем.
Глазур розігріваємо до 50 градусів і змащуємо шматочки полуниці.
Додаємо зверху цедру лайма і дуже смачний полуничний тарт готовий.
Ароматний полуничний пиріг нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!