Полуничний пиріг із заварним кремом


Французький відкритий пиріг тарт зі свіжою полуницею і ароматним заварним кремом на коржі з пісочного тіста.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 250 гр.

    — мука

  • 250 гр.

    — вершкове масло

  • 15 гр.

    — мед

  • 1/2 шт.

    — куряче яйце

  • 1 щіпка

    — сіль

Для крему:

  • 250 мл.

    — молоко

  • 50 гр.

    — цукор

  • 3 шт.

    — куряче яйце (жовтки)

  • 1/2 шт.

    — ваніль (стручок)

  • 17 гр.

    — крохмаль (кукурудзяний)

  • 1/4 шт.

    — лайм

Для глазурі:

  • 60 гр.

    — вода

  • 60 гр.

    — цукор

  • 3 гр.

    — желатин

Для прикраси:

  • 400 гр.

    — полуниця (свіжа)

  • 1/4 шт.

    — лайм

Рецепт приготування

    У миску насипати борошно і викладаємо шматочки холодного вершкового масла.


    Поступово перемішуємо руками і протираємо борошно з маслом між пальців, поки не отримаємо великі крихти.


    Додаємо мед, половину збитого курячого яйця, сіль і перемішуємо.


    Замішуємо, поки тісто не стане однорідним.


    Загортаємо у плівку і кладемо в холодильник мінімум на 2 години (краще на ніч).


    Охолоджене тісто розкачуємо товщиною 3 мм і вирізаємо коло по діаметру більше, ніж форма для випічки.


    Викладаємо коло в змащену форму, щільно розподіляємо по бортику і качалкою видаляємо надлишки тіста. Робимо проколи по всій поверхні і відправляємо в холодильник ще на 1 годину.


    У форму з охолодженим тестом викладаємо лист пекарської папери і насипати квасоля, щоб при випіканні тісто не деформувалося і корж вийшов рівним. Відправляємо в духовку при 170 градусах на 15 хвилин, потім акуратно прибираємо квасоля з папером і запікаємо ще 5-7 хвилин. Пісочний корж для торта готовий, остуджуємо.


    Паралельно з тестом готуємо глазур і крем. Для глазурі миску з цукром і водою нагріваємо, кип’ятити 1 хвилину і остуджуємо.


    Желатин заливаємо невеликою кількістю холодної води, залишаємо на 5 хвилин і вливаємо в охолоджений сироп до 50 градусів, перемішуємо і відправляємо в холодильник.


    Для крему миску з молоком, половиною цукру, цедрою лайма (1/4 шт.) і ваніллю ставимо на вогонь.


    В іншій мисці збиваємо жовтки з крохмалем і залишками цукру.


    Як молоко закипить, знімаємо з вогню і вливаємо в збиту яєчну суміш через сито порціями в 3 рази, безперервно помішуючи, щоб не згорнулися жовтки.


    Ставимо суміш на вогонь і варимо, постійно збиваючи, поки ароматний крем не загусне.


    Викладаємо ароматний крем в миску, накриваємо і охолодити в холодильнику. Потім злегка збиваємо.


    На пісочний корж викладаємо ароматний крем і рівномірно розподіляємо.


    Полуницю промиваємо та нарізаємо дольками на 3 частини, якщо велика. Розкладаємо підготовлені скибочки полуниці по колу на крем.


    Глазур розігріваємо до 50 градусів і змащуємо шматочки полуниці.


    Додаємо зверху цедру лайма і дуже смачний полуничний тарт готовий.

    Ароматний полуничний пиріг нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!