Як посмажити і почистити арахіс

Як вибрати, посмажити і почистити арахіс. Тут детальний рецепт з покроковими фотографіями. Заходьте, готуйте арахіс з цукром або сіллю!

Всім привіт! По своєму досвіду знаю, що смажений арахіс зустрічається в якості начинки в багатьох десертах. Але мало хто з нас вміє його готувати. Так ось, ця стаття про те, як правильно вибрати, посмажити і почистити арахіс.

Ви скажіть, що смажений арахіс легко можна придбати в будь-якому супермаркеті. І це правда. Але, повірте мені на слово, куплений арахіс не йде ні в яке порівняння з тим, що ви приготуєте самостійно.

На моєму блозі є рецепт неймовірно смачного і гарного торта Снікерс, в якому смажений арахіс використовується і для начинки і для прикраси. Нижче в цій статті я розміщу фотографію Снікерса в розрізі, подивіться. Або переходьте за посиланням у назві та потрапляйте відразу на сторінку з рецептом. Для цього торта я особливо рекомендую посмажити арахіс самостійно.

Вибираємо арахіс

Для того, щоб посмажити і почистити арахіс, для початку його потрібно правильно вибрати. Купуйте арахіс завжди очищений від шкаралупи. Бажано, щоб горіхи були самого останнього врожаю. Колір очищеного горіха значення не має. Тобто у нього яскрава шкірка або бліда — без різниці. Головне, щоб ядра були цілі, бажано великі й без попрілостей.

Подивіться на фото нижче — ось приблизно так повинен виглядати куплений вами сирий арахіс. А тепер давайте приготуємо його.

Отже, як посмажити і почистити арахіс без масла в домашніх умовах — простий рецепт покроково з фото.

насправді існує кілька способів, я опишу два. І ось перший з них.

Смажимо арахіс на сковороді

В першу чергу ядра арахісу потрібно гарненько промити під проточною водою, потім розкласти на чистому рушнику і трохи просушити.

Сковороду з товстим дном розігрійте кілька хвилин на великому вогні. Після цього трохи зменшіть вогонь і перекладіть горіхи на гарячу сковороду.

Кількість горіхів має бути таке, щоб вони рівномірно розподілилися по дну сковороди в два шари, не більше. Це займе приблизно ¼ частина. Якщо горіхів буде більше, у вас не вийде їх рівномірно посмажити.

Для того, щоб горіхи не підгоріли, їх потрібно постійно активно перемішувати дерев’яною або силіконової лопаткою.

Через кілька хвилин від початку смаження горіхи стануть тріщати, верхня шкірка поміняє колір і трохи потріскається. Продовжуйте перемішувати і ні в якому разі не збільшуйте вогонь.

Середній час смаження приблизно 15 хвилин. Але ви орієнтуйтеся на стан горіхів. Готовність можна визначити на смак або на зовнішній вигляд. Під шкіркою ядро має стати світло-кремового кольору.

Після приготування смажені горіхи перекладіть з сковороди в миску або просто на рівну поверхню і дочекайтеся коли вони охолонуть. В гарячій сковороді горіхи не залишайте, тому що вони підгорять.

Смажимо арахіс в духовці

Тут взагалі все просто. Також, як і в першому випадку, промийте горіхи під проточною водою і просушіть трохи на чистому рушнику. Після цього рівномірно розподіліть чистий арахіс на аркуші листа.

Тепер розігрійте духовку до 80 градусів, поставте в неї лист з горіхами смажте приблизно 15 хвилин.

Після чого дістаньте лист з духовки, перекладіть арахіс в інший посуд і дочекайтеся поки охолоне.

Чистимо арахіс від шкірки

Остиглий обсмажений арахіс потрібно потерти в руках, між пальцями. При цьому суха шкірка відстане від ядра і обсипется. Після складіть очищені горіхи в миску.

Смажимо арахіс з цукром

Отже, ми з вами засмажили і почистили арахіс одним із способів, які я описала вище. Тепер, якщо ми хочемо зробити його солодким, потрібно зробити наступне.

Потрібну кількість горіхів (приблизно 200 грам) покласти в сковороду, додайте 70 грам води, засипте 100 грам цукру, перемішайте. Поставте сковороду на великий вогонь. Вода закипить дуже швидко. З цього моменту починайте активно перемішувати силіконової або дерев’яною лопаткою.

Через деякий час вода википить і цукор кристалізується на горіхах.

Як тільки вода випарувалася, вимкніть плиту та перекладіть зацукрований арахіс в окремий посуд. Дочекайтеся поки горішки охолонуть і насолоджуйтеся їх смаком.

Готуємо солоний арахіс

Технологія приготування в принципі така ж, як і для солодкого арахісу.

Перекладаємо обсмажений і арахіс очищений на сковороду, наливаємо 50 грам води, ставимо на плиту на великий вогонь. Після того, як вода закипить потрібно посолити арахіс і починати ретельно заважати.

Поступово вода випарується, а сіль залишиться на горішках. Тепер перекладіть солоний арахіс в окремий посуд і остудіть.

Зберігання смаженого арахісу

Щоб смажений арахіс добре зберігся і не відсирів, помістіть його в паперовий пакет і покладіть в сухе місце. У холодильнику зберігати смажений арахіс не можна, тому що він там обов’язково стане сирим і змінить смакові якості.

А це обіцяний торт Снікерс в розрізі з начинкою із смаженого арахісу.

Приємного апетиту!