Рецепти найсмачніших святкових тортів на 8 березня

Торти для жінок. Дорогі чоловіки, що ви зазвичай даруєте жінкам на святкування 8 березня? Квіти та солодощі – не так? А хочете, щоб ваші жінки були у справжньому захваті, і вся слава в цей день дісталася саме вам? Тоді подумайте над тим, щоб приготувати смачні тортики своїми руками.

Насправді це не так вже й складно, як здається на перший погляд. Адже звичайний і навіть шоколадний бісквіт по суті готується точно так само, як звичайний сметанник, який готувала бабуся в селі: всі інгредієнти разом склали в миску і добре збили, а потім випекли. Залишиться тільки високий повітряний кругляш розрізати на 2-3 коржі і промазати кремом, який зараз легко знайти в магазинах вже в готовому пакетованому вигляді.

Ну, або злегка ще самому попрацювати міксером і отримати ніжну сметанную просочення. Або розтопити плитку шоколаду, додати до неї трохи масла з молоком — і ось вам готова шоколадна глазур!

А щоб спростити ваше завдання – рекомендую спробувати приготувати за досить простим рецептами смачні тортики, які так любить слабка, але така прекрасна половина людства.

1. Швидкий торт «Мурашник»

Раніше, коли був дефіцит продуктів, по вихідних мама готувала якісь солодощі. І, мабуть, самим простим, швидким і смачним був торт «Мурашник». Його робили з обсмажених шматочків солодкого тіста, або кришили печеньки і використовували в якості основного інгредієнта. За другим варіантом можете піти і, тим більше, що зараз вибір випічки просто величезний.

Підійде галетне печінка, «рибки», а найкраще зі смаком топленого молока.

Інгредієнти:

  • Печиво – 450 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Горіх волоський – 100 гр.
  • Варена згущене молоко – 1 банка.
  • Мак столовий – 1 ст. л.

Приготування:

1. Заздалегідь витягуємо шматочок вершкового масла з холодильника, щоб він зігрівся до кімнатної температури і став м’яким. Кладемо його в глибоку чашку і , відкривши банку вареного згущеного молока, відправляємо її вміст туди ж. Беремо міксер і гарненько збиваємо ці два компоненти разом, щоб вийшов пишний смачний крем.

2. Печиво ламаємо руками або ж складаємо в пакетик і за допомогою качалки розбиваємо його на шматочки приблизно сантиметрової величини. До дрібної крихти доводити не треба, щоб у нас вийшов саме «мурашник», а не пісочна піраміда.

3. Волоські горішки без перегородок і шкаралупи подрібнюємо за допомогою ножа, блендера або качалки так, щоб шматочки вийшли трохи менше, ніж з печива. Беремо абсолютно суху сковороду, висипаємо туди порубані горішки і злегка обсмажуємо на середньому вогні до появи приємного аромату. Даємо їм охолонути.

4. Відправляємо подрібнене печиво і волоські горішки в солодкий крем і гарненько перемішуємо. Потім прямо чистими руками злегка придавлюємо до дна чаші весь вміст і перевертаємо його на плоску тарілку. Солодка маса повинна лягти гіркою, форму якої злегка коригуємо долонями. Посипаємо кулінарним маком, щоб було схоже на копошаться дрібних мурах і відправляємо просочуватися пару-трійку годин у холодильнику.

Приємного апетиту!

2. Торт «Прага»

Чомусь майже всі жінки дуже люблять шоколад. Тому торт, в якій міститься ця солодкість і ароматних темних коржах, і в ніжному смачному кремі, і в блискучій глазурі викличе просто бурю захоплення.

Інгредієнти:

  • Сметана 20 % — 200 гр.
  • Вершкове масло – 100 гр.
  • Темний 75% шоколад – 100 гр.
  • Згущене молоко – 1 банка.
  • Мука пшенична – 1 стакан.
  • Цукровий пісок – ½ склянки + 3 ч. л.
  • Окріп – ½ склянки.
  • Свіже куряче яйце – 2 шт.
  • Какао-порошок – 3 ст. л.
  • Розчинна кава – 3 ч. л.
  • Розпушувач тіста, коньяк – по 1 ч. л.
  • Ванілін – 1 щіпка.

Приготування:

1. Розтоплюємо на водяній бані шоколад. Для цього ламаємо плитку шоколаду на невеликі шматочки і складаємо в глибоку тарілку. Наливаємо в каструльку киплячу воду з чайника і ставимо її на повільний вогонь. Зверху встановлюємо чашку з шоколадом так, щоб рідина не потрапляла до темних обломочкам. Періодично помішуючи, чекаємо коли всі шматочки розтануть і перетворяться в рідку масу. Знімаємо тарілку з цієї імпровізованої «лазні» і даємо шоколадній масі охолонути до кімнатної температури.

2. В іншу глибоку миску розбиваємо яйця і викидаємо шкаралупу. Додаємо цукор (1/2 склянки) і гарненько збиваємо міксером до появи красивою пінки. Відправляємо туди ж всю сметану, половину розтопленого шоколаду і половину банки згущеного молока. Додаємо какао-порошок і знову збиваємо всі інгредієнти разом міксером до однорідної красивою шоколадної маси.

3. Пшеничне борошно з’єднуємо з ваніліном і розпушувачем тіста і просіваємо через сито, щоб сипучі продукти добре підживилися повітрям і в них не було грудочок та сміття.

4. Підсипаємо цю борошняну суміш частинами шоколадну рідку суміш і добре перемішуємо. Повинно вийти гарне бісквітне тісто темного кольору.

5. Тепер включаємо духовку на 180 градусів і, поки вона нагрівається, приступимо до формування коржів. Беремо роз’ємну форму і злегка змащуємо її маслом. Виливаємо чверть тіста і відправляємо в піч на 20-25 хвилин. Вийде гарненький бісквітний кругляш. Даємо йому трохи охолонути і обережно виймаємо його з форми. Промиваємо її, витираємо рушником і знову повторюємо операції з випікання ще трьох коржів.

Або, якщо є силіконова прямокутна форма для бісквітних рулетів, виливаємо в неї тісто, випікаємо один великий корж при цій же температурі і, давши йому охолонути, розрізаємо на 4 однакових пласта.

6. Для просочення бісквітний шарів нам знадобиться кавовий сироп: розчиняємо в половині склянки окропу по 3 ч. л. цукру і каву. Даємо охолонути до кімнатної температури і вливаємо ложечку коньяку.

7. А поки коржі і просочення остигають, приступаємо до приготування крем-глазур. З’єднуємо розтануло масло з рештою половинами згущеного молока і розтопленого шоколаду. Збиваємо міксером на середній швидкості до однорідної блискучої маси.

8. Приступаємо до формування шикарного торта «Прага». Укладаємо перший корж на плоску тарілку. По всій його поверхні наносимо невелику кількість кавовій просочення — можна поливати чайною ложечкою або змащувати кулінарної пензликом. Головне, щоб просочення вистачило на всі 4 коржа, тому сильно «уливать» бісквіт не варто. Потім наносимо чверть шоколадної крем-глазур і розподіляємо її рівним шаром.

9. Укладаємо зверху наступний корж. Повторюємо всі маніпуляції з просочення і промазки кремом. З третім і четвертим бісквітами поступаємо аналогічно, тільки в самому кінці обов’язково ще і з боків торта проводимо кремом.

10. Ставимо на всю ніч у холодильник, щоб «Прага» добре просочилася. А вранці можна прикрасити верх горішками, шоколадною стружкою або збитими вершками.

Приємного апетиту!

3. Рецепт торта «Мімоза» з ананасом

Досить незвичайні і шалено смачні бісквітні торти виходять з додаванням шматочків фруктів в крем зі збитих вершків. А якщо ще й зверху не просто нанести крем, а прикрасити дрібними шматочками з того ж бісквіта або печива, то «пухнастий» десерт вразить будь-яку жінку прямо в серце одним лише своїм зовнішнім виглядом!

Інгредієнти:

  • Вершки 33% — 350 мл
  • Цукровий пісок, борошно пшеничне – 1,5 склянки.
  • Цукрова пудра – 1 стакан.
  • Ананас консервований – ½ банки.
  • Свіже куряче яйце – 6 шт.
  • Олія соняшникова – 1 ч. л.
  • Ванілін – 1 пакетик.

Приготування:

1. Розбиваємо свіжі яйця і відправляємо їх вміст без шкарлупи в глибоку миску і засипаємо цукровим піском. Включаємо міксер і збиваємо до однорідної трохи пінливої солодкої маси. Просіваємо туди ж борошно пшеничне, висипаємо пакетик ваніліну і на середній швидкості знову використовуємо міксер для перемішування інгредієнтів протягом 3-5 хвилин і отримання ніжного бісквітного тіста.

2. Змащуємо форму для запікання олією і виливаємо туди тісто. Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо в неї нашу заготовку на 40-45 хвилин в середню позицію, щоб корж рівномірно пропекался з усіх боків і не підгорав ні зверху, ні знизу. Відключаємо нагрівання і відкриваємо дверцята печі тільки через 10-15 хвилин.

3. Даємо бісквіту повністю охолонути, потім акуратно виймаємо його з форми і розрізаємо на 3 однакові по товщині коржа. Верхній може вийти з невеликим горбком, тому його використовуємо для прикраси, а нижні два – для самого торта.

4. Виливаємо вершки в глибоку чашку і додаємо до них склянка цукрової пудри. Спочатку розмішуєм ложкою, а потім взобьем до однорідної повітряної кремової консистенції за допомогою міксера.

5. Приступаємо до збору нашого кулінарного шедевра. На перший корж наносимо рівним шаром половину вершкового крему і поверх нього розподіляємо шматочки ананаса (без рідкого сиропу!), заздалегідь розрізані на дрібні кубики.

6. Зверху кладемо другий корж і гарненько промазуємо його і боки отриманого торта половиною крему.

7. Третю частину бісквіта з горбком спочатку нарізаємо смужками шириною приблизно в 1-1,5 сантиметра, а потім проходимся по них поперек гострим ножем, щоб вийшли шматочки у формі кубиків.

8. Обсипаємо ними заготівлю торта рівномірно зверху і з боків, намагаючись трохи «втиснути» в шар крему, щоб вони добре закріпилися. Залишається тільки пару-трійку годин дати нашій «Хризантему» просочитися в прохолодному місці, потім трохи припорошити верх цукровою пудрою і можна радувати таким тортом-квіткою улюблених жінок.

Приємного апетиту!

4. Бісквітний горіховий торт зі сметанним кремом, бананом і чорносливом

Погодьтеся, що просто промазати бісквітні шари сметанним кремом – це якось не зовсім святково – так по-швидкому для звичайного вихідного дня можна приготувати «ледачий» тортик до чаю.

А от якщо додати в тісто мед і мелені волоські ядерця, то коржі вийдуть більш оригінальними — з тонкої ароматною медово-горіхового ноткою. Крім просочення можна також додати ще шматочки улюблених фруктів – вони додадуть вишуканості і внесуть соковиту свіжість десерт. Така комбінація вже претендує на звання подарункового торта!

Інгредієнти:

  • Сметана 20% — 450 гр.
  • Цукровий пісок – 150 гр. + 6 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 120 гр.
  • Ядра волоських горіхів – 100 гр.
  • Чорнослив – 5 шт.
  • Свіже куряче яйце – 4 шт.
  • Банан – 1 шт.
  • Рідкий мед, какао-порошок – 3 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.

Приготування:

1. У чашку з цукровим піском (150 гр.) відправляємо рідкий мед, а також желточки разом з білками 4х свіжих яєць. Перетворюємо їх за допомогою міксера в однорідну повітряну масу.

2. Волоські горіхи подрібнюємо до стану дрібної крихти за допомогою блендера або розбивши їх товкачем в чаші. Просіваємо борошно, додаємо в неї горіхову масу, какао-порошок і розпушувач тіста. Перемішуємо між собою і відправляємо в солодку яєчну суміш. Знову збиваємо за допомогою міксера, щоб вийшло тісто, схоже на густу сметану.

3. Вистилаємо форму пергаментом, обов’язково змастивши його олією. Виливаємо горіхово-бісквітне тісто і ставимо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Після закінчення цього часу відключаємо нагрівання печі і даємо бісквіту поступово дійти до потрібної кондиції (щоб не впав і зберіг свою пружність), не відкриваючи дверцята ще хвилин 20-25.

4. Виймаємо готовий кругляш з форми тільки після його повного остигання. Зрізаємо горбок, якщо він все ж з’явився під час випікання, і вийшла рівну бісквітну «шайбу» ділимо поперек на 3 рівних однакових коржа.

5. Добре промиваємо і обсушуємо черносливы. Ріжемо на невеликі шматочки. Очищаємо банан від шкірки і перетворюємо в однакові підлогу сантиметрові по товщині коліщатка. У сметану додаємо 6 ст. л. цукру і гарненько збиваємо, щоб розчинилися кристалики і вийшов однорідний солодкий крем.

6. Приступаємо до складання торта. На нижній корж наносимо третину крему і посипаємо його дрібно рубаним чорносливом. Накриваємо другим бісквітом і просочуємо його другий третю сметанною маси. Зверху розкладаємо бананову нарізку. Закриваємо останнім коржиком і гарненько змащуємо з усіх боків залишками крему.

7. Зрізану бісквітну «верхівку» подрібнюємо блендером до стану крихти і обсипаємо нею тортик хоч весь повністю, хоч тільки боки і трохи по краях верху. Ставимо в холодильник на 4-8 годин і портом подаємо зі свежезаваренним чаєм або кавою.

Приємного апетиту!

5. «Сметанна королева» — ніжний торт

Швидше за все ваша супутниця життя, мама, подруга чи сестра хоч раз в житті пробувала торт «Молочна дівчинка». А що якщо ви самі спробуєте приготувати їм шикарний десерт чимось нагадує цю вкуснотищу?

Тільки приготувати його буде набагато простіше на основі сметани і додавши маленьку родзинку у вигляді різних наповнювачів поверх смачного повітряного крему.

Інгредієнти:

  • Сметана 20% – 4 склянки.
  • Цукрова пудра – 1 стакан.
  • Цукровий пісок – 2/3 склянки.
  • Мелені ядра горіхів, кокосова і шоколадна стружка – по 1/3 склянки.
  • Свіже куряче яйце – 2 шт.
  • Ванільний цукор – 1 пакетик.
  • Розпушувач тіста – ½ пакетика.
  • Борошно пшеничне – 7 ст. л.
  • Крохмаль – 2 ч. л.
  • Соняшникова олія – 1,5 ч. л.
  • Сіль дрібного помелу – 1 щіпка.

Приготування:

1. Відправляємо в чашу просіяне борошно, склянка сметани, цукровий пісок, курячі яйця, розпушувач тіста, щіпку солі і крохмаль. Перемішуємо все відразу спочатку міксером на маленькій швидкості, а потім збільшуємо до середньої і гарненько збиваємо до однорідної повітряного тіста.

2. Вистилаємо глибокий противний разом з бортиками пекарської папером і промазуємо її соняшниковою олією. Виливаємо туди тісто, а хвилин через 15 відправляємо його в розігріту духовку і випікаємо великий сметанний корж протягом півгодини при температурі 180 градусів.

3. Акуратно виймаємо зарумяненный прямокутник тесту, перевертаємо його на чисту суху поверхню столу, щоб невеликі горбки після випічки трохи присплющились і корж трохи вирівнявся. Знімаємо пергамент і розрізаємо сметанник на 4 однакові частини.

4. Збиваємо три склянки сметани з склянкою цукрової пудри, в процесі ароматизируем ванільним цукром. Цим кремом промазуємо ще теплі коржі і кожен з них посипаємо різними наповнювачами: один нехай буде з меленими горіхами, другий з кокосовою стружкою, третій з шоколадними завитками, а на четвертий можна нанести всі три компоненти різними малюнками.

5. Укладаємо коржі з просоченням один на одного і обов’язково залишками сметанного крему обмазуємо боки. Даємо постояти в холодильнику всю ніч і вранці вже можна підносити нашу «Сметанную королеву» як їстівний подарунок, зроблений своїми руками.

Приємного апетиту!

6. Відео — Святковий торт на 8 березня

Інгредієнти:
Коржі:
  • ↝ борошно, 250 гр
  • ↝ вершкове масло кімнатної температури, 150 гр
  • ↝ цукрова пудра, 100 гр
  • ↝ яєчні жовтки, 2 шт.
  • ↝ сіль, щіпка

Випікати 10-12 хвилин при 180 градусах.

Крем:
  • ↝ вершковий або сирний сир, холодне, 300 гр
  • ↝ вершкове масло кімнатної температури, 100 гр
  • ↝ цукрова пудра, 80-100 гр
  • ↝ ванільний екстракт, 1 ч. л.
Прикраса:
  • ↝ будь-які фрукти або ягоди
  • ↝ горіхи, сухофрукти, шоколад, льодяники, мармелад, печиво, що завгодно

Приємного апетиту!

Хотілося б звернути увагу чоловіків на такий маленький секретик вдалий бісквітів: ні в якому разі не відкривайте духовку під час випікання коржів, а також перші 5-20 хвилин після завершення, щоб тісто не впало!

А щоб тортик вийшов смачним і м’яким, йому обов’язково варто постояти кілька годин в прохолодному місці і як слід просочитися кремом. Інакше вийде схоже на складені один на одного «бутерброди з маслом»: начебто все красивими шарами, всього в достатній кількості, а все якесь суховатое і не немає загальної гармонії смаку.

Приємного апетиту і захопленого блиску в очах коханих жінок від виду приготованих вами тортів!

(Visited 23 times, 1 visits today)