Полуничний чізкейк

Самий смачний, ніжний літній Полуничний чізкейк без випічки. Тут детальний рецепт з покроковими фото. Заходьте і готуйте із задоволенням!

Привіт всім! Продовжую тему чізкейків і на цей раз рецепт Полуничного чізкейк без випічки. На відміну від багатьох інших подібних щільних і ситних десертів — Полуничний чізкейк один з найлегших, невагомих і повітряних. А як же інакше, адже поєднання ніжного вершкового сиру і свіжої полуниці — це безпрограшний варіант!

Чесно сказати, з приготуванням цієї чізкейку потрібно буде трохи повозитися, але результат того вартий!

Хоча насправді вся складність полягає лише в тому, що нам потрібно буде зробити три шари і для кожного з них приготувати окремий сирно-вершковий крем.

Я дуже детально опишу всі етапи і ви обов’язково впораєтеся.

Черговість буде така: спочатку зробимо основу з печива, далі приготуємо сирну масу і заллємо перший шар. Потім по черзі підготуємо сирну начинку для другого шару, заллємо її на торт. Після для третього шару і теж заллємо на торт. Потім все охладим і залишиться тільки прикрасити наш чізкейк свіжою полуницею. Так що заготовлюйте інгредієнти і давайте готувати.

Отже, як зробити ніжний вершковий Полуничний чізкейк без випічки — докладний рецепт покроково з фото.

Для основи:

  1. печиво пісочне — 100 г
  2. масло вершкове — 30 г

Перший шар:

  1. вершковий або сирний сир — 250 г
  2. цукор — 100 г
  3. йогурт питний без добавок — 45 гр
  4. вершки (жирність від 30 % — 100 г
  5. ванільний цукор — 1 ч. л
  6. желатин — 5 г
  7. полуниця свіжа — 200 г

Для полуничного пюре:

  1. полуниця свіжа або заморожена — 350 гр

Другий шар:

  1. полуничне пюре — 200 г
  2. вершки (жирність від 30 % — 150 г
  3. желатин — 7 гр

Третій шар:

  1. полуничне пюре — 150 г
  2. вершки (жирність від 30 % — 50 г
  3. желатин — 4 гр

Примітка:

  • Для приготування цього чізкейку всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури, а вершки навпаки — добре охолоджені.
  • Для збірки вам знадобляться два кільця 16 і 18 (19) см у діаметрі.
  • Желатин можна використовувати гранульований або листовий.
  • Полуничне пюре можна брати готове або зробити його зі свіжої або замороженої полуниці (процес описаний нижче за рецептом).

Готуємо основу

Отже, починаємо готувати і по ходу розбиратися що з чим поєднувати.

В першу чергу потрібно зробити основу під Полуничний чізкейк з печива і вершкового масла.

Печиво поломайте на шматочки і подрібніть в блендері в крихту.

Пересипте в миску, додайте м’яке або розтоплене вершкове масло.

Гарненько перемішайте. У вас вийде ось така волога крихта.

Тепер підготуйте форму. Кільце без дна діаметром 16 см поставте на плоске блюдо або підкладку, всередину кільця встановіть і закріпіть ацетатную стрічку.

Крихти з печива засипте всередину кільця і утрамбуйте. Для цього скористайтеся справи чайною ложкою або склянкою з плоским дном.

Отриману заготовку поставте в морозильну камеру на 10-15 хвилин.

Готуємо крем для першого шару

Желатин (5 гр) залийте холодною водою у співвідношенні ⅙ і поки відставте в бік.

В глибокій мисці з’єднати сир, цукор, ванільний цукор, йогурт і гарненько збити ручним віночком до повного розчинення цукру.

Тим часом желатин вже розбухне, якщо у вас листової — злийте воду. Якщо гранулами — тоді воду зливати не треба. Розтопіть його в мікрохвильовці 10 секунд.

Додайте рідкий желатин в сирну масу.

Добре перемішайте.

Тепер розділіть цю масу на 2 частини. Половину перекладіть в іншу миску.

В окремій високої ємності збийте 100 грам холодних вершків до м’яких піків.

Перекладіть збиті вершки в першу частину сирної маси.

Обережно перемішайте до однорідності.

Дістаньте з морозилки заготовку.

Свіжу полуницю промийте, просушіть, видаліть хвостики і розподіліть на основі так, як показано на фото нижче.

Тепер вилийте на полуницю підготовлену сирно-вершкову масу. Потрясіть і постукайте формою об стіл, щоб кремова маса добре заповнила собою все порожнечі.

Поставте форму з першим шаром в холодильник на 3 години або в морозилку на 1 годину.

Приготуємо полуничне пюре

Нам знадобиться свіжа або заморожена полуниця 350 грам. Я взяла для пюре заморожену полуницю.

Підігріла її у мікрохвильовці, а потім пюрировала в блендері. Якщо полуниця свіжа, тоді просто перетворіть її в пюре за допомогою блендера. Секунд 10-15 достатньо.

Готуємо начинку для другого шару

Наступну частину желатину (7 гр) залийте холодною водою у співвідношенні ⅙ і відставте в бік.

Від отриманого пюре отвешайте 200 грам. Інше полуничне пюре поки відставте в бік.

Тепер залишилася сирну масу перекладіть в глибоку миску.

Холодні жирні вершки (150 гр) збийте міксером до м’яких піків. Додайте збиті вершки до сирної маси і перемішайте.

Набряклий желатин, як в перший раз розтопити в мікрохвильовці 10 секунд і залийте в вершково-сирну масу. Знову все перемішайте силіконової лопаткою.

Отвешенные 200 грам полуничного пюре процідіть через велике сито в сирну масу. Це потрібно зробити для того, щоб відокремити кісточки від соку.

Тепер все перемішайте.

Начинка для другого шару готова.

Дістаньте з холодильника заготовку. Зніміть з неї спочатку кільце, потім ацетатную стрічку.

Заготівля, при цьому, повинна повністю застигнути — важливий момент!

Тепер встановіть навколо першої частини тортика ацетатную стрічку і кільце діаметром 18 (19) см так, як показано на фото нижче. Тортик повинен виявитися точно по центру.

Зверху залийте крем для другого шару і відразу поставте торт в морозильну камеру на 30 хвилин. Потім переставте в холодильник на 1 годину.

Готуємо крем для останнього шару

По закінченні часу приготуйте наступну порцію крему для третього шару. Желатин (4 гр) залийте холодною водою, відставте в бік.

Вершки (50 гр) перелийте в миску, в них процідіть через сито залишився полуничне пюре (150 гр).

Перемішайте і додайте розтоплений желатин. В цю частину крему можна додати трохи харчового барвника.

Знову перемішайте. Дістаньте з холодильника торт і залийте останній третій шар. Знову поставте все в холодильник. Тепер вже до повного застигання приблизно на 5 годин, а краще на ніч.

По закінченні часу зніміть з чізкейку кільце.

Потім обережно видаліть ацетатную стрічку. Щоб вона легко знімалася, оберніть тортик гарячим мокрим рушником на пару хвилин, потім знімайте стрічку.

Залишається тільки прикрасити чізкейк свіжою полуницею і подавати до столу.

Подивіться, який гарний у нього розріз! Всередині він дуже ніжний, практично повітряний — схожий на полуничне морозиво.

Ось такий чудовий легкий полуничний чізкейк вийшов! Я впевнена — він вас не розчарує! Для цього вам всього лише потрібно слідувати моїм рекомендаціям.

Також пропоную зазирнути в інші рецепти чізкейків, які я підготувала для вас:

Класика жанру Чізкейк Нью-Йорк з випічкою:

Або дуже ситний насичений Шоколадний чізкейк без випічки:

Приємного апетиту і вдалих вам чіз-тортиків!