Смачний, ніжний, гарний крем з маскарпоне і згущеного молока для торта або тістечка. Тут детальний рецепт з фото. Заходьте, готуйте!
Всім привіт! Так уже повелося, що рецепти кремів я пишу спеціально для якогось торта. Крем з маскарпоне і згущеного молока не виняток. Рецепт цього смачного, гладкого і дуже ніжного крему, який відмінно підійде як для прошарку в бисквитном торті, так і для начинки тістечок, особливо тих, що готуються з заварного тіста (еклери, профітролі, Шу), я пишу на додаток до торту Рафаелло.
Якщо крем з маскарпоне і згущеного молока використовувати для прошарку в бісквітних тортах — то напевно не знадобиться просочення. Тому що в кремі досить вологи із-за присутності вершків. І він відмінно просочить собою практично будь-шифоновий бісквіт. За винятком тих випадків, коли просочення необхідна згідно з рецептом.
Робити з цього крему шапочки від капкейків або прикраси на торти можна, але після відсадження рекомендую відразу ставити десерти в холодильник для того, щоб крем стабілізувався. Бо він не дуже стабільний і ваші прикраси можуть поплисти .
В кінці статті я розміщу фото схожого на сніговика, білосніжного торт Рафаелло — можна подивитися. Для тих, хто хоче приготувати торт самостійно, я підготувала окремий рецепт, він ховається в посиланні з назвою. Заходьте і готуйте в своє задоволення!
Ще я б порекомендувала приготувати крем з маскарпоне і згущеного молока для торта Наполеон або для Медовика. У випадку з Медовиком я б поклала в крем меншу кількість згущеного молока, тому що медові коржі і без того дуже солодкі. Спробуйте, поекспериментуйте — буду рада вашим відгукам в коментарях.
А ми повернемося до нашого крему. Прочитайте, будь ласка, розділ «Примітка» і враховуйте мої рекомендації.
Отже, як приготувати смачний крем з маскарпоне і згущеного молока для торта в домашніх умовах — простий рецепт покроково з фото.
Продукти:
- сир Маскарпоне — 750 р
- згущене молоко — 150 г
- вершки — 150 гр
Примітка:
- Всі інгредієнти для приготування крему повинні бути холодними.
- Також слід охолодити віночок і чашу для збивання в морозильній камері хвилин 10-15.
- Перемішуйте крем тільки на середніх оборотах міксера, на великих не можна!
- З цієї кількості продуктів вийде один кілограм крему, якщо для вашого торта це багато, тоді скоротіть інгредієнти на половину або на ⅓ частина.
- Для нашого крему вершки підійдуть будь-якої жирності, починаючи від 10%.
Готуємо крем з маскарпоне і згущеного молока
Холодну згущене молоко і вершковий сир маскарпоне помістіть в чашу для збивання.
Перемішайте на середніх оборотах міксера. У вас повинна вийти однорідна маса єдиної текстури. Тепер, не відключаючи міксера, залийте холодні вершки. Перемішуйте ще пару хвилин до об’єднання.
Тепер вимкніть міксер і обережно перемішайте отриману масу силіконової лопаткою. Намагайтеся не створювати бульбашки повітря. Крем повинен бути щільний, гладенький, як на фото нижче.
Тепер накрийте готовий крем плівкою в контакт і поставте в холодильник для стабілізації приблизно на 5 годин.
Для чого нам потрібна така обережність у приготуванні крему? Сир маскарпоне має жирність 78% — це дуже багато. І якщо його збивати на великій швидкості, та ще не достатньо охолодити при цьому, то він неминуче розшарується і перетвориться в масло. І крем у вас не вийде.
Після закінчення часу перекладіть крем кондитерський мішок і застосовуйте за вашим бажанням.
Я їм промазала кокосові коржі в торт Рафаелло, а з залишку отсадила миленькі трояндочки зверху торта. На мою вийшло здорово!
Це фото торта Рафаелло, як я і обіцяла на початку статті. Рецепт є в посиланні з назвою, заходьте, готуйте — рада всім!
Зберігання крему з маскарпоне і згущеного молока
Термін зберігання цього крему безпосередньо залежить від терміну придатності вершків після розтину. Читайте інформацію на упаковці. Як правило, там написано: до трьох діб.
Тому застосовуйте крем відразу після приготування. Заморожувати його не рекомендую, тому що після розморожування він розшарується і втратить свою щільність.
У мене все. Приємного Вам апетиту і смачних десертів!