Інструменти кондитера

Інструменти кондитера. Мінімальний і необхідний набір для початківця або домашнього кондитера. Тут докладний опис з фото.

Отже, інструменти домашнього кондитера. За допомогою даної статті хочу полегшити долю початківців кондитерів. Чудово розумію, що зараз полиці магазинів просто рясніють різноманітними пристосуваннями для випічки — очі розбігаються у досвідчених господинь, а у новачків тим більше.

Але серед цього різноманіття дійсно потрібних речей не так вже й багато. Давайте розбиратися.

Почнемо з металевих форм для випічки

В останні роки в продажу з’явилися ось такі кільця без дна. На мій погляд, це дуже зручні форми. Вони високі, дуже гладкі, досить міцні, зроблені з нержавіючої сталі. У застосуванні прості і невибагливі. Бісквіти в них добре пропікаються і не деформуються.

Для використання потрібно низ обернути щільною фольгою і встановити на деко, тільки після цього заливати тісто.

Ось ці роз’ємні форми досить зручні в застосуванні, але, чесно сказати, якість залишає бажати кращого. Раджу такі форми все ж не купувати.

Якщо ви зможете придбати ось таку розсувне кільце, то вважайте, що питання з круглими формами у вас вирішене. Воно має діапазон від 16 до 30 см. І з легкістю замінить вам всі попередні кільця. А якщо у вас 2 таких кільця — вважайте, що ви на коні»!

Прямокутних форм для випічки багато не треба. Одного цілком достатньо.

Тепер поговоримо про силіконові форми. Чесно сказати, випікати в них що-небудь я не люблю. У мене, звичайно, є невеликий набір таких форм, але я використовую їх для складання і заморозки муссовых тортів, конфітюру, шоколадних фігурок, для мармеладу — ну, і всяких таких приємних справ, але не для випічки.

От цих добре заморожувати начинку для тортів.

А тут збирати муссовые торти і желейні десерти.

Ось така силіконова форма потрібна для того, щоб в неї встановити капсули для капкейків і далі випікати. Про капсули розповім нижче.

Одна прямокутна силіконова форма в арсеналі кондитера безумовно потрібна. У ній дуже добре застигає мармелад чи можна зібрати муссовый або желейний торт.