Торт Естерхазі

найсмачніший класичний миндадьно-горіховий торт Естерхазі. Тут подрбный рецепт з покроковими фото. Заходьте, готуйте!

Всім привіт! Дуже смачний, ніжний, незвичайний мигдальний торт Естерхазі з оригінальним малюнком у вигляді павутинки і мигдалевими пелюстками з боків — це візитна картка, за якою торт неможливо сплутати з якимось іншим. Сьогодні я пишу для Вас його рецепт. І, як завжди, адаптуються під домашні умови, щоб ви могли з легкістю приготувати у себе на кухні.

В оригіналі торт Естерхазі готується з мигдальної муки з додаванням будь-яких горіхів. В нашому випадку це буде волоський горіх. Ви можете вибирати будь-який, який вам більше подобається.

Для промазки між коржами нам знадобиться заварний крем. На моєму блозі є рецепт Класичного заварного крему і крему Дипломат вони добре пропитают коржі — їх дуже рекомендую. Чи можна поекспериментувати з кремом Шарлот — в цьому випадку торт вийде менш вологий, але зате досить насичений і ситний.

Я спеціально для нашого торта приготувала Заварний крем на жовтках. Ви можете зробити те ж саме. Рецепти всіх кремів є посилання з назвою. Заходьте, знайомтесь, вибирайте, готуйте і повертайтеся сюди для продовження створення торта Естерхазі.

Щоб ви не заплуталися, я напишу послідовність ваших дій. Спочатку вам потрібно вибрати і приготувати крем. Потім поставити його в холодильник на стабілізацію. Після потрібно спекти коржі, зібрати торт, приготувати глазур для декору і в останню чергу прикрасити торт.

Отже, як приготувати найсмачніший класичний торт Естерхазі в домашніх умовах — простий рецепт покроково з фото.

Заварний крем на жовтках:

  1. молоко — 500 мл
  2. жовтки — 250 г
  3. цукор — 250 г
  4. масло вершкове — 250 г
  5. крохмаль — 76 гр
  6. коньяк, лікер — 50 мл

Продукти для тіста:

  1. білки — 375 гр
  2. цукор — 330 гр
  3. мигдальна борошно — 225 гр
  4. волоські горіхи — 150 г

Для прикраси:

  1. білий шоколад — 110 гр
  2. темний шоколад — 50 г
  3. вершки (жирність від 30% — 40 гр
  4. мигдальні пелюстки — 50 гр

Примітка:

  • Всі інгредієнти для тіста повинні бути однакової кімнатної температури.
  • Для випічки бісквітних коржів вам знадобляться листи пергаменту кілька штук.

Готуємо мигдально-горіхове тісто

Для початку потрібно добре промити під проточною водою горіхи, висушити на чистому рушнику і потім подрібнити в дрібну крихту зручним вам способом. Я скористалася блендером.

Тепер складіть у глибоку чашку мигдалеву борошно і подрібнені горіхи. Добре перемішайте і поки приберіть в бік.

Яєчні білки перелийте в чашу для збивання і збийте до пишної піни на великій швидкості міксера.

Потім, не перестаючи збивати, всипте дощиком цукор і збивайте до дуже щільних твердих піків.

Після відключення міксер. Потім додайте до збитим білків мигдально-горіхову суміш.

Обережно, щоб не збити пишність, перемішайте тісто до однорідної маси за допомогою силіконової лопатки.

Ось таке пишне і легке у вас вийде тісто.

Випікаємо коржі

Зараз прийшов час включити духовку на прогрів на 170 градусів.

Ще вам потрібно підготувати пергамент для випічки коржів. Візьміть великий аркуш пергаменту, який за розміром збігається з вашим листом. Розстеліть на столі і накресліть на ньому кола. Діаметр кіл повинен бути на 2 см більше, ніж розмір коржів в кінцевому вигляді.

тобто, якщо ви хочете коржі 20 см, то малюйте кола 22 див. В подальшому, коли коржі испекутся, ви відріжете зайве для того, щоб краї вийшли рівними.

Як це зробити я опишу нижче. А поки креслите кола. При цьому, якщо у вас велика духовка, то можна сміливо малювати по 2 кола на одному аркуші. Якщо духовка маленька — тоді тільки один.

Моя духовка велика, тому я намалювала 2 кола по 22 див. Дивіться на фото нижче.

Тепер перекладіть тісто у великий кондитерський мішок. Потім відріжте у нього кінчик так, щоб вийшло отвір 1,5-2 см діаметром. Насадку використовувати не потрібно.

Далі всередину кіл, видавіть тісто з кондитерського мішка. Розподіліть його рівномірно, намагайтеся не виходити за межі кола. У вас повинні вийти круглі заготовки з тестом. Товщина тесту близько 1,5 см.

Потім, переверніть деко і перекладіть на нього пергамент з колами з тіста.

Духовка до цього часу вже добре прогрілася. Поставте в неї деко з тестом на середній рівень і випікайте коржі при 170 градусах 25-30 хвилин. Режим верх-низ без конвекції. По готовності коржі стають ледь помітного бежево-рожевого кольору. Температуру при випічці додавати не можна, інакше коржі пересохнуть.

Поки випікається перша партія, потрібно встигнути підготувати другу. Тобто знову накреслити кола на наступному аркуші пергаменту і розподілити на них тісто.

Після того, як коржі испекутся, дістаньте їх з духовки, перекладіть разом з пергаментом на рівну поверхню. І відразу, поки гарячі коржі, сформуйте потрібний діаметр.

Я поставила зверху кільце для випічки без дна 20 див. Добре придавила і у мене вийшли коржі з рівними краями. Якщо у вас немає такого кільця, можна скористатися кришкою від каструлі або тарілкою. Поставити на корж і обвести навколо гострим ножем.

За тією ж схемою випікайте інші коржі. В результаті їх виходить 5, іноді 6 штук.

Збираємо торт Естерхазі

Отже, коржі готові, крем теж. Пора приступати до складання.

Для складання торта краще скористатися кільцем без дна. Встановіть його на плоску тарілку або підкладку, всередину поставте ацетатную стрічку і зверху закріпіть защібкою.

Можна збирати торт без кільця, але тоді стежте за тим, щоб всі коржі у вас лягли рівно і не випирали з боків.

Отже, продовжуємо — зараз вам потрібно відкласти в окрему миску 3-4 ст. л. крему. Він нам знадобиться пізніше. Потім покладіть на дно кільця один корж, зверху нанесіть невелику порцію, приблизно 3 столові ложки, крему.

Добре розрівняти за допомогою силіконової лопатки або чайної ложечки.

Далі повторіть все спочатку — корж, крем, корж. І так до останнього коржа. На верхній наносити крем не треба.

Тепер притисніть трохи руками торт зверху і поставте його в холодильник мінімум на годину. За цей час коржі просочаться, а торт охолоне і дасть потрібну осідання.

Готуємо глазур для декору

Спочатку доведіть до кипіння жирні вершки. Білий шоколад подрібніть, покладіть в глибоку чашку, зверху залийте гарячими вершками. Потім ретельно перемішайте вершки з шоколадом. Поступово шоколад розтане і у вас вийде біла шоколадна глазур.

Якщо шоколад погано тане, тоді підігрійте суміш в мікрохвильовій печі короткими інтервалами по 15 секунд. Але, будьте уважні, не перегрейте глазур.

Тепер вийміть торт з холодильника, залийте на верх, прямо в центр шоколадну глазур. Нахиліть торт кілька разів з боку в бік, щоб глазур розтеклася рівномірно.

Після залиште торт стояти на столі хвилин 20. За цей час глазур трохи застигне. Потім зніміть кільце і обережно приберіть стрічку.

Тепер розтопити темний шоколад зручним вам способом. Я склала його в кондитерський мішок, потім підігрівала в мікрохвильовій печі короткими імпульсами за 15 секунд.

Коли шоколад розтанув, я відрізала у мішка кінчик так, щоб вийшло дуже маленький отвір, приблизно 5 мм діаметром. Потім я нанесла на торт малюнок у вигляді спіралі.

Орієнтуйтеся на фото нижче. Починайте від центру і поступово дійдете до краю торта.

Тепер візьміть зубочистку і намалюйте 8 рівних ліній від центру до краю. У вас повинно вийти між лініями 8 секторів однакового розміру.

Потім проведіть ще 8 ліній, але тепер від краю до центру. В результаті у вас вийде 16 однакових секторів, а малюнок стане нагадувати павутинку.

Торт майже готовий. Залишається прикрасити боки мигдалевими пелюстками. Для цього спочатку акуратно обмажте боки торта залишилися кремом. Потім обсипте їх пелюстками і злегка притисніть для того, щоб вони краще трималася.

Отже, наш красивий і дуже смачний торт Естерхазі готовий — він просто чудовий!

Тепер поставте його в холодильник на 2 години, а після розділіть на порції і насолоджуйтеся!

Ось такий красивий, смачний і рівний у нього розріз!

А всередині він дуже добре просочився і став м’яким, пухким і дуже ніжним.

У мене на цьому все. Сподіваюся, вам рецепт сподобався і ви приготуєте за нього легендарний торт Естерхазі!

Інструменти та обладнання для приготування рецептів, якими користуюся я — читайте у статті тут, ділюся своїм особистим досвідом. Це значно спростити, поліпшить ваш процес та заощадить час, гроші. Особливо якщо ви початківець кондитер.

Приємного апетиту і вдалих вам тортиків!