Шоколадний крем чіз

Шоколадний крем-чіз з вершковим маслом для вирівнювання, фінішного покриття і прикраси тортів. Тут покроковий рецепт. Заходьте!

Привіт, мої дорогі друзі! У цій статті рецепт смачного, ніжного, сталого крему для тортів, тістечок, печива і будь-якої іншої домашньої випічки. Називається він Шоколадний крем-чіз. Найбільшу популярність цей крем отримав як крем для вирівнювання, фінішного покриття і прикраси кондитерських виробів.

На моєму блозі є рецепт торта Чорний ліс. У ньому шоколадний крем-чіз застосовується для вирівнювання і, за бажанням, для прикраси. Внизу статті я розміщу фото торта, подивіться. Або натисніть на посилання з назвою та потрапляйте відразу на сторінку з рецептом. Там все дуже детально описано, готуйте із задоволенням.

Також з шоколадного крему чіз виходять прекрасні, чарівні шапочки від капкейків. Рекомендую подивитися рецепт капкейків Червоний оксамит — це неповторне поєднання смаків і краси. Посилання в назві кликабельна, заходьте, ласкаво прошу!

Шоколадний крем-чіз можна зробити з додаванням будь-якого сорту шоколаду (білого, молочного, темного). Технологія приготування кожного з варіантів нічим не відрізняється один від одного. Але результат все ж має відмінності. Починаючи від кольору готового крему, закінчуючи його текстурою і стабільністю.

Найбільш щільний і стійкий виходить крем із застосуванням темного сорти шоколаду. Він навіть по своїй структурі нагадує шоколадний крем ганаш, потім з молочним і далі з білим.

Готується крем дуже просто, без зайвих премудростей. Я в цьому рецепті опишу варіанти шоколадного крему чіз на з білим і темним шоколадом. Якщо вам, як і мені, хочеться приготувати два види крему, тоді пропоную поділити всі інгредієнти надвоє. І одну частину зробити з темним, а другу з білим шоколадом.

Отже, як приготувати шоколадний крем-чіз з вершковим маслом в домашніх умовах — простий рецепт покроково з фото.

Інгредієнти:

  1. вершковий сир — 300 гр.
  2. масло 82,5% — 100 гр.
  3. цукрова пудра — 100 гр.
  4. шоколад — 100 гр.

Примітка:

  • Всі продукти для приготування повинні бути кімнатної температури. Тому дістаньте їх з холодильника за пару годин до початку.
  • Цукрову пудру можна замінити на цукровий пісок, тільки дуже дрібної фракції, в співвідношенні 1/1.
  • Крему, приготованого з цієї кількості інгредієнтів вистачає для створення красивих, високих шапочок на чотирнадцяти від капкейків. Або для фінішного покриття і вирівнювання торта висотою 10 см і діаметром 20 см.

Готуємо

Шоколад покладіть в жароміцний посуд і підігрійте на водяній бані, постійно помішуючи, до тих пір, поки не розтане.

Після трохи остудіть приблизно до 35-40 градусів.

Тепер всі інгредієнти, крім вершкового сиру складіть у глибоку миску або діжу міксера.

Збийте на великій швидкості до повного об’єднання всіх інгредієнтів. На це у вас піде приблизно 3 хвилини. Після чого додайте вершковий сир кімнатної температури.

Ще раз включіть міксер на повну потужність і збивайте ще приблизно 3 хвилини. За цей час всі інгредієнти об’єднаються і крем стане однорідної щільної текстури.

Далі накрийте крем плівкою в контакт і поставте в холодильник для стабілізації мінімум на 1 годину.

Слід знати, що крем з темних сортів шоколаду стабілізується швидше. Тому для такого крему 1 годину для стабілізації достатньо, а для крему з білого шоколаду приблизно 1,5 години.

Після чого перекладіть крем кондитерський мішок з насадкою і використовуйте за призначенням.

А ось обіцяні капкейки Червоний оксамит — правда вони прекрасні? Як бачите для шапочок я використала два види крему.

А це Шварцвальдский торт Чорний ліс. Фінішне покриття і трояндочки зверху — це шоколадний крем-чіз на білому шоколаді.

Зберігання

Шоколадний крем-чіз можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику не більше трьох діб. Після чого потримати при кімнатній температурі, щоб він став більш пластичним, і застосовувати за бажанням.

Якщо крем заморозити, то в такому вигляді його можна зберігати кілька місяців. Після чого розморозити в холодильнику годин 5-6, перемішати і використовувати. Але після розморожування крем втратить свою стабільність і буде придатний тільки для прошарку або начинки в кондитерських виробах.

Сподіваюся, вам рецепт згодився. Приємного апетиту і до зустрічі у нових статтях!