Тірамісу


Відмінний рецепт приготування смачного десерту Тірамісу в келиху з вершкового сиру, печива, кави, вершків, рома і какао-порошку.

Інгредієнти

Для печива:

  • 9 шт.

    — печиво (палички)

  • 90 мл.

    — кава (міцна)

  • 6 мл.

    — ром

  • 15 гр.

    — цукор (пудра)

Для крему:

  • 75 гр.

    — сир (вершковий Сир, Рікотта і т. п.)

  • 110 мл

    — вершки

  • 75 гр.

    — цукор

  • 1 шт.

    — куряче яйце

Для прикраси:

  • за смаком

    — какао (порошок)

Рецепт приготування

    Кава, ром і цукрову пудру ретельно перемішуємо.


    У каструлю наливаємо воду і доводимо до кипіння, меншою за обсягом каструлі змішуємо яйце з цукром (75 гр.) і нагріваємо на водяній бані до 60 градусів.


    Підготовлену суміш з яйця і цукрової пудри збиваємо міксером в крем. Охолоджуємо.


    Вершки збиваємо і прибираємо в холодильник.


    Вершковий сир окремо збиваємо в мисці.


    Додаємо підготовлений крем у збиті вершки, перемішуємо вінчиком і додаємо вершковий сир. Все акуратно перемішуємо вінчиком.


    Опускаємо на 2-3 секунди 2 шт. печива в підготовлену суміш з кави і викладаємо по половині печива на дно кожного келиха.


    Викладаємо по столовій ложці підготовленого крему і додаємо ще шар змоченого печива в кавовому сиропі.


    Робимо 3 шари печива і 3 шару крему.

    Відправляємо Тірамісу в келихах в холодильник на 1 годину. Охолоджене Тірамісу посипаємо какао-порошком і падаємо. Приємного апетиту!