Відмінний рецепт приготування смачного десерту Тірамісу в келиху з вершкового сиру, печива, кави, вершків, рома і какао-порошку.
Інгредієнти
Для печива:
-
9 шт.
— печиво (палички)
-
90 мл.
— кава (міцна)
-
6 мл.
— ром
-
15 гр.
— цукор (пудра)
Для крему:
-
75 гр.
— сир (вершковий Сир, Рікотта і т. п.)
-
110 мл
— вершки
-
75 гр.
— цукор
-
1 шт.
— куряче яйце
Для прикраси:
-
за смаком
— какао (порошок)
Рецепт приготування
Кава, ром і цукрову пудру ретельно перемішуємо.
У каструлю наливаємо воду і доводимо до кипіння, меншою за обсягом каструлі змішуємо яйце з цукром (75 гр.) і нагріваємо на водяній бані до 60 градусів.
Підготовлену суміш з яйця і цукрової пудри збиваємо міксером в крем. Охолоджуємо.
Вершки збиваємо і прибираємо в холодильник.
Вершковий сир окремо збиваємо в мисці.
Додаємо підготовлений крем у збиті вершки, перемішуємо вінчиком і додаємо вершковий сир. Все акуратно перемішуємо вінчиком.
Опускаємо на 2-3 секунди 2 шт. печива в підготовлену суміш з кави і викладаємо по половині печива на дно кожного келиха.
Викладаємо по столовій ложці підготовленого крему і додаємо ще шар змоченого печива в кавовому сиропі.
Робимо 3 шари печива і 3 шару крему.
Відправляємо Тірамісу в келихах в холодильник на 1 годину. Охолоджене Тірамісу посипаємо какао-порошком і падаємо. Приємного апетиту!