Торт Чорний принц

Супер мега смачний шоколадний торт Чорний принц зі сметанним кремом. Тут детальний рецепт з покроковими фото. Заходьте, готуйте!

Всім привіт! У мене для вас рецепт ще одного десерту, який називається торт Чорний принц. Смію припустити, що це один із самих бюджетних і простих у приготуванні шоколадних тортів.

В класичному його варіанті шоколадні коржі готуються на кефірі, промащуються кремом зі сметани, і все це пишність прикрашається шоколадною або бісквітної крихтою — що ми з вами і будемо робити.

Торт виходить дуже смачний, коржі добре просочуються кремом і стають вологими і соковитими, а в розрізі ми побачимо контрастну коричнево-білу смугастість — виглядає дуже ефектно!

Є ще кілька варіацій приготування цього торта, в яких присутня варення з чорної смородини або плоди стиглої соковитою вишні, як в Шварцвальдском торті Чорний ліс. У статті про Чорний ліс дуже докладно написано, як підготувати вишню для начинки і просочення бісквіта.

Я в цьому рецепті розповім вам, в якому місці складання торта потрібно додати ту або іншу начинку і для бажаючих її використовувати все буде зрозуміло. А для тих, кому хочеться приготувати простий класичний варіант торта, слід лише повторювати мої дії.

У даній статті я детально опишу, як зібрати і прикрасити торт, також для вашої зручності тут я дам кількість інгредієнтів для приготування шоколадного бісквіта на кефірі і крему зі сметани й цукру, а їхні рецепти ви знайдете, натиснувши на посилання з назвами. Там все дуже докладно написано, заходьте, користуйтесь.

Для різноманітності можу вам запропонувати спекти для цього торта шоколадний бісквіт на окропі або бісквіт на гарячому молоці, а для промазки коржів використовувати густий сметанний крем — думаю, торт вийде не менш смачним, ніж в класичному варіанті.

Черговість приготування буде така: спочатку краще з вечора випікати бісквіт і покладіть його на ніч у холодильник для дозрівання. Вранці приготуйте крем, розріжте бісквіт, зберіть і прикрасьте торт.

Отже, як приготувати торт Чорний принц в домашніх умовах — простий класичний рецепт покроково з фото.

Продукти для бісквіта на кефірі:

  1. кефір — 250 мл
  2. борошно — 250 г
  3. цукор — 200 г
  4. яйця — 3 шт.
  5. масло рослинне — 50 г
  6. какао — 50 г
  7. сода — 1,5 ч. л
  8. розпушувач тіста — 1 ч. л

Сметанний крем:

  1. сметана жирність від 20% — 600 гр
  2. цукор — 100 г
  3. ванільний цукор — 1 ч. л (за бажанням)

Отже, бісквіт ми спекли, дочекалися його дозрівання, розрізали на коржі і приготували крем.

Для тих господинь, хто буде робити торт з начинкою, потрібно обзавестися банкою варення з чорної смородини або підготувати вишню, як сказано в рецепті торта Чорний ліс.

Збірка торта Чорний принц

Для початку крем візуально розділіть на три частини, щоб вам на все вистачило.

Далі на блюдо покладіть перший корж і рясно змастіть його першою частиною крему. Якщо ваш торт з варенням або вишнею, то спочатку нанести шар начинки, потім шар крему, після накрийте все наступним коржем.

Тепер повторіть черговість — начинка, крем, корж. Я рекомендую в останню чергу використовувати той корж, який при випіканні був внизу, тому що він, як правило, самий рівний. Переверніть її догори дном і накрийте попередній шар.

Далі рештою крему обмажте верх і боки торта.

Сильно вирівнювати не потрібно. Досить буде просто щоб весь торт опинився під шаром крему. Поставте торт в холодильник на 1,5 години, а краще на 2. Потрібно дочекатися, щоб крем трохи вбрався в коржі.

Прикрашаємо торт

Після закінчення часу дістаньте його з холодильника і прикрасьте на свій розсуд. Я обсипала заздалегідь закупленої готової крихтою з темного і білого шоколаду.

Можна її зробити самостійно, для цього плитку шоколаду потримайте 30 хвилин в морозилці, а потім натерти на крупній тертці. При цьому використовуйте рукавички, щоб шоколад не розтанув у вас в руках.

У центрі торта я накреслила ромбики дерев’яною шпажкою, а потім посипала їх какао-порошком.

Як бачите, все дуже легко і доступно, а в результаті у вас вийде ось такий смачний елегантний красень.

А це його розріз. Подивіться — коржі рівні, крем рівномірно розподілився між ними. Виглядає здорово — чи не так?

Я всім рекомендую приготувати цей простий і дуже смачний тортик, він обов’язково стане вашим улюбленцем!

до Речі, фото нижче — це ще один мій торт Чорний принц, тут він з шоколадно-сметанним кремом між коржами, а поверхня покрита шоколадною глазур’ю з какао.

Для такого варіанту коржі торта обов’язково потрібно просочити сиропом. Щоб приготувати сироп для просочення, з’єднайте 100 грам цукру і 100 мл окропу, ретельно перемішайте до розчинення цукру і додайте сік одного лимона. Просочення готова.

Готуйте за моїми рецептами, будьте сміливими, головне — виконуйте рекомендації і пам’ятайте: не помиляється той, хто нічого не робить, а у вас все вийде, я впевнена!

Приємного апетиту!