Густий крем зі сметани і цукру для торта. Тут докладний рецепт крему, який завжди виходить щільний, стійкий. Заходьте, готуйте!
Всім привіт! Густий крем зі сметани і цукру — це один з найпростіших, але в той же час універсальних і дуже смачних доповнень до ваших десертів. І в цій статті, як ви вже здогадалися, я напишу для вас докладний рецепт.
Я не з чуток знаю, що сметанний крем часто виходить рідким. Тому я постаралася виключити таку можливість, і крем, який ви приготуєте за цим рецептом 100% вийде густий і не буде розтікатися в десерті. Однак, якщо ви промаже їм коржі в бисквитном торті, то вам не знадобиться їх додатково просочувати, так як крем віддасть всю свою вологу коржам і вони стануть м’якими і соковитими.
Ще одна перевага мого рецепту в тому, що в ньому немає ніяких хімічних загусників і сторонніх інгредієнтів — тільки сметана і цукор.
Спробуйте крем зі сметани й цукру в торті Молочна дівчинка, в Медовике або в Наполеоні — не пошкодуєте, результат вам точно сподобається! Ну, і , звичайно, мій улюблений Млинцевий торт зі сметанним кремом просто бомбічний! Рецепти всіх цих тортів є в посиланнях з назвами. Клікайте по них і потрапите на потрібну вам сторінку.
В торті Чорний принц наш сметанний крем зарекомендував себе з кращого боку! Тільки уявіть, насичена солодкість вологих шоколадних тістечок і легка кислИнка ніжного крему — це щось неймовірне! Нижче в статті є фото торта Чорний принц в розрізі, подивіться.
Думаю, я вас переконала, а зараз давайте приступимо.
Отже, як зробити стійкий сметанний крем в домашніх умовах — простий рецепт покроково з фото.
Продукти:
- жирна сметана від 20% і більше — 600 гр
- цукор — пісок- 100 г
Примітка:
- На фото нижче в інгредієнтах є ванільний цукор. Я його додавала, але це за вашим бажанням.
- При розрахунку кількості крему для ваших десертів враховуйте той факт, що частина рідини з сметани піде і вона стане важити менше.
Для того, щоб крем вийшов густий, сметану потрібно попередньо «відкинути» . Як це зробити? Тонку тканину або марлю постеліть на дно ємності з дірочками (сито, друшляк). Потім перекладіть на тканину всю сметану.
Далі зберіть тканину за краї і зав’яжіть на вузол так, як показано на фото нижче.
Тепер можна зробити двома способами — поставте на сайт зі сметаною вантаж (банку з водою), під друшляк підставте тарілку для збору рідини і всі разом помістіть в холодильник.
Або прив’яжіть кульок за ручки глибокої каструлі і як би підвісьте його всередині. Потрібно зробити так, щоб тканина не діставала до дна. На фото нижче подивіться, що повинно вийти. Після чого поставте каструлю в холодильник на 5 годин, не менше. А краще залиште на ніч. Нам потрібно щоб рідини скло якомога більше, тому що від цього залежить густота майбутнього крему.
Коли пройде потрібний час, розв’яжіть вузлик і перекладіть сметану в чашу для збивання (вона зараз буде дуже густа, схожа на сир). Додайте цукор, можна ще для аромату покласти ванільний цукор (5 гр).
Увімкніть міксер і збийте крем до утворення м’яких піків. На це у вас піде 5 хвилин.
Ось такий густий і стійкий крем у вас в підсумку вийде. Дивіться фото нижче.
Відразу після приготування його можна використовувати. Охолоджувати і стабілізувати немає необхідності.
Крем зі сметани й цукру, приготований за цим рецептом завжди виходить густий, не розтікається між коржами, добре тримає форму ваших тортиків, з ним дуже легко і приємно працювати.
А ось обіцяне фото торта Чорний принц. Крем ідеально тримається!
Термін зберігання крему збігається з терміном придатності сметани. Про це дивіться інформацію на упаковці. Але я думаю, що десерт, приготований зі сметанним кремом цілком можна зберігати до трьох діб в холодильнику.
Заморожувати його я не рекомендую, якщо тільки надлишки, тому що після розморожування він стане рідкуватим із за різниці температур.
Ну, ось, на мою всі основні моменти я розповіла. Якщо будете виконувати мої рекомендації — у вас неодмінно вийде густий і дуже смачний крем!
Бажаю удачі і приємного апетиту!