Апельсиновий курд

Апельсиновий курд — це цитрусовий заварний крем для начинки і прошарку в тортах, тістечках, від капкейків. Тут найпростіший рецепт, заходьте!

Привіт, привіт! Апельсиновий курд — це ще один заварний крем, який готується на основі свіжовичавленого соку, яєчних жовтків і крохмалю. У цій статті я напишу дуже докладний рецепт Апельсинового курда для того, щоб у вас була можливість без праці приготувати його у себе вдома.

Застосовується Апельсиновий курд також, як і Лимонний для начинки і прошарку різних тортів, тістечок, капкейків або пончиків. Найчастіше його використовують в якості солодкого соусу до млинців, чізкейків або оладушкам.

На моєму блозі є рецепт запаморочливо смачного Морквяного торта, в ньому Апельсиновий курд я застосувала для начинки. У цій статті я розміщу фото торта в розрізі, подивіться. А краще переходьте за посиланням у назві, потрапляйте відразу на сторінку з рецептом і готуйте в своє задоволення.

Для того, щоб зварити курд своїми руками не потрібно ніяких особливих навичок або умінь. До того ж, якщо ви будете слідувати моїм рекомендаціям — результат буде 100% чудовий.

Ще Апельсиновий курд можна приготувати в двох варіантах — з додаванням крохмалю і без нього. У першому випадку курд вийде дуже густий, а у другому менш густий. Я буду варити з крохмалем.

Отже, як приготувати найсмачніший Апельсиновий курд в домашніх умовах — простий рецепт покроково з фото.

Продукти:

  1. апельсини — 500 г
  2. крохмаль кукурудзяний — 2 ст. л (за бажанням)
  3. цукор — 150 г
  4. жовтки — 4 шт.
  5. масло 82,5% — 100 гр

Примітка:

  • Всі продукти для приготування повинні бути кімнатної температури. Для цього дістаньте їх з холодильника за пару годин до початку.
  • Вага апельсинів 500 грам, з них вам потрібно вичавити сік. Вийде приблизно 250 грам — цього досить.
  • Для отримання більш рідкого апельсинового курда виключити з рецепту крохмаль.

Готуємо Апельсиновий курд

Апельсини промийте під проточною водою, складіть у глибоку чашку і залийте окропом. Через 3-5 хвилин злийте воду.

Тепер за допомогою дрібної терки натріть цедру з одного апельсина (тільки жовту частину) і поки відставте в сторону.

Після вичавіть сік з усіх апельсинів. Якщо в апельсинах були кісточки, тоді процідіть отриманий сік через металеве сито.

Далі нам знадобиться невелика каструлька з товстим дном. Перелийте в неї апельсиновий сік, додайте жовтки, цукор, крохмаль.

Грунтовно перемішайте всі силіконової лопаткою до тих пір, поки не розійдуться всі грудочки від крохмалю. Потім додайте цедру апельсина і знову все перемішайте.

Тепер поставте каструльку на плиту. Нагрівайте на середньому вогні, постійно помішуючи. Поступово курд почне загусати — ви продовжуйте активно перемішувати.

Приблизно через 7 хвилин крем добре загусне. Тепер зніміть його з вогню.

У вас вийде такий апельсиновий курд, як на фото нижче. Нагадую, що якщо вам потрібен менш густий курд — тоді виключіть з інгредієнтів крохмаль або використовуйте тільки половину запропонованої норми. А в іншому робіть все так, як написано в рецепті.

Тепер, щоб прибрати з курда цедру протріть його через велике металеве сито. Мені більше подобається з цедрою, тому я її залишила.

Після цього, додайте в гарячий курд м’яке вершкове масло і добре перемішайте.

найсмачніший, ароматний Апельсиновий курд готовий і тепер його можна використовувати за вашим бажанням.

Зберігання Апельсинового курда

Апельсиновий курд можна приготувати заздалегідь і зберігати в закритій банці в холодильнику пару тижнів. Або в замороженому вигляді кілька місяців. Після чого його слід розморозити в холодильнику протягом 5-ти і більше годин. Потім добре перемішати і застосовувати за призначенням.

А це обіцяне фото Морквяного торта в розрізі. Апельсиновий курд для нього я приготувала досить густим і він відмінно себе зарекомендував — не розплився і нікуди не втік).

Приємного вам апетиту і смачної випічки!