Глазур для пасок

Смачна, красива, глянцева емаль для пасок, яка не липне до рук, не осипається. Тут детальний рецепт з фото. Заходьте, готуйте!

напередодні свята Пасхи пишу для вас новий рецепт. Це Глазур для великодніх пасок, яка не обсипається, не кришиться і не липне.

Готувати її ми з вами будемо без яєць на цукрі, воді і желатині. Така глазур дуже красива, вона глянцева, блискуча. У вихідному варіанті — абсолютно біла, але також глазур можна пофарбувати харчовими барвниками і тоді вона заграє різними фарбами.

Я докладно розповім, як приготувати цукрову глазур своїми руками. Також детально опишу метод фарбування. Рецепт її приготування насправді дуже простий і доступний кожному, просто дотримуйтесь пропорції і мої рекомендації.

На моєму блозі також є рецепти чудових великодніх Пасок на дріжджах і без дріжджів, що називається — далеко ходити не треба. Переходьте за посиланнями, готуйте паски, а потім прикрашайте їх цієї цукровою помадкою, зробленої за цим рецептом.

Також глазур відмінно підійде для покриття печива, пряників, пончиків і практично будь-якої домашньої випічки. Вона дуже універсальна.

Отже, як зробити глазур для великодніх пасок без білка в домашніх умовах — простий рецепт покроково з фото.

Склад:

  1. цукор — 200 г
  2. листової желатин — 10 гр., гранульований або порошковий — 7 гр
  3. вода або сік лимона — 60 гр
  4. водорозчинний барвник одного або декількох кольорів (за бажанням)

Примітка:

  • Желатин бажано брати листової, так як нам не потрібна в глазурі зайва рідина, яка неминуче буде присутній у разі використання желатину в гранулах або в порошку.
  • Але якщо немає листового желатину, тоді використовуйте порошковий або гранульований, але заливайте їх водою для набухання строго в співвідношенні⅙, не більше!
  • Воду можна замінити на сік лимона, це додасть трохи кислинки вашої глазурі.
  • Барвники використовуйте за бажанням, без них глазур вийде білого кольору.

Готуємо Глазур для пасок

Починаємо готувати. В першу чергу залийте желатин холодною водою і відставте в бік.

В сотейник всипте цукор і додайте воду або сік лимона. Перемішайте, поставте на плиту на середній вогонь.

Доведіть до кипіння, постійно помішуючи силіконової лопаткою.

Нагрійте сироп до 110 градусів, зніміть з плити.

Перелийте у високий стакан ємністю 1 літр. У мене це мірний стакан.

У тому випадку, якщо ви хочете пофарбувати глазур в два різних кольори, тоді розлийте гарячий сироп по двох високих склянках.

Дочекайтеся, коли бульбашки в сиропі трохи розійдуться, додайте пару крапель барвника і віджатий желатин.

Якщо у вас дві склянки з сиропом, желатин потрібно порівну розподілити по кожному з них.

Тепер перемішайте всі інгредієнти і збийте міксером на високій швидкості 3-5 хвилин.

Глазур за цей час стане густою, щільною, але в той же час не втратить свою плинність.

Орієнтовно, коли глазур в склянці стане ледь теплою на дотик — вона готова. Але ви можете довести глазур до будь-якої щільності за допомогою міксера, орієнтуйтеся на свої бажання. Потрібна дуже густа — збивайте довше. Більш рідка — скоротіть час збивання.

Тепер про фарбування:

  • Барвник використовуйте водорозчинний, гелевий або порошковий — не має значення.
  • У цій глазурі він буде вести себе так — спочатку, коли ви тільки додасте його сироп, вийде досить яскравий, насичений колір, а далі, в процесі збивання він буде выбеливаться і купувати більш пастельний тон.
  • Тому капніть трохи, збийте глазур пару хвилин і далі орієнтуйтеся потрібно додавати ще достатньо.
  • Щоб отримати такі кольори, як у мене — потрібно використовувати всього по одній краплі барвника на кожну склянку. У моєму випадку це дві склянки і два кольори відповідно.

Прикрашаємо паски

Далі за допомогою силіконової лопатки нанесіть глазур на остиглий паска. Розподіляйте як вам більше подобається. Розмір порції теж на ваш розсуд.

Хочете, щоб глазур стікала патьоками — значить потрібно велику порцію. Якщо патьоки не бажані — тоді порція повинна бути трохи менше.

Плинність глазурі, звичайно ж, залежить від її густини та густини.

Зверху глазур можна прикрасити спеціальної кондитерської посипкою, цукатами, кольоровим драже або чимось ще за вашим бажанням. Будь-яка прикраса дуже добре закріплюється на цій глазурі і не обсипається.

Сподіваюся, ви скористаєтеся моїм рецептом дуже смачного і красивого глазурі, яка не кришиться при розрізанні, не обсипається і не липне до рук.

До того ж паска під нею довго не черствіє.

На моєму блозі є рецепт білкової глазурі, яку можна приготувати за рецептом швейцарської меренги. Вона також чудово поводиться на куличах — не розсипається, з часом покривається скоринкою і не прилипає до рук. До того ж вона абсолютно безпечна, тому що білок в процесі приготування піддається термічній обробці.

Я такий глазур’ю покривала великодні паски на бездрожжевом тесті, заходьте, подивіться, вам сподобається.

Всім гарних пасочок і з наступаючим святом!