Пахлава з волоськими горіхами


Смачна східна солодкість Пахлава з тонкого листкового тіста з горіхами в цукрово-медовому сиропі.

Інгредієнти

  • 18 аркушів

    — тісто (філо)

  • 2 чашки

    — волоський горіх

  • 150 гр.

    — вершкове масло (розтоплене)

  • 1 чашка

    — цукрова пудра

  • 1 чашка

    — цукор

  • 1/4 чашки

    — мед

  • 1/2 чашки

    — вода

  • 1/2 ст. л.

    — кориця

Рецепт приготування

    Викладаємо волоські горіхи в чашу кухонного комбайна і подрібнюємо.


    Перемішуємо підготовлені волоські горіхи з цукровою пудрою і корицею.


    Вершкове масло розтоплюємо і остуджуємо.


    Один лист тіста філо викладаємо на суху поверхню, щедро змащуємо розтопленим маслом, накриваємо ще листом, змащуємо і додаємо зверху третій лист тіста філо, знову змащуємо маслом.


    На підготовлені листи тесту філо викладаємо 1/3 склянки горіхів з цукровою пудрою (1/6 частина всієї суміші) і рівномірно розподіляємо по листу.


    Звертаємо тісто філо з начинкою в рулон. За таким методом готуємо все тісто філо.


    Підготовлені рулони (6 шт.) пахлави викладаємо у змащену форму і змащуємо зверху маслом.


    Випікаємо ароматну пахлаву в розігрітій духовці при 190 градусах 25 хвилин.


    Поки випікається пахлава, готуємо сироп. У мисці змішуємо воду, мед і цукор. Доводимо до кипіння і варимо сироп 10 хвилин на слабкому вогні.


    Заливаємо готову пахлаву сарахно-медовим сиропом і залишаємо мінімум на 3 години.

    Готові рулони ароматною пахлави нарізаємо на шматочки і подаємо. Приємного апетиту!