Сирна паска

Сама смачна, ніжна, легка і ароматна сирна паска з родзинками і горіхами. Тут детальний рецепт з покроковими фото. Заходьте, готуйте!

Здравствуйте, мої дорогі читачі і читачки! Пишу для вас третій рецепт до святкового столу Світлої Пасхи. Цього разу у нас буде домашня Сирна паска з родзинками, цукатами, горіхами та згущеним молоком.

На моєму блозі вже є два рецепти великодніх пасок — один на дріжджовому тесті, а другий сирний без дріжджів. Дуже рекомендую їх приготувати, причому обидва, не вибираючи. Тому що їх спокійно можна спекти за один день. Заходьте за посиланням, подивіться рецепти — я впевнена, вам сподобаються.

Але повернемося до цього рецептом. Я довго думала, який варіант сирної паски для вас написати. Їх насправді багато. Є і на заварному кремі і з випічкою, з яйцями, без яєць, з желатином і так далі.

Тому у своєму виборі я орієнтувалася на смак і простоту приготування. І вважаю, що мій варіант найкращим чином підходить під всі запити.

Робити сирну паску ми будемо просто: без яєць, без випічки і без заварювання крему. Готується вона дуже швидко і це ще одна перевага.

Отже, як приготувати дуже смачну Сирну паску в домашніх умовах — простий рецепт покроково з фото.

Склад:

  1. сир м’який будь-якої жирності — 600 гр
  2. масло 82,5% — 100 г
  3. вершки (жирність від 30% — 100 г
  4. згущене молоко — 300 г
  5. ізюм — 100 г
  6. цукати — 50 г
  7. будь-які горіхи — 50 гр
  8. кокосова стружка — 50 г

Примітка:

  • З цієї кількості продуктів виходить приблизно 1 кілограм сирної паски.
  • Форма для пасхи потрібна ємністю приблизно 1 літр.
  • Всі інгредієнти бажано підготувати заздалегідь, щоб вони всі стали кімнатної температури.
  • Сир вибирайте максимально м’який, який зможете знайти. Краще, якщо це буде густа сирна паста без добавок.
  • як форми можна використовувати спеціальну пасочницу, металеве сито, друшляк або навіть пластиковий стакан. Головна умова — у формі для збору великодня повинні бути отвори для того, щоб стікала зайва рідина.

Готуємо начинку

Ізюм залийте гарячою водою на 15 хвилин. Потім промийте під проточною водою, розкладіть на рушник.

Цукати і горіхи просто промийте і розкладіть на рушник — нехай просохнуть.

весь Сир відразу перекладіть у велику миску, розімніть лопаткою.

Якщо у вас сир крупинками, тоді попередньо протріть його через металеве сито на два рази.

В окремій мисці з’єднайте згущене молоко і м’яке вершкове масло.

Добре перемішайте до однорідності.

Влийте жирні вершки кімнатної температури.

Ще раз все добре перемішайте.

Тепер цю масу перелийте в миску з сиром.

Ретельно перемішайте силіконової лопаткою, щоб вийшла однорідна маса.

Додайте кокосову стружку і добре перемішайте.

Чистий і сухий родзинки, цукати, подрібнені горіхи додайте за один раз.

Перемішайте силіконової лопаткою.

Сиркова маса для пасхи готова. Поставте її в холодильник на 1 годину.

Збираємо сирну паску

По закінченні часу підготуйте пасочницу. Якщо є спеціальна форма — добре. Якщо її немає — теж не біда. Нам може послужити для цих цілей звичайний друшляк або будь-яка інша посуд, у якому є отвір одне або декілька.

Так от, беремо форму для паски, перевертаємо і встановлюємо у перевернутому вигляді на чашку з бортиками. Тепер візьміть марлю, намочіть, відіжміть зайву воду і розкладіть її всередині форми так, як показано на фото нижче.

Після цього сирну масу перекладіть у форму, гарненько утрамбуйте.

Загорніть звисаючі краї марлі наверх, розкладіть їх на сирній масі. Зверху поставте вантаж, наприклад, літрову банку з водою.

Далі всю цю конструкцію поставте в холодильник на 1 добу.

Зайва рідина через отвори в формі буде стікати на піддон. Багато її не буде, але все ж.

У нашому рецепті кокосова стружка не тільки додасть великодня незвичайний смак, але і вбере в себе майже всю зайву рідину.

По закінченні часу дістаньте всі з холодильника, приберіть вантаж, відгорніть тому краю марлі, переверніть форму з паскою на блюдо, акуратно зніміть форму і потім зніміть марлю.

Ось така чудова сирна паска у вас вийде!

Прикрасити її можна полив зверху Глазур’ю для пасок або Шоколадною глазур’ю. Можна посипати горіхами або цукатами — все за вашим смаком і бажанням.

Можна залишити без прикраси — на смак це не впливає.

Подивіться, яка вона всередині — сир добре просочився усіма смаками, став ніжний, ароматний, звабливий!

Така Сирна паска обов’язково сподобається і вам і всім вашим гостям!

Приємного вам апетиту і з святом Великої Світлої Пасхи!