Торт Червоний оксамит

найсмачніший класичний торт Червоний оксамит з кремом чіз на соивках. Тут детальний рецепт з фото покроково. Захрдите, готуйте!

Привіт всім! У цій статті ще один довгоочікуваний рецепт яскравого, святкового десерту під назвою торт Червоний оксамит або Red Velvet. Придумали його давним давно американські кондитери і з тих пір він обійшов увесь світ і назавжди підкорив наші серця і смакові рецептори).

За час існування десерту він не раз зазнавав зміни. Деякі кондитери роблять начинку для торта з Полуничного конфі або додають в крем свіжі ягоди полуниці.

Ви теж можете зробити як вони або повторити за мною. Я в цьому рецепті опишу найбільш простий класичний варіант торта з бордовими оксамитовими коржами, Кремом чіз на вершках для прошарку і Кремом чіз на олії для фінішного покриття і вирівнювання. Свіжу полуницю я буду використовувати тільки для прикраси.

Тут я дуже детально опишу процес приготування тіста, випікання бісквіта і складання торта. А як приготувати креми для прошарку і вирівнювання та, за бажанням, Полуничний конфі для начинки, ви знайдете, перейшовши за відповідним посиланням у назвах. Там у кожному рецепті все дуже детально описано, заходьте, готуйте, а потім повертайтеся сюди для складання і прикраси торта.

Черговість ваших дій буде така — на початку заводите тісто і випікаєте бісквіт, потім забираєте його в холодильник для дозрівання. Потім готуєте крем для вирівнювання і теж ставите його в холодильник для стабілізації. Далі за бажанням, варіть начинку. В останню чергу готуєте крем для прошарку і останнім етапом збираєте торт.

Отже, як приготувати найсмачніший класичний торт Червоний оксамит в домашніх умовах — простий рецепт покроково з фото.

Крем-чіз на вершках:

  1. вершковий сир — 400 гр.
  2. цукрова пудра — 185 гр.
  3. вершки (жирність від 30% — 100 гр.
  4. ванільний цукор — 10 гр.
  5. сік лимона — 2 ст. л.

Крем-чіз на маслі:

  1. вершковий сир — 400 гр.
  2. масло 82,5% — 180 гр.
  3. цукрова пудра — 180 гр.

Щоб спекти бісквіт нам буде потрібно:

  1. борошно — 350 гр.
  2. какао — 15 гр.
  3. сода — 5 гр.
  4. розпушувач тіста — 10 гр.
  5. кефір 2,5% — 300 гр.
  6. водорозчинний барвник — 3 ч. л.
  7. цукор — 300 гр.
  8. масло вершкове — 120 гр.
  9. масло рослинне — 120 гр.
  10. яйця — 3 шт.
  11. ванільний цукор — 10 гр.
  12. лимонний сік — 1 ст. л.

Примітка:

  • Для приготування бісквіта всі продукти мають бути кімнатної температури. Тому за пару годин до початку дістаньте їх з холодильника.
  • У цьому рецепті вершкове та олію можна замінити одне на інше. Або готувати строго за рецептом, тобто з використанням двох видів олії.
  • Я рекомендую випікати бісквіт і готувати крем для вирівнювання ввечері, а все інше вранці наступного дня.
  • Для додання бісквіту бордового кольору використовуйте харчової водорозчинний барвник. У мене це гелевий барвник Top decor.

Готуємо тісто для бісквіта червоний оксамит

В першу чергу підготуйте форму для випічки. У мене це — кільце без дна діаметром 20 см. Знизу я обернула його щільною фольгою блискучою стороною всередину і поставила на металевий круг. Підготовлену форму поки відставте в сторону, і увімкніть духовку для розігріву на 170 — 175 градусів.

Після цього починайте готувати тісто. Міксером потрібно збити м’яке масло з цукром до повного об’єднання.

Тепер, не перестаючи збивати, введіть по одному яйця, добре перемішуючи після кожного додавання.

Потім в загальну масу не перестаючи збивати, додайте рослинне масло і ванільний цукор. Перемішувати до повного об’єднання всіх інгредієнтів. У вас повинна вийти приблизно така рідка маса, як на фото нижче.

Далі окремо змішайте лимонний сік, кефір і барвник. Добре перемішайте.

Перелийте забарвлену масу в чашу для збивання до решти інгредієнтів.

Перемішайте до однорідності на середній швидкості міксера.

В окремій чашці змішайте какао, борошно, розпушувач тіста, соду, добре перемішайте і просійте через сито на два рази.

Тепер додайте суху суміш в рідку.

На середній швидкості міксера перемішуйте тісто до зникнення грудочок. Довго не вимішуйте, тому що це може привести до вироблення зайвої клейковини, що вкрай небажано для бісквітного тіста. Як тільки розчинилися грудочки, вимкніть міксер.

Тісто повинно вийти приблизно як на фото нижче.

Випікаємо бісквіт Червоний оксамит

Тісто готове, його виходить багато. Випікати це кількість я рекомендую у формі 20-22 см в діаметрі, не менше.

Залийте тісто в заздалегідь підготовлену форму.

Поставте в розігріту духовку і випікайте 50-55 хвилин при температурі 170 — 175 градусів на середньому рівні, режим «верх-низ» без конвекції. Перевіряйте готовність не раніше ніж через 50 хвилин від початку за допомогою дерев’яної шпажки. Проткніть бісквіт в центрі, якщо виходить сира — потримайте його в духовці ще 5-10 хвилин. Якщо суха, значить бісквіт готовий.

Час випічки пишу приблизний, тому що воно прямо залежить від сили вашої духовки.

Після випічки дістаньте бісквіт з духовки, дайте йому відпочити 15 хвилин. Потім звільніть від форми, перекладіть на решітку і дайте повністю охолонути. Потім щільно оберніть харчовою плівкою і приберіть в холодильник для дозрівання на 8 і більше годин.

Мій бісквіт вийшов вагою більше кілограма, у вас буде приблизно такий же.

Збираємо торт Червоний оксамит

Отже, всі складові (бісквіт, крем для прошарку і крем для покриття) нашого торта готові. Приступимо до складання.

Бісквіт вийміть з холодильника, звільнити від плівки, зріжте у нього верхівку, щоб вирівняти і розділіть на чотири однакових коржа. Зрізану частину поки відкладіть в сторону, вона нам стане в нагоді пізніше.

Тепер Крем-чіз на вершках візуально розділіть на три частини, щоб його вистачило для всіх коржів.

На плоску тарілку або підкладку покладіть перший корж і розподіліть на ньому одну частину крему.

Далі повторіть ці дії корж, крем, корж, крем, корж. На останній корж наносити Крем чіз на вершках не потрібно.

Для фінішного покриття і вирівнювання ми будемо використовувати Крем-чіз на олії тому що він більш стійкий. Нанесіть половину крему на верх і боки торта, розрівняйте за допомогою спатулы і шпателя і поставте торт в холодильник на 1 годину для стабілізації крему.

Потім дістаньте і нанесіть другу половину крему на всі боки і верх торта і знову добре розрівняйте.

Тепер подрібніть в блендері до стану крихти зрізану частину бісквіта, прикрасьте їй тортик по периметру, а в центрі кола розкладіть свіжу ягоду.

Після завершення збирання і прикраси поставте торт в холодильник на три години. За цей час він добре просочиться і дозріє.

Торт вийшов дуже красивий. Поєднання білосніжного крему і бордової оксамитової посипання заворожує погляд. З таким тортом можна і в бенкет і в світ, і в добрі люди!)

Вага торта Червоний оксамит виходить більше 2-х кілограмів. Тому його вистачить на велику сім’ю і для частування компанії друзів.

А це наш чудовий, соковитий, смачний розріз!

Готуйте за моїми рецептами, дотримуйтесь пропорції і у вас завжди будуть виходити смачні і красиві десерти.

Приємного апетиту і смачних вам тортиків!