Торт Червоний оксамит

Готуємо тісто для бісквіта червоний оксамит

В першу чергу підготуйте форму для випічки. У мене це — кільце без дна діаметром 20 см. Знизу я обернула його щільною фольгою блискучою стороною всередину і поставила на металевий круг. Підготовлену форму поки відставте в сторону, і увімкніть духовку для розігріву на 170 — 175 градусів.

Після цього починайте готувати тісто. Міксером потрібно збити м’яке масло з цукром до повного об’єднання.

Тепер, не перестаючи збивати, введіть по одному яйця, добре перемішуючи після кожного додавання.

Потім в загальну масу не перестаючи збивати, додайте рослинне масло і ванільний цукор. Перемішувати до повного об’єднання всіх інгредієнтів. У вас повинна вийти приблизно така рідка маса, як на фото нижче.

Далі окремо змішайте лимонний сік, кефір і барвник. Добре перемішайте.

Перелийте забарвлену масу в чашу для збивання до решти інгредієнтів.

Перемішайте до однорідності на середній швидкості міксера.

В окремій чашці змішайте какао, борошно, розпушувач тіста, соду, добре перемішайте і просійте через сито на два рази.

Тепер додайте суху суміш в рідку.

На середній швидкості міксера перемішуйте тісто до зникнення грудочок. Довго не вимішуйте, тому що це може привести до вироблення зайвої клейковини, що вкрай небажано для бісквітного тіста. Як тільки розчинилися грудочки, вимкніть міксер.

Тісто повинно вийти приблизно як на фото нижче.