Торт Червоний оксамит

Випікаємо бісквіт Червоний оксамит

Тісто готове, його виходить багато. Випікати це кількість я рекомендую у формі 20-22 см в діаметрі, не менше.

Залийте тісто в заздалегідь підготовлену форму.

Поставте в розігріту духовку і випікайте 50-55 хвилин при температурі 170 — 175 градусів на середньому рівні, режим «верх-низ» без конвекції. Перевіряйте готовність не раніше ніж через 50 хвилин від початку за допомогою дерев’яної шпажки. Проткніть бісквіт в центрі, якщо виходить сира — потримайте його в духовці ще 5-10 хвилин. Якщо суха, значить бісквіт готовий.

Час випічки пишу приблизний, тому що воно прямо залежить від сили вашої духовки.

Після випічки дістаньте бісквіт з духовки, дайте йому відпочити 15 хвилин. Потім звільніть від форми, перекладіть на решітку і дайте повністю охолонути. Потім щільно оберніть харчовою плівкою і приберіть в холодильник для дозрівання на 8 і більше годин.

Мій бісквіт вийшов вагою більше кілограма, у вас буде приблизно такий же.