Відмінний рецепт приготування ароматного солодкого хліба з корицею.
Інгредієнти
Для тіста:
-
500 гр.
— борошно (пшеничне)
-
200 мл.
— молоко
-
1/2 пакетика
— дріжджі (сухі)
-
80 гр.
— вершкове масло
-
50 гр.
— цукор
-
2 шт.
— куряче яйце
-
1 щіпка
— сіль
-
за смаком
— ванілін
Для начинки:
-
125 гр.
— вершкове масло
-
175 гр.
— цукор
-
3 ст. л.
— кориця
Глазур:
-
100 гр.
— цукрова пудра
-
3 ст. л.
— вода
Рецепт приготування
Для приготування солодкого хліба ставимо за духовку на 180 градусів.
Вершкове масло нарізаємо кубиками, викладаємо в каструлю, додаємо молоко і нагріваємо, поки масло не розплавиться, але не сильно. Додаємо дріжджі, сіль, цукор і перемішуємо.
У чашу міксера викладаємо борошно, додаємо ванілін, яйця, включаємо міксер і поступово вливаємо підготовлену молочну суміш. Замішуємо не менше 10 хвилин. Можна замісити і руками.
Залишаємо в мисці на 1-1,5 години, поки не збільшиться в 2 рази.
У мисці змішуємо начинку: розм’якшене масло, цукор і корицю. Готове тісто розгортаємо в прямокутник 30 х 40 см. і розподіляємо рівномірно підготовлену начинку.
Загортаємо в рулет і звертаємо кінці.
Викладаємо солодкий хліб у підготовлену змащену форму для хліба і по всій поверхні робимо глибокі надрізи і залишаємо на 30 хвилин.
Відправляємо в духовку на 30-40 хвилин, якщо хліб починає підгоряти зверху, трохи зменшуємо температуру. Готовий солодкий хліб виймаємо з духовки і повністю охолодити.
Поки остигає хліб, готуємо глазур. У каструлі нагріваємо цукрову пудру з водою, варимо 2-3 хвилини і поливаємо зверху остиглий хліб. Нарізаємо на скибочки і подаємо. Приємного апетиту!