Якщо хочете спекти пиріг, яким будуть насолоджуватися сім’я і друзі, приготуйте по цьому рецепту пиріг з яблуками і горіхами.
Інгредієнти
-
200 гр.
— борошно (пшеничне)
-
4 шт.
— куряче яйце
-
4 шт.
— яблуко (середнього розміру)
-
200 гр.
— цукор
-
2 ст. л.
— цукрова пудра
-
100 гр.
— вершкове масло
-
100 гр.
— волоський горіх
-
200 мл.
— вершки
-
1 пакетик
— розпушувач
-
1 ст. л.
— кориця
-
2 ст. л.
— ванільний цукор
-
1 щіпка
— сіль
-
за смаком
апельсин (цедра)
Рецепт приготування
-
Готовий пиріг виймаємо, даємо охолонути, посипаємо трохи цукрової пудрою і подаємо. Приємного апетиту!
У чаші міксера збиваємо 200 гр. цукру з яйцями. Потім додаємо вершки і добре збиваємо.
Додаємо цедру апельсина, трохи солі, 50 гр. розтопленого вершкового масла і 50 гр. розм’якшеного вершкового масла. Збиваємо суміш до однорідної маси.
Додаємо в солодку суміш борошно і розпушувач. Перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин.
Яблука очищаємо і нарізаємо на невеликі рівні шматочки, кладемо в миску, додаємо в яблука цукрову пудру, корицю і подрібнені горіхи. Перемішуємо.
У змащену маслом форму виливаємо половину тіста, викладаємо підготовлені яблука і виливаємо залишки тіста.
Випікаємо пиріг з яблуками і горіхами в духовці при 180 градусах близько 45 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою, протикаємо в середині пирога і, якщо залишається сухою, пиріг готовий.