Пиріг з яблуками


Якщо хочете спекти пиріг, яким будуть насолоджуватися сім’я і друзі, приготуйте по цьому рецепту пиріг з яблуками і горіхами.

Інгредієнти

  • 200 гр.

    — борошно (пшеничне)

  • 4 шт.

    — куряче яйце

  • 4 шт.

    — яблуко (середнього розміру)

  • 200 гр.

    — цукор

  • 2 ст. л.

    — цукрова пудра

  • 100 гр.

    — вершкове масло

  • 100 гр.

    — волоський горіх

  • 200 мл.

    — вершки

  • 1 пакетик

    — розпушувач

  • 1 ст. л.

    — кориця

  • 2 ст. л.

    — ванільний цукор

  • 1 щіпка

    — сіль

  • за смаком

    апельсин (цедра)

Рецепт приготування

    У чаші міксера збиваємо 200 гр. цукру з яйцями. Потім додаємо вершки і добре збиваємо.
    Додаємо цедру апельсина, трохи солі, 50 гр. розтопленого вершкового масла і 50 гр. розм’якшеного вершкового масла. Збиваємо суміш до однорідної маси.

    Додаємо в солодку суміш борошно і розпушувач. Перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин.

    Яблука очищаємо і нарізаємо на невеликі рівні шматочки, кладемо в миску, додаємо в яблука цукрову пудру, корицю і подрібнені горіхи. Перемішуємо.

    У змащену маслом форму виливаємо половину тіста, викладаємо підготовлені яблука і виливаємо залишки тіста.

    Випікаємо пиріг з яблуками і горіхами в духовці при 180 градусах близько 45 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою, протикаємо в середині пирога і, якщо залишається сухою, пиріг готовий.

  • Готовий пиріг виймаємо, даємо охолонути, посипаємо трохи цукрової пудрою і подаємо. Приємного апетиту!