Торт з манкою і полуницею


Рецепт торта без випічки з манною крупою, полуницею, білим шоколадом та полуничним желе. Полуницю можна замінити на будь-які ягоди.

Інгредієнти

  • 1 літр

    — молоко (3,2%)

  • 1 чашка

    — манна крупа

  • 100 гр.

    — шоколад (білий)

  • 300 гр.

    — полуниця

  • 200-250 гр.

    — печиво (пісочне округле або довгасте)

  • 1/2 сиакан

    — цукор

  • 100 гр.

    — вершкове масло

  • 1 пакетик

    — ванільний цукор

  • 1 щіпка

    — кориця

  • 2 пакетика

    — желе (полуничне)

Рецепт приготування

    Розводимо желе в 600 мл гарячої води і залишаємо остигати.

    Дно рознімної форми для випічки змащуємо тонким шаром вершкового масла і викладаємо щільно один до одного печиво.

    Виливаємо В каструлю молоко, додаємо цукор, вершкове масло, корицю, ванільний цукор і дрібно нарізаний білий шоколад. Розігріваємо суміш, помішуючи. Як суміш закипить, додаємо крупу і варимо, поки суміш не загусне близько 3 хвилин. Якщо утворюються грудочки, перемішуємо вінчиком.

    Гарячу суміш виливаємо в форму на печиво і викладаємо підготовлену очищену полуницю, щоб наполовину ягоди були на поверхні суміші. Охолоджуємо в холодильнику 2-3 години.

    Знімаємо бічну частину форми, з боків торта розміщуємо нарізаний на тонкі шматочки полуниці і повільно заливаємо торт підготовленим желе.

  • Ставимо торт на 6-7 годин в холодильник. Готовий торт з манкою і полуницею виймаємо, нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!