Паска з цукатами і чорносливом


Скоро буде найважливіше свято для християн у всьому світі – Великдень. Строгий піст змінюється чудовим святом, в якому головні продукти паски і фарбовані яйця будуть благословенні в церкві. Основні страви на святковому столі є Паски, фарбовані яйця і Великдень.

Інгредієнти

  • 200 гр.

    — сир

  • 200 гр.

    — цукор

  • 200 гр.

    — сметана (густа або вершкове масло)

  • 50 гр.

    — цукати

  • 50 гр.

    — чорнослив

  • 1 шт.

    — куряче яйце (жовток)

  • — ванілін

Рецепт приготування

    Масло або сметану збиваємо блендером з цукром до повного розчинення цукру.

    Потім додаємо сир, яєчний жовток і ванілін, все добре збиваємо.

    Додаємо цукати і нарізаний чорнослив, добре перемішуємо.

    Миску вистилаємо льняною серветкою або марлею, змащуємо вершковим маслом. Викладаємо суміш з сиру, покриваємо кінцями серветки, зверху розміщуємо тарілку меншу по діаметру миски і ставимо вантаж (банку з водою ємністю 0,5 л. або 1 л.). Відправляємо в холодильник.

    Коли маса затвердіє, розкриваємо кінці серветки, накриваємо плоскою тарілкою і перевертаємо. Акуратно видаляємо серветку. Паска готова.

  • Приємного апетиту!