Легка, ніжна, стійка швейцарська меренга для тортів, капкейків, великодніх пасок. Тут детальний рецепт з фото. Заході, готуйте!
Всім доброго дня! Швейцарська меренга або мокре безе — це білковий заварний крем. При правильному приготуванні він виходить щільним, але в той же час повітряним і дуже ніжним.
Швейцарська меренга — це ще і дуже смачний десерт, її можна використовувати в якості декору до тістечком, капкейкам, як начинку для еклерів, прошарок для макаронів, у бісквітних тортах. Тому що білок проходить термічну обробку і може служити в якості начинки. Також її можна застосовувати для вирівнювання тортів.
Через деякий час після відсадження поверхню меренги підсихає і стає схожою на зефір, а всередині вона залишається вологою і ніжною.
Ще цим кремом можна прикрасити великодні пасочки, меренга чудово буде триматися зверху і нікуди не втече).
На основі швейцарської меренги готується дуже популярне тістечко Павлова.
Для мене це в першу чергу — універсальний крем і десерт.
І зараз я розповім вам простий і вдалий спосіб, як зробити Швейцарську меренгу покроково з фото в домашніх умовах. Цей рецепт ніколи не підводив.