Морквяний бісквіт

Морквяний бісквіт — це дуже смачний. ніжний, пряний бісквіт для торта. Тут детальний рецепт з покроковими фото. Заходьте, готуйте!

Привіт всім! Морквяний бісквіт — дивна назва, за змістом нагадує пиріг, але насправді це дуже смачний бісквіт для торта. І моркву в готовому бісквіті зовсім не відчувається на смак, але надає йому ніжну, пухку, вологу текстуру. Завдяки присутності моркви бісквіт не потребує додаткової просочення. У цій статті я для вас напишу простий і докладний рецепт, а ви приготуєте його у себе вдома.

З морквяним бісквітом чудово поєднуються Шоколадний крем сирний або Крем-чіз на олії. Густий крем зі сметани й цукру ідеально доповнить коржі з морквяного бісквіта. А для начинки дуже рекомендую Лимонний або Апельсиновий курд. Всі клікабельні посилання, заходьте, вибирайте, готуйте.

У мене на блозі є рецепт Морквяного торта. Крем-чіз на олії в ньому я використовувала для прошарку і вирівнювання, а начинку зробила з Апельсинового курда. Дуже рекомендую як-небудь приготувати цей дивовижний торт. В кінці статті я розміщу фотографію Морквяного торта в розрізі, подивіться. Або переходьте за посиланням у назві і ви відразу потрапите на сторінку з рецептом. Готуйте із задоволенням, а якщо щось незрозуміло, запитайте мене в коментарях. Я обов’язково вам допоможу.

Для того, щоб спекти морквяний бісквіт вам знадобиться кілька глибоких мисок, силіконова лопатка, форма для випічки і духовка. Продукти самі звичайні — вони продаються в будь-якому супермаркеті. Загалом складнощів немає ніяких.

Отже, як приготувати класичний морквяний бісквіт в домашніх умовах — простий рецепт покроково з фото.

Продукти для тіста:

  1. яйця — 3 шт.
  2. моркву — 260 гр
  3. масло рослинне — 150 г
  4. цукор — 250 г
  5. розпушувач тіста — 3 гр
  6. сода — 3 г
  7. кориця — 3 г
  8. горіхи волоські — 65 гр
  9. борошно — 250 гр

Примітка:

  • Для приготування підійдуть будь-які горіхи які вам більше подобаються.
  • Якщо у вас фундук або арахіс — їх потрібно заздалегідь посмажити до напівготовності. Про що докладно написано в статті Як посмажити арахіс.
  • Форму для випічки бісквіта візьміть діаметром 20 см.
  • Моркву для бісквіта вибирайте соковиту (чим більше соку моркви, тим ніжніше вийде бісквіт).

Готуємо морквяний бісквіт

До початку приготування бісквітного тіста увімкніть духовку для прогріву на 170 градусів.

Горіхи (волоські) промийте, просушіть, подрібніть ножем на обробній дошці і поки відставте в сторону. Нагадую, якщо ви хочете приготувати морквяний бісквіт з арахісом або фундуком, то ці горіхи потрібно попередньо обсмажити до напівготовності ось за цим рецептом.

Свіжу моркву помийте, очистіть, натріть на дрібній тертці і покладіть в глибоку миску. Потім вбийте яйця, додайте рослинне масло і перемішайте силіконової лопаткою.

Додайте цукор і ще раз перемішайте.

Тепер всипте корицю, додайте подрібнені горіхи і добре перемішайте.

В окремій глибокій мисці змішайте борошно, розпушувач тіста і соду. Просійте кілька разів через сито і за два рази додайте сухі інгредієнти в рідку масу.

Після кожного додавання перемішуйте тісто до зникнення борошняних грудочок. Але довго вимішувати тісто не потрібно, інакше буде вироблятися зайва клейковина. А для бісквітного тіста це шкідливо.

Тісто у вас вийде приблизно таке, як на фото нижче — середньої консистенції не густе і не дуже рідке.

Випікаємо Морквяний бісквіт

Вилийте тісто в заздалегідь підготовлену форму для випічки (20 см). І відразу ставте в добре розігріту духовку випікати.

Випікати бісквіт потрібно 50 хвилин при температурі 170 градусів на середньому рівні духовки, режим «верх-низ» без конвекції.

Через 45 хвилин (не раніше! можна перевірити бісквіт на готовність. Проткніть його по центру дерев’яною зубочисткою. Якщо вийшла суха — значить готовий.

Якщо волога потримайте бісквіт в духовці ще 5-10 хвилин. По готовності дістаньте з духовки, дайте йому відпочити 10 хвилин прямо у формі, потім вийміть, трохи остудіть.

Тепер обов’язково оберніть харчовою плівкою або покладіть в пакет, випустіть з нього повітря і герметично закрутіть край. У такому вигляді помістіть бісквіт в холодильник мінімум на 8 годин.

Для того , щоб бісквіт не кришився, розрізати на коржі його можна лише після того, як він дозрів в холодильнику потрібну кількість часу. Тому я завжди спекти бісквіт ввечері і на всю ніч відправляю його в холодильник.

У мене вийшли три коржа по 1,5-1,8 див. З них я зберу Морквяний торт з Кремом чіз на маслі і начинкою з Апельсинового курда.

А це обіцяне фото Морквяного торта в розрізі. На вигляд — красень! А на смак — це щось непередаване і незабутнє!

Приємного всім апетиту і гарного настрою!