Варена солона карамель

Варена солона карамель для начинки тортів, тістечок, цукерок. Тут ви знайдете детальний рецепт з фотографіями. Заходьте!

Доброго часу доби! Продовжую писати для вас прості і зрозумілі рецепти різних десертів. Використовуючи їх ви з легкістю можете приготувати своїми руками у себе вдома різноманітні солодощі. Варена солона карамель — це найсмачніший десерт і прекрасна, універсальна начинка для будь-якого торта, тістечок, капкейків і всілякої домашньої випічки.

Я вам пропоную застосувати варену карамель як начинку для торта Снікерс. Скажу вам чесно, він гордість мого блогу, всім рекомендую! Нижче в цій статті розміщу фото готового Снікерса, а рецепт торта криється в посиланні з назвою. Натискайте на неї, переходите і готуйте в своє задоволення.

Як зробити варену солону карамель

У даній статті я детально опишу весь процес приготування, карамелі і дам потрібні рекомендації. Для того, щоб ви заздалегідь дізналися про можливі невдалі моменти і про те, як їх уникнути.

І щоб отримати хороший результат, вам залишиться тільки повторити за мною і все обов’язково вийде. Якщо не з першого разу, так з другого.

Існує кілька варіантів приготування цієї страви. Тут буде класичний рецепт, в якому ми з вами будемо використовувати мінімальний набір інгредієнтів.

Я хочу дати вам базові знання приготування карамелі. Після того, як ви освоїте їх, зможете експериментувати з пропорціями, додатковими інгредієнтами і смаками.

Повинна попередити, що у всіх вас вийде різна консистенція і навіть колір готової карамелі. У кого-то вийде рідка, у кого-то густа. У одних золотиста, в інших темно коричнева. Результат залежить від багатьох чинників. Від часу приготування, від температури нагріву плити, від фракції цукру (дрібний, середній, великий), від густоти вершків і т. д. Готуйте так, як виходить у вас , тому що всі варіанти правильні!

Отже, як зробити варену солону карамель в домашніх умовах — класичний рецепт покроково з фото.

Продукти:

  1. цукровий пісок (краще дрібний) — 300 гр.
  2. вершки жирністю від 10% — 200 мл
  3. масло вершкове — 100 гр.
  4. сіль екстра — 1 щіпка.

Примітка:

  • Вершки для карамелі купуйте натуральні, без штучних добавок.
  • Густота готової карамелі може залежати від жирності вершків, тобто, якщо хочете отримати рідку карамель, то купіть менш жирні вершки, а якщо густу то відповідно більш жирні.
  • масло для приготування повинне бути м’яким, тобто кімнатної температури. Тому що холодне, тверде масло при додаванні в крем буде розшаровуватися.
  • Сіль в карамель додавати не обов’язково. Але я рекомендую, бо це додасть трохи пікантності смаку.

Починаємо готувати варену солону карамель:

В першу чергу перелийте вершки в миску і добре розігрійте в мікрохвильовці. Вони повинні бути гарячими, але не закипіти. До потрібного моменту з мікрохвильовки їх не діставайте, тому що вони охолонуть.

Також нам знадобиться глибока сковорода з антипригарним покриттям і, бажано, з товстим дном. У сковороду треба засипати цукор не більше 300 грам і розподілити тонким шаром по дну.

Тепер поставте сковороду на плиту, увімкніть середній нагрів або трохи більше. Для того, щоб цукор добре нагрівся і почав танути, і в той же час не згорів. Поки відбувається нагрів — зрушувати з місця і перемішувати його не потрібно. Тому що цукор кристалізується.

Він поступово буде танути на дні сковороди. Вам потрібно дочекатися, коли це відбудеться як мінімум з половиною цукру. Після чого починайте акуратно перемішувати силіконової або дерев’яною лопаткою.

Ніколи не використовуйте для цих цілей металеву ложку або лопатку. Тому що цукор буде створювати кристалічні грудочки при взаємодії з металом. І це в подальшому негативно вплине на якість готового продукту.

Як тільки половина цукру розтанула, починайте його перемішувати і трохи додайте температуру нагріву плити. Поступово цукор розтане весь. Дуже важливо не дати йому підгоріти, тому постійно перемішуйте. Тобто не залишайте його без руху.

Після того, як весь цукор розтане, відразу додайте в нього м’яке вершкове масло. У цей момент цукор з маслом буде активно вирувати, можливо навіть дрібні бризки полетять, тому будьте обережні, щоб не обпектися.

Тим більше, що вам в цей час потрібно дуже активно перемішувати суміш, для того, щоб цукор з маслом об’єдналися. Поступово бурління припиниться і маса стане однорідною.

Як тільки об’єднання відбулося, відразу потрібно влити гарячі вершки. Знову дійте акуратно, тому що можна обпектися. Тому що знову все буде кипіти і пінитися. Після чого продовжуйте перемішувати карамель приблизно 1 хвилину до повного об’єднання всіх інгредієнтів. Тепер вимкніть плиту та дайте карамелі трохи охолонути.

В результаті карамель повинна бути середньої густоти і без грудочок. У разі, якщо утворилися грудочки, а це трапляється часто, особливо якщо у вас мало досвіду — процідіть готову карамель через металеве сито. І це непорозуміння буде усунуто.

Після того, як карамель досить охолола, додайте в неї дрібну сіль і добре перемішайте.

Застосування і зберігання

загалом це і все, варена солона карамель, приготовлена своїми руками, готова.

Тепер використовуйте її за своїм бажанням.

Наприклад, як на фото нижче — для начинки в торті.

А це фото обіцяного торта Снікерс — він чудовий! І варена солона карамель в ньому відмінно поєднується з усіма інгредієнтами.

З даної кількості продуктів у вас вийде приблизно 500 грамів готової карамелі. Тому її вам вистачить на торт і ще трохи залишиться).

Зберігається карамель довго. Як у холодильнику, так і у вазі на столі до одного місяця. Тому її можна готувати заздалегідь, не переживаючи за термін придатності. Але, якщо ви зберігайте її в холодильнику, то обов’язково в закритій тарі. для того, щоб карамель не наситилася сторонніми запахами.

Приємного всім апетиту і гарного настрою!