Торт «Наполеон»


Класичний рецепт приготування смачного торта «Наполеон» з листкового тіста та заварного крему.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 400 гр.

    — вершкове масло (холодну)

  • 2 шт.

    — куряче яйце

  • 150 мл.

    — вода (холодна)

  • 6 склянок

    — борошно (650 гр.)

  • 3 ст. л.

    — горілка

  • 1 ст. л.

    — оцет (9%)

  • 1 щіпка

    — сіль

Для заварного крему:

  • 7 шт.

    — куряче яйце (жовтки)

  • 6 чашок

    — молоко

  • 1,5-2 склянки

    — цукор

  • 1 ч. л.

    — ванільний екстракт

  • 1 чашка

    — мука

  • 200-250 гр.

    — вершкове масло

Рецепт приготування

    Для приготування торта купуємо заморожене листкове тісто або готуємо домашнє. Для тесту в мисці збиваємо виделкою яйця (2 шт.), сіль, холодну воду, оцет і горілку.

    В чашу кухонного комбайна додаємо борошно (6 склянок), нарізане холодне масло (400 гр.) і перемішуємо, поки не утворюються крихти розміру з горох. Без використання техніки рубаємо ножем борошно з маслом.


    Додаємо в перемішану борошно з маслом підготовлену яєчну суміш і перемішуємо тісто 1 хвилину.


    Викладаємо тісто з чаші на робочу поверхню борошном і швидко формуємо кулю.


    Підготовлене тісто ділимо на 4 частини, загорнути в плівку і кладемо в холодильник на 1-2 години.


    Для крему жовтки змішуємо віночків в мисці з 50 мл. молока, цукром. Додаємо борошно (1 чашка), перемішуємо і знову 50 мл. молока.


    В іншій мисці доводимо до кипіння залишки молока і повільно вливаємо, постійно помішуючи віночком, в яєчну суміш. Підготовлену суміш ставимо на середній вогонь і після закипання варимо 2-3 хвилини, добре перемішуємо суміш на дні, щоб не підгоріла. Додаємо ванільний екстракт. Остуджуємо і трохи збиваємо з розм’якшеним вершковим маслом (200-250 гр.).


    Ставимо за духовку на 200 градусів. Кожен шматок охолодженого тіста ділимо навпіл, розгортаємо за розміром форми, в якій будемо збирати торт і протикаємо виделкою або валиком по всій поверхні.


    Викладаємо підготовлені кола на деко з невеликою кількістю борошна і випікаємо коржі 5-7 хвилин. Рівно обрізаємо краю і отримані залишки подрібнюємо в крихти. З 4 шматків тіста отримуємо 8 коржів.


    Для того, щоб створити красиву форму торта на сервірувальне блюдо викладаємо 1 ст. л. крему і рівно по центру кільце від форми. Викладаємо один корж в кільце.


    Змащуємо підготовленим кремом.


    Змащуємо кремом всі коржі і посипаємо зверху підготовленими крихтами.


    Знімаємо кільце, змащуємо боки залишками крему.


    Посипаємо акуратно боки торта крихтами.

    Готовий ароматний торт «Наполеон» охолоджуємо близько години і подаємо. Приємного апетиту!