Торт Різдвяне поліно

Самий смачний і гарний торт Різдвяне поліно для святкового столу. Тут детальний рецепт з фото. Заходьте, готуйте!

І знову всім привіт! Сьогодні пишу для вас рецепт одного з найбільш красивих, неймовірно смачних і дивовижних десертів. Це шоколадний торт Різдвяне поліно. І, незважаючи на те, що історія створення цього десерту належить не Росії, а середньовічної Франції, нам ніхто не заважає приготувати його для святкового столу на Новий рік або на Різдво.

Торт Різдвяне поліно, за час існування рецепта, зазнав багато змін і як такого класичного рецепту, мабуть, не існує. Я ж спробувала приготувати його в різних варіаціях. І зараз пишу для вас рецепт шоколадної версії бо вона мені сподобалася більше всіх.

Ми з вами приготуємо класичний шоколадний бісквіт у вигляді рулету. Всередині промаж його кремом зі збитих вершків з додаванням шоколаду і зверху обмажем його кремом Ганаш. Прикрашати я буду печеними фігурками з пісочного тіста, яке в мене залишилося від Лимонних тарталеток. Потім присыплю всі цукровою пудрою і вийде майже даний поліно, яке я ніби знайшла в лісі.

При бажанні ви можете додати у Різдвяне поліно начинку з Апельсинового або Лимонного курда. Для любителів ягідних смаків я б порекомендувала в якості начинки Полуничний конф. Всі ці десерти є на моєму блозі. Вам потрібно просто перейти по відповідному посиланню і ви потрапите на сторінку з потрібним рецептом.

Як приготувати бісквітне тісто, як його спекти і як зробити внутрішній крем я детально опишу в цій статті, а як зробити крем Ганаш для обмазки ви знайдете, перейшовши за посиланням у назві. Там ховається окремий рецепт з докладним описом.

Отже, як приготувати смачний шоколадний торт Різдвяне поліно в домашніх умовах — простий рецепт покроково з фото.