Шарлотка з яблуками


Відмінний рецепт смачного десерту з яблуками.

Інгредієнти

  • 5 шт.

    — яблуко (стиглі, близько 1 кг)

  • 4 шт.

    — куряче яйце (кімнатної температури)

  • 1 чашка

    — цукор

  • 1 щіпка

    — ванілін

  • 1 склянка

    — борошно (пшеничне)

  • 1 ч. л.

    — кориця (за бажанням)

  • 20 гр.

    — вершкове масло

  • за смаком

    — цукрова пудра

Рецепт приготування

    Готуємо яблука, очистивши від шкірки і, видаливши серцевину. Нарізаємо на невеликі шматочки.


    Для зручності приготування беремо форму для випічки зі знімними краями або використовуємо звичайну форму, щедро змащуємо вершковим маслом. Викладаємо підготовлені яблука, рівномірно розподіляємо, посипаємо зверху корицею за бажанням.

    Розігріваємо духовку до 180 ° С.

    В мисці яйця з цукром збиваємо міксером або віночком до блідо-жовтого кольору. Чим більше збиваємо, тим пишніше і м’якше вийде пиріг. Додаємо ванілін, борошно і акуратно перемішуємо.


    Виливаємо тісто рівномірно на яблука у форму. Не перемішуємо, щоб в процесі випічки тісто піднялося.


    Випікаємо шарлотку з яблуками 50-55 хвилин до золотистої скоринки, на готовність перевіряємо зубочисткою, протикаємо посередині шарлотку, зубочистка повинна залишитися сухою.

    Готовий пиріг виймаємо, посипаємо цукровою пудрою. Даємо трохи охолонути, знімаємо краю форми і подаємо до чаю або кави. Приємного апетиту!