Домашній торт Твікс


Відмінний рецепт домашнього тришарового торта Твікс (Twix) з пісочного тіста, карамелі і шоколаду.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 150 гр.

    — борошно (вищий сорт)

  • 150 гр.

    — вершкове масло

  • 50 гр.

    — цукор

Для карамельного шару:

  • 115 гр.

    — вершкове масло

  • 100 гр.

    — цукор (коричневий)

  • 150 гр.

    — згущене молоко

  • 2 ст. л.

    — мед

Для шоколадного шару:

  • 200 гр.

    — шоколад (молочний)

Рецепт приготування

    Для приготування торта Твікс ставимо за духовку на 175 градусів і вистилаємо форму пекарської папером.


    У миску викладаємо цукор, борошно і холодне вершкове масло, нарізане кубиками.


    Змішуємо тісто ретельно руками, поки не отримаємо крихти.


    Викладаємо підготовлену пісочне тісто на деко.


    Рівномірно розподіляємо по дну форми і відправляємо в духовку на 20 хвилин. Остуджуємо.


    Паралельно з випічкою коржа викладаємо в каструлю згущене молоко, коричневий цукор, вершкове масло і мед.


    На сильному вогні доводимо ароматну суміш до кипіння.


    Варимо карамель 5 хвилин, постійно помішуючи, поки не стемніє до кольору карамелі.


    Зменшуємо вогонь і варимо ще 3 хвилини. Остуджуємо карамель до кімнатної температури. Для прискорення процесу ставимо каструлю в холодну воду в раковину і постійно помішуємо.


    Викладаємо остиглу карамель на готовий корж.


    Рівномірно розподіляємо карамель і відправляємо в холодильник, поки готуємо шоколад.


    У миску викладаємо скибочки шоколаду.


    Ставимо миску з шоколадом на середній вогонь і нагріваємо, поки шоколад повністю не розплавиться.


    Готовий шоколад акуратно рівномірно розподіляємо на карамель і відправляємо в холодильник до повного застигання карамелі (мінімум на 2 години).


    Застиглий ароматний торт Твікс виймаємо з холодильника.


    Звільняємо від паперу.


    Нарізаємо торт Твікс (Twix) гострим ножем і подаємо. Зберігаємо торт в холодильнику. Приємного апетиту!

    (Visited 4 times, 1 visits today)