Відмінний рецепт домашнього тришарового торта Твікс (Twix) з пісочного тіста, карамелі і шоколаду.
Інгредієнти
Для тіста:
-
150 гр.
— борошно (вищий сорт)
-
150 гр.
— вершкове масло
-
50 гр.
— цукор
Для карамельного шару:
-
115 гр.
— вершкове масло
-
100 гр.
— цукор (коричневий)
-
150 гр.
— згущене молоко
-
2 ст. л.
— мед
Для шоколадного шару:
-
200 гр.
— шоколад (молочний)
Рецепт приготування
Для приготування торта Твікс ставимо за духовку на 175 градусів і вистилаємо форму пекарської папером.
У миску викладаємо цукор, борошно і холодне вершкове масло, нарізане кубиками.
Змішуємо тісто ретельно руками, поки не отримаємо крихти.
Викладаємо підготовлену пісочне тісто на деко.
Рівномірно розподіляємо по дну форми і відправляємо в духовку на 20 хвилин. Остуджуємо.
Паралельно з випічкою коржа викладаємо в каструлю згущене молоко, коричневий цукор, вершкове масло і мед.
На сильному вогні доводимо ароматну суміш до кипіння.
Варимо карамель 5 хвилин, постійно помішуючи, поки не стемніє до кольору карамелі.
Зменшуємо вогонь і варимо ще 3 хвилини. Остуджуємо карамель до кімнатної температури. Для прискорення процесу ставимо каструлю в холодну воду в раковину і постійно помішуємо.
Викладаємо остиглу карамель на готовий корж.
Рівномірно розподіляємо карамель і відправляємо в холодильник, поки готуємо шоколад.
У миску викладаємо скибочки шоколаду.
Ставимо миску з шоколадом на середній вогонь і нагріваємо, поки шоколад повністю не розплавиться.
Готовий шоколад акуратно рівномірно розподіляємо на карамель і відправляємо в холодильник до повного застигання карамелі (мінімум на 2 години).
Застиглий ароматний торт Твікс виймаємо з холодильника.
Звільняємо від паперу.
Нарізаємо торт Твікс (Twix) гострим ножем і подаємо. Зберігаємо торт в холодильнику. Приємного апетиту!