Класичний шоколадний бісквіт

Класичний шоколадний бісквіт, який підходить для будь-якого шоколадного торта. Тут детальний рецепт з фото. Заходьте, готуйте!

Вітаю всіх, мої дорогі читачі! Зараз напишу для вас рецепт найпростішого шоколадного бісквіту з мінімальним набором продуктів. Називається він Класичний шоколадний бісквіт. Ми з вами приготуємо його без застосування розпушувача тіста або соди, тобто тільки на яйцях.

Для того, щоб готовий бісквіт вийшов ніжним, легким і повітряним потрібно правильно збити яйця для тіста і дотримати ще кілька правил. Як це зробити я дуже детально опишу в даному рецепті. Вам залишиться тільки повторити за мною і все чудово вийде.

Я Класичний шоколадний бісквіт готувала спеціально для торта Прага. Форму для нього вибрала 20 см. у діаметрі. Вам рекомендую використовувати таку ж форму для випічки.

Фотографію торта Прага я розміщу в кінці цієї статті, подивіться. Або переходьте за посиланням у назві, потрапляйте на сторінку з рецептом і готуйте цей смачний і простий десерт разом зі мною.

Отже, як приготувати найсмачніший Класичний шоколадний бісквіт в домашніх умовах — простий рецепт покроково з фото.

Склад:

  1. борошно — 115 гр.
  2. яйця C0 — 6 шт., або С1 — 7 шт.
  3. цукор — 150 гр.
  4. какао — порошок- 25 гр.
  5. масло — 40 гр.

Примітка:

  • Всі продукти для приготування бісквіта повинні бути кімнатної температури. Для цього дістаньте їх з холодильника за пару годин до початку.
  • Яйця попередньо помийте в мильним розчині, промийте під проточною водою і просушіть на чистому рушнику.
  • У цьому рецепті замінювати вершкове масло маргарин не можна.
  • Ще, прочитайте, будь ласка, весь рецепт до кінця перед початком приготування для того, щоб було розуміння, що і як робити.
  • І форму для випічки підготуйте заздалегідь.

Тісто для класичного шоколадного бісквіта

В першу чергу розділіть яйця на білки і жовтки. Не забудьте їх попередньо помити і просушити.

Спочатку взобьем білки з половиною цукру. Для цього перелийте їх у чашу для збивання, включіть міксер і збийте білки до пухкої білої піни. Потім, не перестаючи збивати, всипте дощиком половину цукру. Далі збийте до м’яких піків.

В цьому місці дуже важливо не перевзбить білки. Якщо у вас вийде дуже щільна маса, це негативно вплине на підняття бісквіта при випічці. Тому будьте обережні і не перестарайтеся.

Тепер жовтки взобьем з другою половиною цукру.

Якщо у вас одна чаша для збивання, тоді перекладіть з неї в іншу ємність збиті білки і відразу залийте жовтки. Мити чашу після білків не обов’язково.

Жовтки збийте приблизно також, як і білки. Тільки цукор можна засипати в самому початку. Жовткову масу збивайте до густоти. При цьому вона стане трохи світліше.

Зараз увімкніть духовку на 180 градусів для прогріву і продовжуйте готувати тісто.

Наступним етапом потрібно об’єднати обидві маси. Відокремте 1/3 частина білкової маси і додайте її в жовткову. Потім акуратно перемішайте силіконової лопаткою до об’єднання. Дійте обережно, не схлопывайте бульбашки. Після перекладіть ще частина білків, перемішайте, додайте частину і знову перемішайте.

Тепер в окремій мисці з’єднайте борошно і какао. Перемішайте і просійте через сито на два рази. Потім додайте всі відразу в білково-жовткову масу.

Обережно перемішайте силіконової лопаткою. Робіть рухи по колу в одному напрямку і поддевайте знизу вгору. Тісто повинне вийти повітряним і об’ємним.

Тепер розтопіть вершкове масло в мікрохвильовій печі і перелийте його в тісто.

Перемішайте до повного об’єднання. Тісто готове.

У бісквітного тіста є одна особливість — його не можна довго вимішувати! Тому постарайтеся діяти швидко, але в той же час обережно, щоб повітряна маса не осіла.

Випікаємо Класичний шоколадний бісквіт

Тепер перелийте тісто в заздалегідь підготовлену форму. У мене це кільце для випічки без дна діаметром 20 см. Знизу я обернула його фольгою блискучою стороною всередину і встановила на деку.

Потім перелила в нього все тісто.

Форму з тестом поставте в заздалегідь розігріту духовку і випікайте 35 хвилин при температурі 180 градусів режим «верх-низ» на середньому рівні.

На готовність перевіряйте не раніше ніж через 30 хвилин від початку випічки за допомогою дерев’яної шпажки. Проткніть бісквіт в центрі, якщо виходить сухий — значить готовий. Якщо вологою — потримайте бісквіт в духовці ще 5-10 хвилин.

По готовності дістаньте бісквіт з духовки, дайте йому відпочити 10 хвилин прямо в кільці.

Потім звільніть, перекладіть на решітку і дочекайтеся повного остигання.

Після оберніть харчовою плівкою або покладіть в пакет, герметично поверніть краю пакета, щоб не циркулювало повітря. Потім покладіть бісквіт в холодильник на 8 і більше годин.

Після закінчення часу дістаньте з холодильника, звільнити від плівки або пакета і потім розріжте на потрібну кількість коржів.

У мене вийшло 3 коржа по 1,8 см. товщиною. Тепер можна зібрати з них тортик, промазавши смачним кремом і при необхідності зволоживши просоченням.

А це обіцяне фото торта » Прага в розрізі. Переходьте за посиланням і готуйте в своє задоволення!

Всім вдалого бісквіту і гарного дня!