Найбільш стійкий густий сметанний крем для прошарку і вирівнювання торта. Тут докладний рецепт покроково з фото. Заходьте, готуйте!
Всім привіт! Сьогодні напишу рецепт ще одного стабільного крему зі сметани. Ця стаття про Густий сметанний крем для торта. Він чудово підходить як для прошарку і обмазки, так і для вирівнювання будь-яких бісквітних і багатошарових тортів. Для начинки тістечок, для прикраси десертів — з нього вийдуть красиві, високі шапочки від капкейків.
Стабільність цього крему надає вершкове масло, яке входить до його складу. Тому крем досить калорійний. А якщо для прошарку або начинки вашого десерту потрібен крем легше, тоді я рекомендую рецепт Густого крему зі сметани й цукру, який теж є на моєму блозі. Переходьте за посиланням у назві, потрапляйте на потрібну сторінку і готуйте.
Але, повернемося до нашим рецептом. В цей раз сметанний крем я готувала спеціально для неймовірно смачного торта Медовик. В кінці статті я обов’язково розміщу фото торта в розрізі, подивіться. Або переходьте за посиланням у назві і готуйте в своє задоволення цей неповторний десерт.
Для того, щоб приготувати такий стійкий сметанний крем, вам не доведеться витрачати багато часу і відкидати сметану, щоб стекла зайва рідина. Все відбувається набагато простіше і швидше. А як саме — я зараз розповім.
Отже, як приготувати стійкий густий сметанний крем для торта в домашніх умовах — простий рецепт покроково з фото.
Продукти:
- сметана жирність від 25 % — 600 гр
- масло 82,5 % — 250 г
- цукрова пудра — 180 гр
Примітка:
- Для приготування крему всі продукти мають бути кімнатної температури, для цього дістаньте їх з холодильника за пару годин до початку.
- Цукрову пудру можна замінити на дуже дрібний цукровий пісок в такій же кількості.
- для крему Сметану вибирайте від 25% і вище. Чим більша жирність, тим краще.
- Крему, приготованого з цих інгредієнтів виходить більше 1 кг. Будьте уважні при розрахунку потрібного вам кількості.
Готуємо густий сметанний крем для торта
М’яке вершкове масло покладіть в ємність для збивання. У мене це висока мірна літровий кухоль, тому що я масло збивала ручним міксером, а в такій тарі виходить швидше всього.
Тепер на високій швидкості збийте масло до пишноти (близько 3-х хвилин). При цьому воно стане білого кольору, збільшиться в об’ємі приблизно в два рази. Потім додайте цукрову пудру або дрібний цукор і знову збийте (ще 2 хвилини).
Тепер вимкніть міксер і приберіть його в бік. Далі перекладіть в масляну масу всю сметану (600 гр) і дуже ретельно перемішайте всі силіконової лопаткою або ручним віночком. Вам потрібно домогтися повного об’єднання всіх інгредієнтів та отримання єдиної щільної консистенції.
В результаті у вас вийде трохи більше 1 кг густого сметанного крему.
Це достатньо багато і його цілком вистачить для прошарку між 10-ти коржів в медовому торті і ще залишиться для кругової обмазки.
Тому, якщо у вас торт складається з трьох бісквітних коржів, то крему вам знадобиться набагато менше. У цьому випадку приготуйте крем з половини продуктів або з ⅓ частини.
Подальші дії залежать від ваших цілей. Якщо вам крем потрібен для прошарку в торті або для начинки будь-якого десерту — тоді використовуйте його відразу після приготування.
Якщо ви хочете їм вирівняти або прикрасити торт — то спочатку вам потрібно потримати його в холодильнику не менше години для стабілізації. Потім перекласти в кондитерський мішок з насадкою і використовувати на свій розсуд.
Це обіцяне фото торта Медовик зі сметанним кремом в розрізі — на мою стає смачно у роті, навіть дивлячись на фотографію.)
Зберігання
Заздалегідь готувати сметанний крем я не рекомендую, тому що у нього зовсім невеликий термін зберігання. І він прямо залежить від терміну придатності сметани після розкриття упаковки — а це, як правило, в холодильнику, не більше трьох діб.
Заморозити крем можна, але після розморожування він буде придатний тільки для начинки або прошарку, тому що стане більш рідким.
Тому готуйте його і відразу використовуйте для своїх десертів.
Приємного апетиту!