Густий сметанний крем для торта

Продукти:

  1. сметана жирність від 25 % — 600 гр
  2. масло 82,5 % — 250 г
  3. цукрова пудра — 180 гр

Примітка:

  • Для приготування крему всі продукти мають бути кімнатної температури, для цього дістаньте їх з холодильника за пару годин до початку.
  • Цукрову пудру можна замінити на дуже дрібний цукровий пісок в такій же кількості.
  • для крему Сметану вибирайте від 25% і вище. Чим більша жирність, тим краще.
  • Крему, приготованого з цих інгредієнтів виходить більше 1 кг. Будьте уважні при розрахунку потрібного вам кількості.

Готуємо густий сметанний крем для торта

М’яке вершкове масло покладіть в ємність для збивання. У мене це висока мірна літровий кухоль, тому що я масло збивала ручним міксером, а в такій тарі виходить швидше всього.

Тепер на високій швидкості збийте масло до пишноти (близько 3-х хвилин). При цьому воно стане білого кольору, збільшиться в об’ємі приблизно в два рази. Потім додайте цукрову пудру або дрібний цукор і знову збийте (ще 2 хвилини).

Тепер вимкніть міксер і приберіть його в бік. Далі перекладіть в масляну масу всю сметану (600 гр) і дуже ретельно перемішайте всі силіконової лопаткою або ручним віночком. Вам потрібно домогтися повного об’єднання всіх інгредієнтів та отримання єдиної щільної консистенції.

В результаті у вас вийде трохи більше 1 кг густого сметанного крему.

Це достатньо багато і його цілком вистачить для прошарку між 10-ти коржів в медовому торті і ще залишиться для кругової обмазки.

Тому, якщо у вас торт складається з трьох бісквітних коржів, то крему вам знадобиться набагато менше. У цьому випадку приготуйте крем з половини продуктів або з ⅓ частини.

Подальші дії залежать від ваших цілей. Якщо вам крем потрібен для прошарку в торті або для начинки будь-якого десерту — тоді використовуйте його відразу після приготування.

Якщо ви хочете їм вирівняти або прикрасити торт — то спочатку вам потрібно потримати його в холодильнику не менше години для стабілізації. Потім перекласти в кондитерський мішок з насадкою і використовувати на свій розсуд.

Це обіцяне фото торта Медовик зі сметанним кремом в розрізі — на мою стає смачно у роті, навіть дивлячись на фотографію.)