Горіховий торт з апельсинами


Простий рецепт ароматної торта з додавання в тісто меленого мигдалю, волоських горіхів і скибочок апельсина, які попередньо відварюємо в цукровому сиропі.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 100 гр.

    — вершкове масло

  • 90 гр.

    — цукор

  • 50 гр.

    — волоський горіх (січені)

  • 50 гр.

    — мигдаль (подрібнений)

  • 2 шт.

    — куряче яйце

  • 1,5 ст. л.

    — мука

  • 1,5 ст. л.

    — сметана

  • 1 ч. л.

    — розпушувач

Для апельсинів:

  • 2 шт.

    — апельсин

  • 75 гр.

    — цукор

Рецепт приготування

    Апельсини промиваємо та нарізаємо тонкими кружечками.


    У каструлю додаємо цукор (75 гр.), вливаємо 30 мл води і нагріваємо, помішуючи.


    Як тільки цукор розчиниться, додаємо підготовлені кружечки апельсинів.


    Варимо апельсини на повільному вогні 10-15 хвилин, періодично помішуючи. Остуджуємо.


    Для тіста цукор (90 гр.) добре збиваємо з розм’якшеним маслом і додаємо яйця.


    Збиваємо до однорідної маси.


    В заготовку додаємо подрібнені волоські горіхи, мигдаль.


    Борошно.


    Сметану.


    Добре перемішуємо.


    Форму (діаметр 17 див.) вистилаємо пекарської папером, викладаємо солодкі кружечки апельсинів і вливаємо весь сироп, який залишився після апельсинів.


    Обертаємо форму фольгою, щоб сироп при випіканні не витікав.


    На апельсини рівномірно розподіляємо горіхове тісто і відправляємо в розігріту духовку до 160 градусів.


    Випікаємо ароматний горіховий торт 50-60 хвилин, виймаємо й даємо постояти 15 хвилин.

    Щоб корж легко відійшов від стінок форми, проходимо ножем по боках і акуратно перевертаємо торт на тарілку, щоб красиві кружечки апельсинів були зверху. Остиглий горіховий торт з апельсинами посипаємо цукровою пудрою і відразу подаємо. Приємного апетиту!